رئیس مجلس: مسئولان ‌دلسوزانه برای حل مسائل اقتصادی ‌تلاش می‌کنند


رئیس مجلس: مسئولان ‌دلسوزانه برای حل مسائل اقتصادی ‌تلاش می‌کنند

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نزاع‌ در داخل کشور به منافع ملی صدمه می‌زند گفت: همه مسئولان ‌دلسوزانه برای حل مسائل اقتصادی کشور تلاش می‌کنند.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علی لاریجانی دقایقی پیش در نشست با فعالان اقتصادی استان مرکزی که در محل استانداری مرکزی برگزار شد با اشاره به موارد مطرح شده از سوی فعالان اقتصادی استان مرکزی اظهار داشت: نکاتی که گفته شد، برخی دغدغه‌هایی است که همه قبول داریم، مثلا این که نزاع‌ها در داخل کشور به منافع ملی صدمه می‌زند حرف کاملا عقلانی است، به‌ویژه در شرایطی که دشمن تحرکاتی عقلانی دارد، عقل سلیم حکم می‌کند که در داخل وفاق وجود داشته باشد.

وی افزود: برای همین هم باید تلاش کنیم، گاهی در زمینه‌هایی موفق هستیم و گاهی ناموفق، همین که این مسائل را از زبان شما می‌شنوم خیلی جالب است که یک بدنه‌ای از مردم که فعالیت اقتصادی دارند و از تیزهوشی برخوردار هستند به این مسئله مهم کشور اندیشیده و فکر کرده‌اند، این دستاورد مهمی است که ان‌شاءالله همه ما در این زمینه تلاش خواهیم کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نکته‌ای گفته شد که نظرات اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و اتاق اصناف در مجلس در کنار نظرات دولت اخذ شود که این را به طور 100 درصد قبول داریم و الان هم همین کار را می‌کنیم، یعنی در مرکز پژوهش‌هایمان از نظرات تخصصی بخش خصوصی و تعاونی استفاده می‌کنیم، کمیسیون‌ها از این مجموعه‌ها دعوت می‌کنند و کرسی خاص دارند.

لاریجانی بیان کرد: حتی در جلساتی که خود مجلس برگزار می‌کند به صورت علنی مواردی که مربوط باشد وقتی نماینده دولت صحبت می‌کند اگر از این مجموعه‌ها هم تقاضا داشته باشند می‌توانند صحبت کنند و مشکل آئین‌نامه‌ای ندارد و در آئین‌نامه این را آورده‌ایم و در مرکزیت کشور این توافق وجود دارد و از مجلس هشتم فکر می‌کنم که این را در آئین‌نامه ذکر کرده‌ایم.

وی ادامه داد: قانون ارزش افزوده که شما می‌گویید خلاف شرع است، در جلسات آن هم اتاق بازرگانی و هم اتاق اصناف و غیره حضور داشتند و نظر دادند، بنده خود حضور داشتم و شاهد نظرات بودم، بنابراین این را قبول داریم و هر نقصی وجود دارد بیان کنید، ما عمل می‌کنیم.

تشکیل کارگروهی تخصصی برای دریافت نظرات و ایده‌های بخش خصوصی

رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: توصیه می‌شود که کارگروهی در زمینه همین مواردی که گفته شد در استان تشکیل شود و پیشنهاد عملی به ما بدهید چراکه برخی از این موارد قابلیت اجرایی دارد،

لاریجانی اضافه کرد: اتاق بازرگانی بخش دولتی نیست که بخواهیم بودجه دولتی بدهیم، اما درعین حال بررسی می‌کنیم و در قانون تامل می‌کنیم، اگر باشد پیگیری می‌کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در ارتباط با استمهال بانک‌ها درست می‌فرمایید، قانون را نوشتیم دولت مشکلاتی داشت نتوانست اجر کند، قانون را مشخص‌تر کردیم، ‌شورای نگهبان آن را رد کرد و ما به تازگی آن را دوباره تصویب کردیم و منتظر حل شورای نگهبان است، چه بشود و چه نشود این را در سال 98 به بودجه خواهیم برد و موضوع را تصحیح می‌کنیم.

وی ادامه داد: اما الان همه قبول دارند که ما باید بخش خصوصی را فعال کنیم، نباید دولت دخالت کند، اما چون دولت خیلی حجیم و فربه است، این به طور طبیعی یک سری موارد را دخالت می‌کند، اما دولت را باید چابک و کوچک کنیم، یکی از اصلاح ساختار بودجه‌ای که باید در اولویت باشد این است که کار ساده‌ای هم نیست.

رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: امور دیوانی کشور بسیار وسیع شده و باید با یک راه حلی با توجه به مجموعه شرایط کشور آن را حل کنیم، اما تلقی نکنید که بخواهیم یقه بخش خصوصی کشور را بگیرم، از پا دربیاورم و نگذارم این کار بشود را در هیچ یک از قوا نمی‌بینم، ممکن است یک نفر نظری بدهد، اما نه در نگاه رهبری، نه در نگاه قوه قضائیه، نه مجریه و نه مقننه چنین چیزی وجود ندارد، سیاست‌های اصل 44 هم که ابلاغ شد برای این بود که این بندها باز شود و قانون آن هم قانون خوبی بود اما قبول دارم که به خوبی اجرا نشد.

لاریجانی اضافه کرد: بخشی در کشور ایجاد کرده‌ایم که نه خصوصی است و نه دولتی که خود مشکلاتی را به همراه دارد و یکی از مشکلاتی است که باید زودتر مورد توجه قرار گیرد و تدابیری برای آن اندیشیده شود.

مجبور هستیم به صورت موقت یک سری مقررات را قرار دهیم

وی افزود: اما اگر یک مقررات صادراتی می‌گذاریم برای این است که بخش خصوصی را از بین ببریم، نه این گونه نیست، شرایط کشور یک مقدار متحول شده که مجبور هستیم به صورت موقت یک سری مقررات را قرار دهیم، آن هم به سبب همین وضعیتی بود که در شرایط ارزی به وجود آمد و برای کنترل مجبور شدیم محدودیت‌هایی را هم برای واردات و هم برای صادرات قرار دهیم، هر کشور در شرایط اضطراری ممکن است قوانینی را اعمال کند، که نباید اشتباه تلقی شود، خود این تلقی‌های اشتباه تلقین می‌شود و عصبانیت را به دنبال دارد که باید عصبانی نشویم و با انگیزه و روحیه کار کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بحثی که گفته شد چرا خرید تضمینی داریم، ما حرف نداریم که خرید تضمینی نداشته باشیم، چراکه باری بر دوش ما است اما کشاورز این را می‌خواهد و می‌گویند چرا محصولات ما را نمی‌خرید، از خدا می‌خواهیم که شما یک راهکاری را به ما بدهید که خرید تضمینی نداشته باشیم اما به کشاورزان هم در بحث قیمت ظلم نشود، بنابراین 100 درصد با این که خرید تضمینی را از دوش دولت برداریم موافق هستیم منتها متد آن را ارائه کنید چراکه از این سو لیست کشاورزان مرتب درحال افزایش است.

لاریجانی بیان کرد: در مورد پشتیبان امور دام، ایرداتی گرفته شد که حتما پیگیری می‌شود، اما اصولا شرایط فعلی کشور ما دچار این تحولات شده و درحال کنترل آن هستیم، برخی مواقع انحصاراتی وجود دارد برای واردات مشکل حل می‌شود، اما وقتی کمبودهایی در نهاده‌های دامی به وجود می‌آید مربوط به اینها نیست و حالا بنده نمی‌خواهم در رابطه با آن بحث کنم و خیلی از عوامل دیگری وجود دارد که محدودیت ایجاد کرده است، بنابراین یک مقدار شرایط داخلی و یک مقدار هم ناشی از تحریم‌ها و شرایط بیرونی است، مشکلات داخلی داریم و اصلاحاتی باید انجام شود اما قبول کنید که تحریم‌ها هم مشکلاتی را به همراه داشته است.

وی ادامه داد: در مورد معدن، شورای معادن و مالیات بر ارزش افزوده، مواردی گفته شد که خلاف شرع است، چطور این را مطرح می‌کنید وقتی که ما شورای نگهبان داریم که قوانین را تصویب می‌کند، معدن مالیات‌پذیر نیست را از کجا می‌گویید، بنده مثل شما اطلاعات شرعی ندارم ولی برایم این استدلال خیلی عجیب و غریب است.

رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: شورای معادن برای این بود که از ظرفیت معادن در کشور ما به درستی استفاده نشده بود و سهم کمی از معادن داریم و چون نفتی و گازی هستیم بیشتر به آن سمت رفته‌ایم، که این شورا به سختی انجام شد، از سویی می‌گویید اختیارات استان‌ها را بیشتر کنید و از سویی وقتی تصمیم‌گیری در حوزه معادن را به استان‌ها سپرده‌ایم تا سرعت‌بخشی در کارها شود اعتراض دارید، این شورا برای این بود که به مرکز مراجعه نکنید، بنده از استاندار هم تقاضا داریم که جلسات این شورا برگزار شود و خلاف قانون هم نیست، شرع را آنقدر منقبض نگیرید.

لاریجانی اضافه کرد: مالیات بر ارزش افزوده را فرمودید خلاف قانون است که باید استدلال محکمی داشته باشید چون موارد به تصویب شورای نگهبان رسیده است، اما برای بنده جالب است که چرا خلاف شرع و خلاف قانون است، استدلال‌هایتان را بنویسید و ارائه کنید، چرا باید این موارد در جلسات بدون استدلال مطرح شود، قانون اساسی این را گفته و شرعی است.

وی افزود: این که مقرارات محیط زیست گاهی با استقرار و استفاده از معادن نمی‌خواند را می‌پذیرم و گزارشاتی هم در این زمینه به بنده رسیده که قبول دارم و باید بررسی شود، در کارگروهی که تشکیل می‌دهید موارد تخصصی‌تر را هم می‌توانید مطرح کنید.

کشور رشد لازم را در حوزه تعاون نداشته است

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در مورد قطعه‌سازان از قبل جلساتی را داشتیم و قبول دارم که مشکلات جدی دارند، تصمیماتی هم گرفته شد، اما نمی‌گوییم که همه مسائل آنها برطرف می‌شود، اما منابعی مصوب و ابلاغ شده و این که چه مقدار آن به قطعه‌سازان داده شود هم ابلاغ شده که پیگیر اجرای درست آن هستیم، اما نمی‌گویم که همه مسائل آنها برطرف می‌شود، چون انباشت بدهی‌های آنها زیاد بود و باید به مرور برطرف شود، در مسائل پیچیده‌ای که برای آنها به وجود آمد، بعد از بحث‌های زیاد و جلسات مختلف در دولت و مجلس و کمیسیون‌های مختلف به تصمیم رسیدند و وزیر هم اعلام کرد و نسخه‌ای را هم برای بنده فرستادند.

لاریجانی بیان کرد: در مورد تعاون که گفته شد رشد کافی نداشته درست است، سهم 25 درصد در قانون اساسی نیامده ولی در سیاست‌های کلی آمده، اگر گیری در قانون است مطرح کنید اما فکر می‌کنم کشش آن در کشور ما خیلی زیاد نیست، برخی از مسائل اقتصادی در کشور در متن جامعه به عوامل فرهنگی و عوامل اجتماعی و خیلی از موارد دیگر بستگی دارد، متسفانه ما ایرانی‌ها کار جمعی ضعیفی داریم.

وی بیان کرد: در شرایط کنونی سرمایه گذاری در این بخش فرصت مناسبی است و در بودجه 98 نیز برای تسهیلگری در این راستا مواردی پیش بینی شده است، البته طرح آماری همچون سه میلیارد دلار ورودی و 30 میلیارد دلار خروجی ناشی از گردشگری در کشور درست نیست، آمار اعلام شده در کشور این تفاوت 10 برابری را نشان نمی‌دهند و فاصله بسیاری بین درآمد کشور از ورود گردشگری و خروج آنها نیست. 

بخشی از موضوع آب به رفتارهای اجتماعی باز می‌گردد

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تعدد و تنوع قوانین در کشور گفت: در این راستا کمیسیونی در مجلس شورای اسلامی فعال شده است که تعدد و تنوع قوانین را بررسی می‌کند، البته برخی اوقات بخش‌نامه، آیین‌نامه و دستورالعملی از سوی دستگاه‌ها اجرایی صادر می‌شود که اگر این موارد خلاف قوانین باشد امکان لغو آن وجود دارد و مکانیزم لغو لحاظ شده است و با توجه به تعدد قوانین باید دقت بیشتری اعمال شود که این موضوع در جلسه سران سه قوا نیز مطرح خواهد شد. 

لاریجانی ادامه داد: در خصوص پیمان‌سپاری‌ها در حوزه صادرات نیز تصریح کرد: انتظار می‌رود فعالان اقتصادی با همفکری و وفاق پیش روند و تنها موضوعات را در حوزه کاری خود دنبال نکنند بلکه نگاهی همه جانبه داشته باشند، به عنوان مثال در حال حاضر در حوزه ارز نظاماتی ایجاد شده است چراکه برای ثبات قیمت ارز و کنترل شرایط مجبور به اعمال محدودیت برای دوره‌ای محدود هستیم تا از شرایط عبور کنیم و باید صادرات به نحوی صورت گیرد که جای دیگری در کشور زخمی نشود. 

وی عنوان کرد: همه مسئولان در کشور دلسوزانه برای حل مسائل اقتصادی کشور تلاش می‌کنند، گاهی نمی‌توان برخی از مسائل را مطرح کرد، اما در بحث برجام، کشور کامل به موضوع فکر کرد و در دیگر مباحث نیز این روحیه حاکم است و تلقی این موضوع که ملاحظات و بی توجهی صورت گرفته است درست نیست. حتی در بحث آب که به موضوع کشوری بدل شده است شورایی در وزارت نیرو شکل گرفته و از ظرفیت‌های مختلف در جهت حل مشکلات استفاده می‌شود که البته بخشی از موضوع آب به رفتارهای اجتماعی باز می گردد، راهکار‌های سخت‌افزاری مانند آب شیرین‌کن در حال انجام است و حتی در بحث آب‌های ژرف نیز بررسی‌ها انجام می شود. 

اختصاص 80 هزار میلیارد تومان در بودجه جاری کشور برای صندوق فرهنگیان

رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: نکته قابل توجه مصرف بهینه آب است به همین دلیل این مصرف بهینه در حوزه کشاورزی و آبیاری نوین دنبال می‌شود، کشور اجازه برداشت از صندوق توسعه ملی به جهت امور بودجه‌ای را ندارد، اما در معدود مواردی امکان برداشت از صندوق وجود دارد که در حوزه کشاورزی و توسعه آبیاری نوین این برداشت از صندوق انجام گرفته و حتی برای آبخیزداری و تقویت سفره‌های آب زیرزمینی نیز 150 میلیون دلار برداشت شده است. 

لاریجانی با اشاره به وضعیت صندوق‌های کشور گفت: 80 هزار میلیارد تومان در بودجه جاری کشور برای صندوق فرهنگیان اختصاص یافته است، ضرورت احیای صندوق‌ها محسوس است و نباید بار اضافی به آنها تحمیل کرد، همچنین در خصوص عملکرد موسسات اعتباری شاهد لطمات آنها بودیم و به همین دلیل نظارت جدی بر عملکرد این موسسات از سوی بانک مرکزی در دستور کار است و با تخلفات به شدت برخورد می‌شود، البته نکته قابل توجه این است که در شرایط کنونی بانک ظرفیت این حجم پرداخت تسهیلات را ندارد مگر اینکه اصلاحاتی در ساختار بانکی ایجاد شود اما در شرایط فعلی نمی‌توان بار اضافی به بانک‌ها وارد کرد. 

مشکلات را باید با نگاهی همه‌جانبه، طمانینه و  صبر پیش‌ برد

وی با تاکید بر توجه به تولید و اشتغال در کشور به عنوان یک موضوع اصلی تصریح کرد: باید در این راستا تسهیل‌گری صورت گیرد، اما حتی در باز کردن LC نیز دشواری‌هایی وجود دارد. زنجیره مشکلات در کشور باید در نظامی همه جانبه مورد توجه قرار گیرد و از طرفی با مشکلات خارجی نیز مواجه هستیم. 

رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: تصور نشود که در خلاء تصمیم‌گیری می‌شود، مشکلات را باید با نگاهی همه‌جانبه، طمانینه و  صبر پیش‌ برد و در این راستا پیشنهادات انتقال یابد، مواردی که قابلیت توجه در مجلس را داشته باشد دنبال می‌شود و در صورت لزوم برخی نظرات و پیشنهادات به دولت منتقل می‌شود و حتی اگر مواردی نیاز است که در بودجه مطرح شود، منتقل شود تا در بودجه 98 مدنظر قرار گیرد. 

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon