1. صفحه اصلی
    • پربیننده‌ترین اخبار
    • مهمترین اخبار
    • آرشیو اخبار
  2. سیاسی
    • سیاست ایران
    • نظامی | دفاعی | امنیتی
    • گزارش و تحلیل سیاسی
    • مجلس و دولت
  3. امام و رهبری
  4. ورزشی
    • فوتبال ایران
    • فوتبال جهان
    • والیبال | بسکتبال | هندبال
    • کشتی و وزنه‌برداری
    • ورزش های رزمی
    • ورزش زنان
    • ورزش جهان
    • رشته های ورزشی
  5. بین الملل
    • دیپلماسی ایران
    • تولیدات دفاتر خارجی
    • آسیای غربی
    • افغانستان
    • آمریکا
    • اروپا
    • آسیا-اقیانوسیه
    • پاکستان و هند
    • ترکیه و اوراسیا
    • آفریقا
    • بیداری اسلامی
  6. فضا و نجوم
  7. اقتصادی
    • اقتصاد ایران
    • پول | ارز | بانک
    • خودرو
    • صنعت و تجارت
    • نفت و انرژی
    • فناوری اطلاعات | اینترنت | موبایل
    • کار آفرینی و اشتغال
    • راه و مسکن
    • هواشناسی
    • بازار سهام | بورس
    • کشاورزی
    • اقتصاد جهان
  8. اجتماعی
    • پزشکی
    • رسانه
    • طب سنتی
    • خانواده و جوانان
    • تهران
    • فرهنگیان و مدارس
    • پلیس
    • حقوقی و قضایی
    • علم و تکنولوژی
    • محیط زیست
    • سفر
    • حوادث
    • آسیب های اجتماعی
    • بازنشستگان
  9. فرهنگی
    • ادبیات و نشر
    • رادیو و تلویزیون
    • ‌دین ، قرآن و اندیشه
    • سینما و تئاتر
    • فرهنگ حماسه و مقاومت
    • موسیقی و تجسمی
  10. حوزه و روحانیت
  11. استانها
    • آذربایجان‌ شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • استان تهران
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • کاشان
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • هرمزگان
    • همدان
    • یزد
    • جزایر خلیج فارس
  12. رسانه ها
    • چند رسانه ای
    • خواندنی
  13. بازار
    • قیمت خودرو
    • قیمت طلا، سکه و ارز
    • سازمان‌ها و شرکت‌ها
  14. عکس
  15. فیلم
  16. گرافیک و کاریکاتور
    • english
    • عربی
    • Türkçe
    • עברית
    • Pусский
  • RSS
  • تلگرام
  • اینستاگرام
  • توییتر
  •  
    آپارات
  •  
    سروش
  •  
    آی‌گپ
  •  
    گپ
  •  
    بله
  •  
    روبیکا
  •  
    ایتا
  • قیمت ارز و طلا
    لیگ ایران و جهان
  • صفحه اصلی
    • پربیننده‌ترین اخبار
    • مهمترین اخبار
    • آرشیو اخبار
  • سیاسی
    • سیاست ایران
    • نظامی | دفاعی | امنیتی
    • گزارش و تحلیل سیاسی
    • مجلس و دولت
  • امام و رهبری
  • ورزشی
    • فوتبال ایران
    • فوتبال جهان
    • والیبال | بسکتبال | هندبال
    • کشتی و وزنه‌برداری
    • ورزش های رزمی
    • ورزش زنان
    • ورزش جهان
    • رشته های ورزشی
  • بین الملل
    • دیپلماسی ایران
    • تولیدات دفاتر خارجی
    • آسیای غربی
    • افغانستان
    • آمریکا
    • اروپا
    • آسیا-اقیانوسیه
    • پاکستان و هند
    • ترکیه و اوراسیا
    • آفریقا
    • بیداری اسلامی
  • فضا و نجوم
  • اقتصادی
    • اقتصاد ایران
    • پول | ارز | بانک
    • خودرو
    • صنعت و تجارت
    • نفت و انرژی
    • فناوری اطلاعات | اینترنت | موبایل
    • کار آفرینی و اشتغال
    • راه و مسکن
    • هواشناسی
    • بازار سهام | بورس
    • کشاورزی
    • اقتصاد جهان
  • اجتماعی
    • پزشکی
    • رسانه
    • طب سنتی
    • خانواده و جوانان
    • تهران
    • فرهنگیان و مدارس
    • پلیس
    • حقوقی و قضایی
    • علم و تکنولوژی
    • محیط زیست
    • سفر
    • حوادث
    • آسیب های اجتماعی
    • بازنشستگان
  • فرهنگی
    • ادبیات و نشر
    • رادیو و تلویزیون
    • ‌دین ، قرآن و اندیشه
    • سینما و تئاتر
    • فرهنگ حماسه و مقاومت
    • موسیقی و تجسمی
  • حوزه و روحانیت
  • استانها
    • آذربایجان‌ شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • استان تهران
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • کاشان
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • هرمزگان
    • همدان
    • یزد
    • جزایر خلیج فارس
  • رسانه ها
    • چند رسانه ای
    • خواندنی
  • بازار
    • قیمت خودرو
    • قیمت طلا، سکه و ارز
    • سازمان‌ها و شرکت‌ها
  • عکس
  • فیلم
  • گرافیک و کاریکاتور

"همسایه آقا" در تبریز به روی صحنه می‌رود

  • 07 اسفند 1397 - 09:48
  • اخبار استانها
"همسایه آقا" در تبریز به روی صحنه می‌رود

نمایش "همسایه آقا" از روز چهارشنبه در تبریز به روی صحنه می‌رود.

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، نمایش "همسایه آقا" از روز چهارشنبه در خانه تئاتر تبریز به روی صحنه می‌رود.

در نشست خبری و مراسم رونمایی از پوستر این نمایش که شامگاه روز گذشته (دوشنبه) با حضور اصحاب رسانه و اعضای این نمایش برگزار شد، جعفر صدیقی، کارگردان و طراح صحنه این نمایش اظهار داشت: در این تئاتر ما به یک زندگی از کاراکترهای ایرانی پرداخته‌ایم. به نوعی همه ما حس می‌کنیم که نمایش را قبلاً دیده‌ایم اما یادمان نیست، چرا که همه با آن آشنا هستیم.

وی افزود: نمایش "همسایه آقا" توسط گروه تئاتر سایه برگزار می‌شود. این نمایش، سومین برنامه گروه سایه در سال 97 محسوب می‌شود که برای اجرای آن 6 ماه تمرین کرده‌ایم. در راه اجرای این نمایش هیچ حمایتی از سوی نهادها و سازمان‌ها نداشته‌ایم. گفته می‌شد که این نمایش مذهب را به چالش می‌کشد اما مطمئن هستیم تمام کسانی که نمایش را می‌بینند، حداقل یکی از نقش‌ها را در زندگی خود احساس کرده‌اند.

جعفر صدیقی با اشاره به نمایش‌نامه "همسایه آقا" خاطرنشان کرد: این متن در ژانر کمدی تلخ به روی صحنه می‌رود و کاری به مذهب ندارد. درست است که نمایش ظاهر مذهبی دارد اما در اصل این‌گونه نیست. در ابتدا روی این نمایش نام ضد مذهب گذاشته بودند اما چنین اعتقادی ندارم. فکر می‌کنم همین تعزیه‌خوانی ما است که به تئاتر تبدیل شده است. تنها رگه‌هایی از مذهب در نمایش به چشم می‌خورد و به نوعی تعزیه‌خوانی مدرن است.

وی با اشاره به لزوم توجه به وضعیت معیشت مردم در فروش بلیت نمایش‌ها گفت: تئاتر به نوعی کالای فرهنگی است. قبل از ما نمایش "تئوری میس کال" در تبریز به روی صحنه رفت که در آن بلیت‌فروشی صورت نگرفت و هر تماشاگر به اندازه توان مالی خود هزینه بلیت داد. ما نیز خواستیم این راه را ادامه دهیم و به همین دلیل بلیت‌های این نمایش را با قیمت 15 هزار تومان می‌فروشیم.

صدیقی در رابطه با زمان آغاز اجرای این نمایش ادامه داد: نمایش "همسایه آقا" از 8 اسفندماه به روی صحنه می‌رود که مدت اجرای آن 80 دقیقه است. تئاتر همیشه با تماشاگرانش زنده بوده و به همین دلیل زمان پایان اجراهایمان را مشخص نکرده‌ایم. فکر می‌کنیم "همسایه آقا" آخرین نمایشی است که در سال 97 در تبریز به روی صحنه می‌رود. دوست داشتیم در تعطیلات نوروز هم چند اجرا داشته باشیم.

کارگردان نمایش "همسایه آقا" در پاسخ به این سؤال که آیا با توجه به زمان اجرا، این نمایش برای مخاطبان کسل‌کننده نخواهد بود، اظهار داشت: "همسایه آقا" یک نمایش ایرانی است که تنظیم نمایش‌نامه آن 4 سال طول کشیده و به همین دلیل برای مخاطبان خسته‌کننده نیست. فکر نمی‌کنم کسی "قافله باجی" را ببیند و به یاد شخصیت خاصی در زندگی خود نیافتد.

وی در پایان گفت: فرامرز مهدی پور که فردی غیر مرتبط با تئاتر است به خاطر نبود حامی از ما حمایت کرد که این موضوع ارزش زیادی دارد. خوشحال هستم که چنین دوستانی داریم تا زمانی که مسئولان مرتبط حمایت نمی‌کنند، در این صحنه حضور داشته باشند.

اجراهای گسترده گروه های تئاتر بچه های مسجد در جشنواره "چهل مسجد، چهل نمایش"
چند خبر کوتاه از تئاتر
چرا اختتامیه تئاتر فجر از تلویزیون پخش نشد؟

تعطیلات نوروز بهترین زمان برای اجرای نمایش است

فیروز عاقلی، بازیگر این نمایش در ادامه اظهار داشت: قبلاً هم با این کارگردان کار کرده‌ام. اکثر تئاترهایی که بعد از حضور دوباره در این صحنه دیده‌ام، از تبلیغات لطمه خورده‌اند. در این میان یا ما با تبلیغات آشنا نیستیم یا دیر شروع می‌کنیم. امروز باید در شرایطی می‌بودیم که تماشاگران منتظر آغاز نمایش بودند. فکر می‌کنم دیر کرده‌ایم و به همین دلیل در روزهای پایانی شاهد اجراهای پر تماشاگر تر هستیم.

وی در رابطه با نقش خود در نمایش "همسایه آقا" خاطرنشان کرد: من پدر خانواده‌ای هستم که افکار متفاوتی در آن حاکم است. هر شخص نگاه خاصی به مذهب داشته و نقش من دید مالی و اقتصادی نسبت به مذهب دارد.

عاقلی در رابطه با تعطیلی تئاتر تبریز در تعطیلات نوروز گفت: بارها به خاطر این مسئله تأسف خورده‌ایم. تعطیلات نوروز بهترین زمان برای اجرای نمایش و تئاتر است اما در شهر ما تعطیل می‌شود. این موضوع باید مطالبه شود تا تلنگری برای مسئولان باشد تا در آینده شاهد استفاده از چنین فرصت‌هایی باشیم.

اساسی‌ترین نقش نمایش "همسایه آقا" را ایفا می‌کنم

الهام نظیری، بازیگر نقش "قافله باجی" در نمایش " همسایه آقا" در رابطه با این نمایش اظهار داشت: به نوعی اساسی‌ترین نقش این نمایش را ایفا می‌کنم. "قافله باجی" به عنوان محوریت این داستان نماد عده‌ای است که نگاه خوبی به دین و مذهب ندارند. کسانی که علی‌رغم ادعای دین‌داری، آگاهی چندانی از آن ندارند که این موضوع تبعات مختلفی برای شخص و خانواده دارد.

وی ادامه داد: حدود 6-7 ماه برای اجرای این نمایش تلاش کرده‌ایم و امیدوارم رضایت مخاطبان را جلب کند.

با این روند وارد معنا باختگی می‌شویم

میثم حبیبی، بازیگر نقش "جلال‌الدین" در نمایش "همسایه آقا" خاطرنشان کرد: با اینکه "جلال‌الدین" در این نمایش نقش محوری پنهانی ارائه می‌کند، در دو صحنه حضور کوتاهی دارد که کل داستان در این دو صحنه حل‌وفصل می‌شود.

وی افزود: از آنجایی که در ولنگاری فرهنگی قرار داریم، نمی‌دانیم که غربِ غرب هستیم یا شرقِ شرق. به نوعی غرب‌زده شده و وارد معنا باختگی شده‌ایم که این موضوع به زندگی و خانواده ما صدمه زده است. با این روند اندیشه ما نیز روند نزولی خواهد داشت. تئاتر در عین اینکه یک تفریح دیده می‌شود، نشر اندیشه است. نمایشنامه ایرانی بستری است تا برخی فرهنگ‌ها را به نوعی ترویج دهیم.

حبیبی در ادامه خاطرنشان کرد: در وهله اول نمایش‌نامه "همسایه آقا" دلیل حضورم در این نمایش بود، چرا که مخاطبان می‌توانند به راحتی با آن ارتباط برقرار کرده و خود را به چالش بکشند. نمایش‌نامه‌های ایرانی برگرفته از رسم و رسوم، آداب و فرهنگ و... ما است.

محمد کاظمی، طراح پوستر نمایش "همسایه آقا" نیز در رابطه با طرح این پوستر گفت: با کارگردان روی این پوستر کار کردیم. خواستیم طرحی را به معرض نمایش بگذاریم که برای همه ملموس باشد. خواستیم از نرم افزارهای طراحی استفاده نکنیم، به همین دلیل طرح ما به صورت دیجیتال نقاشی شده است.

وی ادامه داد: با اشراف به متن نمایش، طراحی صحنه و لباس این پوستر را طراحی کردیم. به همین دلیل از نمادهای صحنه نمایش نیز در پوستر استفاده شده است. می‌خواهیم حتی فرد غیرتخصصی با مشاهده پوستر، از جریان نمایش آگاه شود.

به گزارش تسنیم، نمایش "همسایه آقا" با بازی فیروز عاقلی، میثم حبیبی، الهام نظیری، مهیار سرخابی، محمدامین مینویی، معصومه عباسی، شهاب‌الدین رمضانی از 8 اسفندماه همه‌روزه از ساعت 18:30 در سالن استاد صادقی خانه تئاتر تبریز به روی صحنه می‌رود.

انتهای پیام/ ت

 
R7887/P
قیمت ارز و طلا
لیگ ایران و جهان
نظام مسایل استان ها
بیشتر بخوانید
اجراهای گسترده گروه های تئاتر بچه های مسجد در جشنواره "چهل مسجد، چهل نمایش"
چند خبر کوتاه از تئاتر
چرا اختتامیه تئاتر فجر از تلویزیون پخش نشد؟
tasnim
tasnim
tasnim
رازی
مادیران
شهر خبر
fownix
بیمه بازار
غار علیصدر
گوشتیران
پاکسان
بانک صادرات
طبیعت
میهن
triboon
تبلیغات
  • طراحی سایت
  • بازرگانی سیب
  • سئو سایت
  • دکتر اورولوژی
  • آیا بیماری اسکولیوز خطرناک است؟
  • تور کیش اقساطی
  • استعلام شرکت با نام
  • درباره ما
  • ارتباط با ما
  • پربیننده‌ترین اخبار
  • پیوندها
  • بازار
  • قیمت ارز و طلا
  • لیگ ایران و جهان
  • آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز
ما را دنبال کنید:
  • RSS
  • تلگرام
  • اینستاگرام
  • توییتر
  • آپارات
  • سروش
  • آی‌گپ
  • گپ
  • بله
  • روبیکا
  • ایتا

All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.