۵۲۳ مددجوی زندانی در استان کردستان موفق به اخذ گواهینامه فنی وحرفه ای شدند

523 مددجوی زندانی در استان کردستان موفق به اخذ گواهینامه فنی وحرفه ای شدند

مدیرکل زندان‌های استان کردستان گفت: سه هزار و ۹۰۰ نفر از مددجویان زندان‌های استان در کلاس‌های مختلف آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای شرکت کرده و در پایان این کلاس‌ها، یکهزار و ۵۲۳ نفر از آنان موفق به اخذ گواهینامه مهارت شدند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، اسحاق ابراهیمی در  جمع خبرنگاران از اجرای ویژه برنامه‌های دهه مبارک فجر در زندان‌ها و مراکز اصلاحی و تربیتی استان خبر داد و اظهار داشت: ایام‌الله دهه فجر فرصت مناسبی است تا دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی برای آحاد مردم جامعه بازگو کنیم.

وی گفت: باید هر کسی با توجه به جایگاه اجتماعی، شغلی و در حد توان خود در ایام‌الله دهه فجر دین خود را به شهدای انقلاب ادا کند و مسئولان زندان‌های استان نیز در این راستا همراه و همسو با سایر مردم جشن چهل سالگی و برنامه‌های مختلفی را اجرا می‌کنند.

مدیرکل زندان‌های استان کردستان، نظام جمهوری اسلامی و بینش اسلامی حاکم بر آن را منشاء تحولات بنیادی و اساسی در اصلاح نظام زندانبانی در کشور دانست و تصریح کرد: در زندانبانی دوران طاغوت در زندان‌ها به‌جز شکنجه و آسیب‌های روحی و جسمی چیزی مشاهده نمی‌شد اما با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در سال 1357 شاهد تغییرات اساسی در زندان‌های کشور بودیم، به‌طوریکه زندان تبدیل به کانونی برای حذف افکار مجرمانه از ذهن بزهکاران و آماده کردن آنان برای شروع زندگی سالم و بازگشت سعادتمندانه به جامعه شده است.

وی ادامه داد: در زندان‌های کردستان که نمونه بارزی از زندانبانی اسلامی است، برنامه‌های مختلف بازپرورانه در جهت اصلاح و تربیت و بازسازگاری اجتماعی مددجویان اجرا می‌شود.

ابراهیمی با بیان اینکه در نظام زندانبانی اسلامی، خدمات بهداشتی و درمانی بهینه به مددجویان ارائه می‌گردد، توجه به سلامت روحی و جسمی زندانیان را یکی از پیش نیازهای مهم جهت ورود به سایر فعالیت‌های اصلاحی و تربیتی دانست و اظهار کرد: شواهد حاکی از آن است که در زندانبانی زمان طاغوت به مسائل بهداشتی و درمانی توجه خاصی نمی‌شد اما خوشبختانه هم‌اکنون و به برکت انقلاب اسلامی، در تمامی زندان‌های کردستان واحد بهداری فعال و مشغول به ارائه خدمات به زندانیان است.

مدیرکل زندان‌های استان کردستان گفت: در حال حاضر12 پزشک عمومی، 12 پزشک متخصص، 38 پرستار و 6 کارشناس بهداشت، مشغول به ارائه خدمات درمانی به مددجویان زندان‌های استان هستند و و درصورتی که به تشخیص پزشک زندان، ادامه روند درمان نیازمند تجهیزات و امکانات بیشتری باشد، سریعاً و پس از دریافت مجوزهای قضائی ادامه روند درمان در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی خارج از زندان انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه معضل "بیکاری" یکی از دلایل مهم وقوع جرم است، اضافه کرد: زندانبانان با درک صحیح این مشکل به آموزش‌های فنی‌و‌حرفه‌ای در این مراکز توجه ویژه‌ای کرده‌اند و در 9 ماهه نخست سال‌جاری سه هزار و 900 نفر از مددجویان زندان‌های استان در کلاس‌های مختلف آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای شرکت کرده و در پایان این کلاس‌ها، یکهزار و 523 نفر از آنان پس از شرکت در آزمون‌های مربوطه، موفق به اخذ گواهینامه مهارت شدند.

مدیرکل زندان‌های استان کردستان خاطرنشان کرد: آن دسته از زندانیانی که در مدت زمان تحمل حبس با شرکت در کلاس‌های فنی‌و‌حرفه‌ای موفق به دریافت گواهینامه مهارت شده باشند، پس از آزادی از زندان می‌توانند با مراجعه به مرکز امور اجتماعی و مراقبت بعد از خروج واقع در اداره‌کل زندان‌ها، نسبت به تشکیل پرونده و دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه خوداشتغالی اقدام کنند.

وی ادامه داد: در دو سال گذشته 207 نفر از زندانیان آزاد شده و واجد شرایط، تسهیلات قرض‌الحسنه خوداشتغالی به میزان 3 میلیارد و 150 میلیون تومان دریافت کرده‌اند و ضمن ایجاد شغل برای خود، دیگر مرتکب جرم و روانه زندان نشده‌اند.

ابراهیمی اقامه نماز، انجام فعالیت‌های قرآنی و توجه به فعالیت‌های دینی و مذهبی را از مهم‌ترین فعالیت‌های اصلاحی و تربیتی در زندان‌ها دانست و افزود: 16 روحانی در زندان‌های کردستان نمازهای یومیه را به‌صورت جماعت اقامه خواهند کرد و همواره مورد استقبال مددجویان قرار گرفته است.

وی عنوان کرد: از ابتدای سال‌جاری تاکنون سه هزار نفر از مددجویان زندان‌های استان در کلاس‌های عقیدتی شرکت کرده‌اند و برای اکثر آنها گواهینامه صادر شده است.

مدیرکل زندان‌های کردستان به تعداد بازدید قضات از زندان‌های سطح استان اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال‌جاری تاکنون یکهزار و 119 مورد قضات دادگاه‌ها و دادسراهای نظام، علاوه بر اینکه با در نظر گرفتن رأفت اسلامی اقدام به صدور احکام کرده‌اند، در زمانیکه زندانیان در حبس به سر می‌برند، با حضور مستمر در زندان‌ها و دیدارهای چهره به چهره با مددجویان به مشکلات قضائی آنان رسیدگی و چنانچه متوجه اصلاح رفتار و پشیمانی از ارتکاب جرم در آنان شوند، در بسیاری از موارد عفو، مرخصی و آزادی مشروط را مشمول حال آنان کرده‌ که همه اینها نمونه‌هایی بارز از توجه به حقوق شهروندی در زندانهاست.

وی با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، خانواده‌های زندانیان همواره مورد توجه مسئولان زندان‌ها بوده‌اند، ادامه داد: در حال حاضر نیز 9 انجمن حمایت از زندانیان در سطح شهرستان‌های استان فعالیت می‌کنند و 968 خانواده با دو هزار و 612 نفر عائله را تحت پوشش حمایت‌های مادی و معنوی خود قرار داده‌اند.

مدیرکل زندان‌های کردستان یادآور شد: برگزاری کلاس‌های مهارت‌های اساسی زندگی، اردوهای فرهنگی و تفریحی، تهیه جهیزیه و کمک هزینه ازدواج، پرداخت هزینه‌های درمانی و پزشکی خانواده‌های زندانیان نیازمند، کمک هزینه‌های تحصیلی فرزندان زندانیان، تهیه اقلام و مایحتاج اساسی زندگی از جمله خدمات انجمن حمایت از زندانیان استان به خانواده‌های آنان است.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon