اهواز|وکیل و نهاد وکالت وجدان بیدار حاکمیت و قانون است


اهواز|وکیل و نهاد وکالت وجدان بیدار حاکمیت و قانون است

معاون پارلمانی رئیس جمهور با بیان این‌که وکیل و نهاد وکالت وجدان بیدار حاکمیت و قانون است، گفت: در بحث‌های حقوق اساسی اگر در کنار نهادهای حاکمیتی، نهادهای مدنی وجود نداشته باشد گرایش‌ به سمت تهدید مردم امری طبیعی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز،  حسینعلی امیری در شصت و ششمین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری و یکصد و نهمین سال تاسیس نهاد وکالت در اهواز  اظهار داشت: حضور و وجود سرمایه‌های علمی در دادگستری به ویژه آیت‌الله شفیعی برای قاضی جوان دوران حضورم در استان خوزستان مایه افتخار است.

وی با اشاره به این‌که اداره جامعه در دوره‌های مختلف تاریخی به شیوه‌های گوناگون بوده است، بیان کرد: شیوه‌های حکومتداری در طول تاریخ متفاوت بوده و متاثر از شرایط اجتماعی آن دوران بوده است.

معاون پارلمانی رئیس جمهور با اشاره به تغییر و تحولات حقوق اساسی دنیا گفت: امروز یکی از شیوه‌های حکومتداری، حاکمیت قانون و حکمرانی خوب است، در جامعه‌ای که حاکمیت قانون نباشد صحبت از عدالت، نظم و توسعه بی معنا و بی محتوا است.

وی ادامه داد: در جامعه‌ای که صحبت از قانون نباشد امنیت معنا ندارد و انسانیت  در سایه حاکمیت قانون مفاهیم ارزشی عینیت پیدا نمی‌کند. 

امیری با بیان این‌که وکیل و نهاد وکالت وجدان بیدار حاکمیت و قانون است، ادامه داد: در بحث‌های حقوق اساسی اگر در کنار نهادهای حاکمیتی، نهادهای مدنی وجود نداشته باشد گرایش‌ به سمت تهدید مردم امری طبیعی است.

معاون پارلمانی رئیس جمهور اظهار داشت: نظام جمهوری اسلامی به رهبری امام راحل برای کرامت ذاتی و ارزش‌های والای انسان جایگاه والایی لحاظ کرده است و صحبت کردن از دادرسی عادلانه بدون حضور وکیل امکانپذیر نیست.

وی خاطرنشان کرد: وکالت و قضاوت مثل بال‌های فرشته هستند و حضور وکلای مستقل در دستگاه قضایی آرا قضات را در سطح بالا و اعتبار بین‌المللی قرار می‌دهد، در مجامع بین‌المللی اگر تدابیر قضایی بدون حضور وکلای مستقل اتخاذ شود محل تردید و شک است.

امیری با اشاره به این‌که بررسی ارزشیابی میزان عدالت در جامعه از طریق میزان اهتمام به وکلای مستقل است، افزود: وکالت در تاریخ ایران فرود و فرازهای مختلفی را گذرانده  که از جمله تحولات در این حوزه ایجاد کانون وکلای بین‌المللی است.

معاون پارلمانی رئیس جمهور بیان کرد: تا جایگاه  جمهوری اسلامی ایران در زمینه کانون وکلا فاصله داریم اما تمامی ما در این زمینه باید تلاش کنیم. در جوامع پیشرفته اقتضا این است که مسئول ابتدا خود را شهروند بداند چرا که در اینصورت مناسب تر می‌تواند تصمیم بگیرد.

وی عنوان کرد: هر پیشنهادی که کانون‌های وکالت در راستای وکالت بخواهند ارائه دهند دولت استقبال می‌کند و بنده  نیز حتما کمک می‌کنم.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon