هفتمین روز جشنواره فیلم فجر به‌روایت تسنیم| نفوذ دفاتر سینمایی و انحصارطلبی در سینما حقیقت دارد؟ +فیلم

هفتمین روز جشنواره فیلم فجر به‌روایت تسنیم| نفوذ دفاتر سینمایی و انحصارطلبی در سینما حقیقت دارد؟ +فیلم

انحصارطلبی و اعمال نفوذ دفاتر سینمایی آسیب جدی برای هنرمندان و کاربلدهای سینمای ایران است؛ واقعیتی که هنرمندان هم به آن اعتقاد داشتند و به نکات قابل توجهی هم اشاره کردند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، هفتمین روز جشنواره فیلم فجر روز متفاوت‌تری از حضور سینماگران و حتی شخصیت‌های غیرهنری بود. جایی که از محسن تنابنده و مهناز افشار برای تماشای «قسم» به چارسو آمده بودند تا دریادار سیاری معاون هماهنگ‌کننده ارتش که بعد از «بیست و سه نفر» نظاره‌گر فیلم «سمفونی نهم» محمدرضا هنرمند شدند. در روز غیبت محمدرضا هنرمند، زینب تقوایی به عنوان تهیه‌کننده حضور پیدا کرد و حمیدرضا آذرنگ هم به خبرنگار خبرگزاری تسنیم از روزهای تصویربرداری سریال نوروزی «نون.خ» گفت که ایام نوروز روی آنتن شبکه یک خواهد رفت.

 

 

برنامه روز هفتم سینمای هنرمندان با «سونامی» میلاد صدرعاملی و «قسم» محسن تنابنده به اوج خودش رسید. در سالن‌های اکران «سمفونی نهم» محمدرضا هنرمند هم صندلی خالی نبود و مسئولین اجرایی جشنواره مجبور شدند صندلی اضافه کنند. در این بین موضوع هفتمین روز را اختصاص دادیم به انحصارطلبی در حوزه سینما و اعمال نفوذ دفاتر سینمایی که علاوه بر دغدغه بسیاری از هنرمندان و اهالی سینما، بسیاری هم حاضر نشدند در مقابل دوربین تسنیم از پشت پرده انحصارطلبی‌های سینمای ایران بگویند.

گفتگوها با محسن تنابنده بازیگر و کارگردان شروع شد؛ او در مقابل دوربین تسنیم نکته قابل تأملی درباره انحصارطلبی سینمای ایران مطرح کرد و گفت: "حقیقت ماجرا این است که وقتی به سمت شبه صنعتی شدن سینما حرکت می‌کنیم گردش مالی این حرفه نیمچه صنعت بالا می‌رود و به مفهوم عامی‌تر وقتی پول بیشتری در سینما می‌چرخد خیلی طبیعی است یک بخشی فساد هم با خودش می‌آورد. هیچ چیزی هم ندارد و همه جای دنیا هم می‌افتد و مخصوصاً برای ما که تازه پول‌های زیادی به سینمای ما اضافه می‌شود. کامل شدن این چرخه نیاز دارد از این مسیرها عبور کنیم و هیچ چاره‌ای هم نداریم."

پس از گفتگو با تنابنده، علی روئین‌تن نویسنده و کارگردان ترجیح داد به طنز بگوید: " آنقدر سوال شما خارجی بود، سخت است و موضوع انشاء هم بود من رد می‌شدم."

زینب تقوایی در ابتدای صحبت‌های خودش به این نکته اشاره کرد که سینما روند خوبی به لحاظ جذب مخاطب نداشته که از 85 میلیون جمعیت ایران به دو میلیون مخاطب سینما رسیده است و این عدد کمی به نظر می‌رسد. با این روند نمی‌توانیم بگوییم صاحب صنعت سینمایی در ایران هستیم.

محسن تنابنده بازیگر و کارگردان در بخش دیگری گفت: "فکر می‌کنم این همه حرف زدن در رابطه با پول و پول کثیف راهی به جایی نمی‌برد چون جزء لاینفک نیمچه صنعت رو به رشد سینماست".

علی روئین‌تن گفت: انحصارطلبی در سینما و مافیا معنایی ندارد چون سینمای ایران چیست که مافیا داشته باشد. باور کنید باند ماشین‌های شما بهتر از باند سینمای ایران است.

زینب تقوایی تهیه‌کننده سینما و تلویزیون گفت: سینمای ایران در واقع یک صنعت است و دفاتر سینمایی هم به دنبال این هستند دفاترشان گردش اقتصادی داشته باشند و طبیعتاً کسی را می‌پذیرند که بدانند ریسک پایین‌تری برای کارشان دارد و اگر کسی می‌خواهد ورود کند طوری رفتارکند دفاتر سینمایی به آن‌ها اطمینان پیدا کند.

نادر فلاح بازیگر هم صراحتاً درباره پشت پرده انحصارطلبی‌های سینما اشاره کرد: "متأسفانه یک بخشی از سینما، تلویزیون و تئاتر ما آلوده به این جریان شده است. اینکه از کجا و چطوری؛ نمی‌دانم! در تئاتر این طور است و تیم شده‌اند. یک تیم از مدیر اجرایی، تهیه‌کننده و کارگردان مشخص است با هم کار می‌کنند. زیاد هم اهمیتی نمی‌دهند فلان بازیگر بازیگرِ خوبی است به قدر کافی از نظر خودشان بازیگرهای خوب دارند."

علیرضا آرا بازیگر سینما و تلوزیون هم با این عبارت ترجیح داد در این باره اظهارنظری نداشته باشد: "در این زمینه شاید نظر داشته باشم اما نظرم کاملاً شخصی است. کارشناس این حوزه نیستم و با اجازه‌تان در این حوزه اظهارنظری نمی‌کنم".

زینب تقوایی تهیه‌کننده سینما و تلویزیون در بخش دیگری گفت: هر حوزه مافیا وجود دارد افرادی از قدیم بودند و می‌خواهند باشند و از ورود افراد جدید جلوگیری یا مقاومت می‌کنند. طبیعی است! شاید خود من چند سال دیگر یک مقدار حساس باشم. آن هم به خاطر علاقه و تعصبی که نسبت به صنف خودم دارم.

نادر فلاح بازیگر سینما و تلویزیون معتقد است چون متعلق به هیچ کدام از سیستم‌ها و گروه‌ها نیست و اصطلاحاً بازیگر آزادی است به او نقش جدی داده نمی‌شود و معمولاً در پلان‌ها و سکانس‌های کوتاهی فرصت هنرنمایی پیدا می‌کند.

علی روئین‌تن که خودش بیش از یک‌دهه مشغول فعالیتی نیست هم می‌گوید: وقتی قسمت صنعت هنر رشد کند هنر کمرنگ‌تر می‌شود. چرا که افراد غیرهنری هم در کنار این صنعت قرار می‌گیرند و البته عیبی هم ندارد.

شیوا خسرومهر بازیگر سینما و تلویزیون است که امسال «سمفونی نهم» را در جشنواره فیلم فجر دارد می‌گوید: من بر این باورم دیده می‌شوم حتی با یک سکانس و یک پلان! دوستان من باورهایشان را تغییر بدهند و نگاه‌شان را مثبت کنند کار بهتری از آب درمی‌آید حتی این نکته بفروشی که برخی به آن اشاره می‌کنند.

زینب تقوایی در حسن ختام گفتگو با دوربین تسنیم تصریح کرد: امیدارم شرایط در جامعه ما به گونه‌ای باشد که بستر برای ورود جوانان و افرادی پیشکسوت مثل محمدرضا هنرمند که فرصت پیدا کردم "سمفونی نهم" را با او کار کنم پذیرای جوانان هم باشند و بیشتر به عنوان کمک‌کننده و یاری‌دهنده تجربیات‌شان را در اختیار جوانان قرار دهند.

تصویربردار و تدوین‌گر: مهدی کماسی و محمدرضا کشت‌دار

گزارش و گفتگوها: مجتبی برزگر

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران