یادداشت ویدئویی: "گام دوم انقلاب"؛ نگاه واقع‌بینانه به گذشته و فتح قله‌ها در آینده

یادداشت ویدئویی: "گام دوم انقلاب"؛ نگاه واقع‌بینانه به گذشته و فتح قله‌ها در آینده

محمد عبداللهی کارشناس مسائل سیاسی، تحلیلی ویدئویی درباره بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب ارائه کرد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، محمد عبداللهی کارشناس مسائل سیاسی در یادداشت ویدئویی که در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار داده به تحلیل دو رویکردی که در بدو پیدایش انقلاب اسلامی شکل گرفته پرداخته است.

متن این یادداشت ویدئویی به شرح زیر است:

از ابتدای انقلاب اسلامی شاهد پیدایش دو رویکرد نسبت به هویت انقلاب اسلامی بوده‌ایم. رویکرد اول این است که انقلاب را یک حرکت زنده معنادار و پویا فرض می‌کند که ایستایی و نقطه پایان ندارد و رو به جلو حرکت می‌کند.

رویکرد دوم که در نقطه مقابل رویکرد اول است، انقلاب را محصول یک تحول سیاسی، یک شورش و اعتراض می‌بیند که بعد از براندازی حکومت سابق نقطه پایان انقلابی‌گری فرا می‌رسد و از آنجاست که باید وارد دوران عقلانیت و همزیستی مسالمت‌آمیز با دنیای بیرون شود.

تفاوت رویکردی که در این دو پارادایم فکری وجود دارد، از ابتدای انقلاب اسلامی در جریان بوده و ما در طول این 40 سال اگر آسیب‌ها و چالش‌هایی داشته‌ایم و اگر از دست دادن فرصت‌ها حتی در زمینه معشیت مردم داشته‌ایم، حاصل تضاد نگاهی است که یک نگاه منفعل، ایستا و راکد، مفهوم انقلاب اسلامی را در خود پرورش داده است.

در نقطه مقابل یعنی رویکرد اول که رویکرد حضرت امام(ره) بنیانگذار و تئوریسین انقلاب اسلامی و پس از ایشان در طول سه دهه گذشته مقام معظم رهبری به عنوان راهبر انقلاب است، دقیقا نگاه پویا - دینامیک و حرکت رو به جلوی انقلاب اسلامی است.

در بیانیه راهبردی گام دوم انقلاب که رهبر معظم انقلاب در 40 سالگی انقلاب صادر کردند تفاوت‌های این دو نگاه را می‌توان به عیان دید حتی هجمه‌هایی که پس از صدور بیانیه از ناحیه جریان‌های روشنفکر، شبه‌مدرن و دگراندیش نسبت به مفاد بیانیه شاهد هستیم، باز هم تفاوت این دو نگاه است که برجسته شده، نگاهی که اعتقاد دارد اقتصاد زمانی پویا می‌شود که درونزا باشد و وقتی مولد می‌شود که متکی به ظرفیت‌های بومی باشد وقتی می‌تواند به سمت استقلال برود که نگاه برونزا و بیرون‌نگری را از خودش منها کند.

این رویکرد در سیاست خارجی قائل به استقلال واقعی است و در سیاست داخلی قائل به مردمسالاری واقعی است و مردم را برای رای و رویکرد پوپولیستی و به اقتضای منافع حزب نمی‌خواهد. نگاه اصولی و بنیادین که در مکتب فقه شیعه وجود دارد این است که مردم را یکی از پایه‌ها و مبانی مشروعیت نظام تلقی می‌کند و نقش واقعی و نه سمبلیک به آنها می‌دهد، این تفاوت دو نگاه است.

مقام معظم رهبری در بیانیه مهم خودشان در واقع یک بیانیه حرکت صادر کردند که یک نگاه واقع‌بینانه و نه آرمانی و ایده‌آل‌گرا است که به گذشته نگاه آسیب‌شناسی منطقی داشته و ضعف‌هایی به مانند فساد، کاستی‌های اقتصادی، مسئله عدالت را با جسارت و شجاعت مطرح می‌کنند، این یکی از شاخصه‌های مدیریت استراتژیک در دنیاست.

نگاه واقع‌گرایانه منتهی آینده‌ای که در گروه تجربیات گذشته قرار گرفته است. رهبر انقلاب فرمودند که با توجه به تجربیات گذشته باید به سمت آینده حرکت کنیم و این آینده متکی به نیروی جوان است که صاحبان اصلی انقلاب هستند که با این رویکرد آینده روشن خواهد بود.

در مقابل این تفکر نگاه منفعل غربگرا وجود دارد که معطل به چراغ سبز کشورها و قدرت‌های جهانی است و خودش را در همه ساحت‌ها چه فرهنگ، اقتصاد، مسائل اجتماعی، سیاست خارجی و حوزه نظامی معطل و چراغ سبز خارجی‌ها کرده است. تفاوت این دو نگاه است که آینده ایران اسلامی را رقم خواهد زد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon