بیرجند| سالانه ۲ هزار میلیارد اعتبار برای آبخیزداری کشور نیاز است

بیرجند| سالانه 2 هزار میلیارد اعتبار برای آبخیزداری کشور نیاز است

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: برای فعالیت های آبخیز داری در هر هکتار یک میلیون تومان بیشتر نیاز نداریم و اگر سالانه ۲ هزار میلیارد تومان به ما بدهند تعهد برنامه ششم را انجام می دهیم‌.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، خلیل آقایی عصر امروز در مراسم افتتاح بزرگترین سازه آبخیزداری شرق کشور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: الحمدالله با عنایت ویژه رهبری به منابع طبیعی در سال جاری شرایط خوبی داشته ایم.

وی افزود: در بحث طرح های آبخیزداری با تخصیص 200 میلیون دلار  و دریافت حدود 50 درصد تخصیص، بالای 90 درصد پیشرفت فیزیکی داشته ایم.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با بیان اینکه خراسان جنوبی جزو چهار استان اول کشور است بیان کرد: فعالیت های مربوط به آبخیزداری که از سال 97 آغاز شد پیشتاز بوده است و به همین دلیل ما در محروم ترین استان ها از جمله خراسان جنوبی حضور پیدا کردیم. 

آقایی با بیان اینکه بار مسئولیت ما سنگین است تصریح کرد: تامین و تخصیص اعتبار برای سال آتی هم به حول قوه الهی همچنان پا برجاست و باید محکم و قوی این فرایند را طی کنیم و خدماتی که نیازمند مردم است را ارائه دهیم.

وی خاطرنشان کرد: به خصوص در استانی مانند خراسان جنوبی که خشکسالی و کمی باران اذیتش می کند، پروژه های آبخیز داری در حال حاضر نقد ترین و ارزان ترین و سهم الوصول ترین راه است.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اجرای پروژه سازه آبی در آرک یادآور شد: ذوقی که در مردم منطقه می بینیم‌ نشان از رضایت مردم است و در این راستا مجلس و دولت این مطلب را توجه دارند تا این فعالیت ها را گسترده کنیم.

آقایی به اهمیت مهار روان آب ها اشاره کرد و اظهار داشت: در برنامه ششم 10 میلیون هکتار باید فعالیت های آبخیز داری انجام دهیم و برای فعالیت های آبخیز داری در هر هکتار یک میلیون تومان بیشتر نیاز نداریم. 

وی با بیان اینکه اگر سالی دو هزار میلیارد تومان به ما بدهند تعهد برنامه ششم را انجام می دهیم‌ افزود: در سال جاری  700 میلیارد تومان به ما داده شده و عملکرد و برنامه ریزی ما برای یک میلیون و 500 هزار هکتار در سال 97 بوده است.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: این 700 میلیارد تومانی که از صندوق توسعه ملی گرفته ایم، 550میلیارد تومان در قالب تفاهم نامه مشارکت کرده اند.

آقایی با بیان اینکه امیدواریم در سال آتی سقف حدود 2 میلیون و 500 هزار هکتار را انجام دهیم بیان کرد: در سال جاری سال خوبی از نظر باران داریم که قرق، حفاظت  و مدیریت چرا می تواند مشکل را حل کند اما اگر ادامه یابد همچنان کار داریم.

وی با بیان اینکه از عرصه 135 میلیون هکتاری منابع طبیعی، حدود 30 میلیون مطالعه کرده ایم تصریح کرد: اولویت بندی کردیم و بر اساس آن به جلو می رویم و امیدواریم با تامین و تخصیص اعتبار بتوانیم انجام وظیفه کنیم.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به میزان مهار باران اظهار داشت: حفاظت، مدیریت چرا و قرق عرصه منابع ملی مهم ترین وظیفه ما بوده است تا این عرصه ها رشد کنند.

آقایی با بیان اینکه چیزی که در سال 97 پیش بینی کردیم حدود یک میلیارد متر معکب آب آب را در فعالیت های آبخیز داری مهار کنیم افزود: حفاظت شامل مبارزه با آفات و هم کمربند حفاظتی و هم سوخت رسانی و تامین ابگرم خورشیدی است تا از سوخت درختان جلوگیری کنیم.

وی به اعتبار آفت شپشک سفید نرسیده به استان اشاره کرد و یادآور شد: از نظر تخصیص اعتبار مشکلی نداریم، اعتبار مبارزه با آفات به دلیل آفات موجود در کشور توزیع می شود، از نظر تامین اعتبار آفت شپشک در خراسان جنوبی مشکلی نداریم.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری به اعتبارات بیابان زدایی اشاره کرد و گفت: اشتباهی در سیستم ها شکل گرفته  است، در بیابان زدایی همان کاری را می کنیم که در مراتع انجام می دهیم چراکه اگر جنگل کاری می کنیم، می توانیم در بیابان بکاریم. 

آقایی با بیان اینکه اگر بذر پاشی می کنیم، در داخل بیابان هم می توانیم انجام دهیم بیان کرد: تقسیم بندی ضعف داخلی ماست، من این امر را می پذیرم که اشکال ماست.

وی با اشاره به اینکه همان کاری که در مراتع و جنگل ها انجام می دهیم، می توانیم در بیابان انجام دهیم خاطرنشان کرد: از محل اعتباراتی که در دست داریم می توانیم کارها را انجام دهیم.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری افزود: در بودجه سال 97، پولی که از صندوق توسعه ملی برای بیابان و ریزگرد ها گذاشته شد، خاص خوزستان شد و از آن محل استان های دیگر غیر از خوزستان سهم ندارند. 

آقایی با بیان اینکه در حوزه بیابان هر کاری که از دستمان بر بیاید با اعتباراتی که در قالب مرتع و جنگل داریم، می توانیم در بیابان هم انجام دهیم افزود: در واقع بیابان یا جنگل و یا مرتع بوده است که به دلیل چرای بی رویه، خشکسالی و عوامل انسانی تبدیل به بیابان شده است.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon