جزئیات عادیسازی غیررسمی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی؛ پروژه یهودیسازی جدید در قدس اشغالی
یک روزنامه عبریزبان روز یکشنبه از پروژه و طرح جدید رژیم صهیونیستی در راستای یهودیسازی بیتالمقدس اشغالی پرده برداشته است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، این طرح در منطقه قدیمی شهر قدس اشغالی و با هزینه میلیونها شیکل بهزودی اجرا خواهد شد. روزنامه اسرائیل امروز درباره پروژههای یهودیسازی رژیم صهیونیستی نوشته است شرکت توسعه و بازسازی موسوم به مربع یهودی در منطقه قدیمی قدس این روزها برای اجرای چندین طرح با هزینه 200 میلیون شیکلی فعالیت میکند.
این روزنامه افزود از جمله طرحهایی که اجرا میشود، طرح احداث آسانسور در دیوار البراق و موزه و بازسازی کنیسه یهودی در این محله است که انتظار میرود این طرحها طی چند سال اجرا شود.
رژیم صهیونیستی از سال 1967 میلادی برای سیطره کامل بر شهر قدس و تغییر نشانهها و آثار آن با هدف یهودیسازی و پایان دادن به حضور فلسطینیها فعالیت کرده است و در این راستا، اقدامات زیادی را علیه این شهر و ساکنان واقعی و اصلی آن یعنی فلسطینیها انجام داده است بهطوری که شهرکسازی در قدس و اراضی تابعه آن یکی از مهمترین وسایل برای رسیدن این رژیم به هدف اصلیاش در قدس یعنی یهودی کردن آن است.
اشغالگران صهیونیست پس از اشغال شهر قدس و کرانه باختری و نوار غزه در سال 1967 میلادی، 196 شهرک صهیونیستنشین در قدس اشغالی و حدود 100 کانون شهرکنشینی پراکنده احداث کردهاند که در این شهرکها، حدود 750 هزار صهیونیست مهاجر اسکان یافتهاند.
ادامه شهرکسازی از سوی رژیم صهیونیستی در حالی است که شورای امنیت در 23 دسامبر 2016 میلادی، قطعنامهای را تصویب کرد که بر اساس آن از رژیم صهیونیستی درخواست کرده است شهرکسازی در اراضی فلسطینی (کرانه باختری از جمله قدس) را متوقف کند،ولی صهیونیستها با توجه به حمایت همهجانبه آمریکا از این رژیم و سیطره کامل آن بر شورای امنیت اعتنایی به این قطعنامه و دیگر قطعنامههای مربوط به فلسطین نمیکنند.
عادیسازی غیررسمی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی
یک پژوهشگر صهیونیست از پدیده عادیسازی غیررسمی روابط میان تلآویو و ریاض در شبکههای ارتباط اجتماعی خبر داد. این پژوهشگر صهیونیست اعلام کرد پدیده نامهها و پیامهای سعودی برای اسرائیل از طریق شبکههای ارتباط اجتماعی، بهمعنای آزادی بیان (در عربستان) نیست بلکه دستگاه قدرت و حاکمیت سعودی آن را تأیید کرده و در راستای عادیسازی غیررسمی روابط قلمداد میشود.
در مقالهای که روزنامه یدیعوت آحارانوت در پایگاه اینترنتی خود منتشر کرده است، آدام هوفمان پژوهشگر صهیونیست در مرکز موشه دایان دانشگاه تلآویو به توئیت یک فعال سعودی بهنام محمد القحطانی اشاره کرده است که هلاکت یک شهرکنشین صهیونیست را به صهیونیستها تسلیت گفته و قاتل وی را تروریست فلسطینی خوانده است.
بر اساس این گزارش، فعال سعودی در توئیت خود چنین نوشته است: بهنمایندگی و نیابت از مردم سعودی، کشته شدن اوری انسباخر سرباز شهرکنشین (صهیونیست) بهدست یک تروریست فلسطینی را تسلیت میگویم و از خداوند میخواهم او را رحمت کند، خدا را شکر میکنم که نیروهای شاباک (سرویس امنیت داخلی رژیم صهیونیستی) و پلیس ویژه بهسرعت این تروریست فلسطینی را دستگیر کردند». بهگفته تحلیلگر صهیونیست، فعال سعودی در توئیت خود، عکس سرباز کشتهشده و در تصویر دیگری پرچمهای اسرائیل و سعودی را کنار هم قرار داده که تعداد زیادی بازنشر (ریتوئیت) کسب کرده است.
این فعال سعودی در توئیت دیگری با انتشار عکس گذرنامه سعودی کنار گذرنامه صهیونیستی نوشته است: «با دوستان اسرائیلی خود در صلح زندگی میکنیم».
پژوهشگر صهیونیست رویکرد سعودیها در ارتباط مستقیم با اسرائیلیها را چیز جدیدی نمیداند، وی در این باره میگوید در مارس 2018، یک روزنامهنگار سعودی بهنام لؤی الشریف که به زبان عبری هم مسلط است، در نوار ویدئویی خطاب به شهروندان اسرائیلی نوشت که عربستان سعودی قصد تهدید اسرائیل را ندارد.
در نوامبر 2018 هم یک شهروند سعودی نوشته بود: «سعودیها خواهان صلح با اسرائیل هستند». وی از تمایل خود برای سفر به تلآویو سخن گفت.
هوفمان تأکید میکند چنین نامههایی (در فضای مجازی) با وجودی که از سوی طرفهای رسمی منتشر نشده، اما بدون موافقت و تأیید مقامات سعودی امکان نداشت منتشر شود.
وی افزود: عربستان سعودی نظام سلطنتی مطلق بر آن حکومت میکند و آزادی بیان محدود هم در دو سال اخیر ولیعهدی محمد بن سلمان بهشدت کاهش یافته است.
بهگفته این تحلیلگر صهیونیست، انتشار این نامهها در شبکههای اجتماعی هرچند از سوی شهروندان است، نه طرفهای رسمی، ولی میتوان آن را بهمثابه «پیامها و نامههای غیرمستقیم نظام سعودی به شهروندان اسرائیلی» قلمداد کرد.
این پژوهشگر صهیونیست آورده است: عربستان سعودی بهویژه طی سالیان اخیر، منافع مشترکی در نزدیک شدن به اسرائیل داشته است، سعودی معتقد است نزدیک شدن به اسرائیل گام مطلوبی است، ولی نبود راهحلی برای مسئله فلسطین اجازه پیشرفت آشکار در تماسهایش با اسرائیل را نمیدهد.
وی آورده است: بهسبب عدم پیشرفت و در پی گزارش کانال سیزدهم تلویزیون اسرائیل، نتانیاهو ابتکار سیاسی سعودی برای احیای روند صلح (سازش) و بازسازی نوار غزه را پس از صخره سخت (نام جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه در سال 2014) را نپذیرفت، به همین سبب شبکههای ارتباط اجتماعی، یک کانال ارتباطی مستقیم و غیرالزامآور را برای سعودیها بهمنظور ارتباط با اسرائیلیها فراهم کرده است و استفاده از شبکههای ارتباط اجتماعی برای عربستان سعودی، انجام روند عادیسازی غیررسمی با افکار عمومی اسرائیلی فراهم کرده است.
از سوی دیگر این پژوهشگر صهیونیست افزود سعودیها تنها کسانی نیستند که از شبکههای ارتباط اجتماعی بهعنوان کانال ارتباط با شهروندان خارجی استفاده میکنند، چرا که وزارت خارجه اسرائیل اخیراً دو سفارت مجازی (حسابهای فیسبوک و توئیتر با محتوای عربی) را برای ارتباط با کشورهای عربی حاشیه خلیج (فارس) و عراق ایجاد کرده است.
این صهیونیست آورده است در حالی که اسرائیل به گفتوگو از طریق حسابهای رسمی (در فضای مجازی) ادامه میدهد، سعودیها بهشیوه دیگری عمل میکنند، بهطوری که نامهنگاریها (در فضای مجازی) چهبسا با هدف آماده کردن افکار عمومی اسرائیل و عربی بهمنظور عادیسازی روابط بهعنوان یکی از نتایج «معامله قرن» (توطئه آمریکایی صهیونیستی عربی برای حذف مسئله فلسطین) باشد و تا زمانی که پیشرفتی در مسئله فلسطین به دست نیاید، بهنظر میرسد ارتباط میان اسرائیل و عربستان باید از طریق کاربران عادی در شبکههای ارتباط اجتماعی کنار روابط سری و محرمانه شناخته شده میان ریاض و تلآویو انجام شود.
اظهارات رئیس اسبق ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی علیه حزبالله
بنی گانتس رئیس اسبق ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی در سخنانی در کنفرانس امنیتی مونیخ به جوسازی علیه حزبالله پرداخت و مدعی شد جنبش حزبالله خطرناکترین سازمان در جهان است، زیرا توانمندیهای راهبردی کشوری را در اختیار دارد که شامل منابع فناوری و هوایی است.
انتهای پیام/*