میوه بیش از نیاز بازار عید خوزستان ذخیره‌سازی شد


میوه بیش از نیاز بازار عید خوزستان ذخیره‌سازی شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: تولید و ذخیره‌سازی میوه و گوشت سفید برای بازار عید بیش از نیاز استان است.‌

کیخسرو چنگلوایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اهواز، درباره سیاست‌های تنظیم بازار شب عید اظهار داشت: سیاست‌های تنظیمی که به وزارت جهاد کشاورزی سپرده شده، در دو بخش میوه و گوشت است.

وی افزود: در بخش میوه، این سیاست‌ها در دو محصول سیب درختی و پرتقال است. این دو محصول در ایام عید بخش عمده‌ای از نیاز مردم را تشکیل می‌دهد.

سیب و پرتقال شب عید؛ بیش از نیاز تامین شده است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان درباره محصول سیب درختی بیان داشت: برای ایام عید بیش از 860 تن سیب درختی در سردخانه‌ها ذخیره سازی شده است.

وی ادامه داد: در زمینه محصول پرتقال، 2 هزار تن برای بازار پایان سال خوزستان تهیه شده است. بخشی از این محصول اکنون در سردخانه‌ها آماده عرضه است، بخشی دیگر نیز از پرتقال‌های خوزستان، شمال کشور و استان فارس در حال تهیه است.

چنگلوایی همچنین شایعه واردات پرتقال خارجی را رد کرد و بیان داشت: برای حمایت از تولید داخلی امسال هیچ واردات پرتقالی نداشتیم.

مسئول تنظیم بازار شب عید خوزستان درباره میوه مورد نیاز خوزستان اظهار داشت: در بخش پرتقال حداکثر نیاز استان 2 هزار تن و در بخش سیب درختی حداکثر 500 تن است که در هر دو محصول بیش از نیاز تأمین شده است.

از 25 اسفند؛ 140 غرفه نوروزی عرضه میوه در خوزستان برپا می‌شود

وی درباره عرضه این محصولات بیان داشت: برای 27 شهرستان خوزستان غرفه‌های نوروزی عرضه میوه تدارک دیده شده است. تعداد این غرفه‌ها 140 عدد است که اگر لازم باشد افزایش می‌دهیم.

وی بیان داشت: مطابق سال‌های گذشته این نمایشگاه‌ها و غرفه‌های نوروزی از اواخر اسفندماه(25 اسفند) در سطح شهرها برپا می‌شوند.

افزایش 33 درصدی جوجه ریزی در مرغداری‌های خوزستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان درباره سیاست‌های جهادکشاورزی درباره تنظیم بازار گوشت اظهار داشت: در بخش گوشت مرغ، به لحاظ تولید، متوسط تولید(میزان جوجه ریزی) خوزستان در اسفند 97 نسبت به زمان مشابه سال گذشته، 33 درصد افزایش یافته است.

تولید بیش از 2 هزار تن گوشت سفید، مازاد بر نیاز مردم در خوزستان

وی بیان داشت: متوسط نیاز استان به گوشت مرغ، ماهانه 9هزار و 500تن است. جوجه‌ریزی‌های شده تولید ماهانه را به 11 هزار و 500تن گوشت می‌رساند که این میزان تولید گوشت مرغ، بیش از نیاز واقعی استان است.

چنگلوایی درباره علت گرانی گوشت گفت: در بخش عرضه و تولید در استان مشکلی نیست ولی عواملی مانند افزایش نهاده‌های دامی، قیمت حامل‌های انرژی و افزایش قیمت جوجه‌های یکروزه سبب شده که قیمت مرغ 4 هزار تومان افزایش داشته باشد.

وی با اشاره به جلسه دو روز گذشته با وزیر جهادکشاورزی درباره قیمت نهاده‌ها بیان داشت: نهاده‌ها بخش اصلی قیمت را تشکیل می‌دهند و سالانه کشور نیاز به 14 میلیون تن نهاده دامی دارد.

واردات نهاده های دامی ساماندهی می شود/ واردات با معرفی جهادکشاورزی صورت می گیرد

مسئول تنظیم بازار شب عید خوزستان گفت: اگر بتوانیم قیمت نهاده‌ها را کاهش دهیم، قیمت گوشت مرغ هم کاهش می‌یابد؛ مطابق سیاست اخیر وزارت جهادکشاورزی واردات این نهاده‌ها از این به بعد تنها با معرفی‌نامه جهادکشاورزی صورت می‌گیرد.

وی توضیح داد: عمده واردات نهاده از سوی بخش خصوصی است. برای اینکه دلال‌ها نتوانند قیمت این نهاده‌ها را که با ارز دولتی(4هزار و 200 تومان) وارد می‌شود را دستکاری کنند جهادکشاورزی متولی اصلی واردات این نهادها شده است.

چنگلوایی گفت:73 درصد نهاده‌های کشور از مرز خوزستان وارد می‌شود،  برای همین واردات تنها با معرفی نامه جهادکشاورزی و از طریق اتحادیه‌ها صورت می‌گیرد.

قیمت گوشت قرمز نزولی می شود/ صادرات گوشت قرمز ممنوع شد

وی درباره سیاست‌های این وزارتخانه در بخش گوشت قرمز، اظهار داشت: برای تنظیم بازار گوشت، صادرات گوشت ممنوع شده و واردات نیز تسهیل شده است و این سیاست‌ها روزهای اخیر حتماً قیمت‌ها را کاهش می‌دهد.

وی با رد تأثیر قاچاق بر افزایش قیمت گوشت گفت: دستگاه‌های نظارتی خوزستان تاکنون گزارشی مبنی بر قاچاق دام زنده نداشتند.

 مسئول تنظیم بازار شب عید خوزستان درپایان با اشاره به سیاست افزایش حجم تولید و واردات محصولات کشاوزری اظهار داشت: این نوید را به مردم می‌دهیم که بازار عید قیمت‌ها کاهش و نواسان ندارد.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon