برخورد قانونی با عاملان قطع درختان غیرمثمره و تغییر کاربری باغات در اردبیل


برخورد قانونی با عاملان قطع درختان غیرمثمره و تغییر کاربری باغات در اردبیل

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: براساس قانون قطع درختان غیرمثمره و تغییر کاربری آن جرم محسوب می‌شود و با متخلفان با استناد به قانون تغییر غیرمجاز اراضی کشاورزی برخورد خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، محرم عدلی ظهر امروز در جلسه بررسی توسعه باغات استان اردبیل اظهار داشت: در طی روزهای گذشته شاهد قطع بی رویه درختان مثمره و غیرمثمره در سطح باغات استان هستیم  که این امر سبب کاهش  سطح سبز در سطح باغات می‌شود.

وی افزود: یکی از دلایل عمده‌ای که عده‌ای از باغداران اقدام به این کار می‌کنند عدم باردهی درختان مثمره است که توصیه ما به باغداران این است که با مراجعه به مدیریت جهاد کشاورزی محل زندگی خود مراتب را اطلاع دهند تا طبق توصیه‌ها و راهنمایی‌های کارشناسان اقدام به قطع درختان کهنسال و غیرمثمره شده و به جای آن ارقام مناسب و سازگار با شرایط آب و هوایی منطقه کشت شود.

مدیر باغبانی  سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: قطع درختان غیرمثمره نیز می‌بایست با اطلاع و اجازه اداره کل منابع طبیعی و مدیریت جهاد کشاورزی محل مربوطه صورت بگیرد چرا که طبق قانون قطع درختان غیرمثمره و تغییر کاربری آن جرم محسوب می‌شود و با متخلفان با استناد به قانون تغییر غیرمجاز اراضی کشاورزی برخورد خواهد شد.

عدلی تصریح کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و شرایط آب و هوایی که در طی سال‌های گذشته شاهد آن هستیم بسیاری از ارقام درختان مثمره قبل از پایان سرمای فصل زمستان به گل می‌نشینند و متعاقب با سرمای دیررس کل محصولات از بین می‌روند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: توصیه ما به این عده از باغداران نیز این است که اگر قصد اصلاح باغات خود و جایگزینی ارقام  درختان خود را با دیرگل دارند می‌بایست  با هماهنگی مدیریت جهاد کشاورزی نسبت به تهیه ارقام دیرگل و پرمحصول و مقاوم به آفات و امراض  وقرنطینه شده اقدام کنند تا در طی سال‌های آتی نیز با مشکلات مشابه مواجه نشوند .

اختصاص 2200 هکتار از اراضی شهرستان بیله‌سوار به کشت کلزا

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیله‌سوار نیز اظهار کرد: کلزا گیاهی است که در تناوب با گندم و جو به عنوان یک محصول پائیزه اقتصادی کشت شده و از آنجائی که بهترین تاریخ کاشت این محصول در شهرستان بر اساس نتایج ایستگاه تحقیقات کشاورزی از دهه دوم مهرماه تا دهه دوم آبان‌ماه است بدلیل عدم بارندگی به موقع و مناسب در سال جاری، علی رغم تلاش‌های بی وقفه کارشناسان این مدیریت در خصوص کشت کلزا از جمله برگزاری کلاس‌ها و دوره‌های ترویجی و آموزش‌های انفرادی کشاورزان، کشت محصول کلزا در سطح دو هزار و 200 هکتار از اراضی زراعی شهرستان که عمدتا ارقام هایولا 50، تراپر،آقامکس، نپتون، ناتالی و هیدرومیل است، صورت گرفت.

ربعلی جهانی افزود: کلزا  یکی از گیاهان روغنی است که دانه آن حاوی 45 تا 40درصد روغن و 35 تا 25 درصد پروتئین است و روغن کلزا به دلیل ترکیب مناسب اسیدهای چرب غیراشباع و درصد پایین اسیدهای چرب اشباع همانند زیتون جزو با کیفیت‌ترین روغن‌های خوراکی است.

وی گفت: سیاست توسعه کشت دانه‌های روغنی با جدیت دنبال می‌شود و امیدواریم با توجه به آموزش‌های گسترده‌ای که در خصوص اجرای کلاس‌های آموزشی کوتاه مدت و بلند مدت و نیز آموزش‌های انفرادی صورت می‌گیرد در سال‌های آینده بیش از پیش شاهد توسعه این محصول در منطقه باشیم.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon