طرح توسعه سوادآموزی در میان عشایر کرمانشاه اجرا می‌شود

طرح توسعه سوادآموزی در میان عشایر کرمانشاه اجرا می‌شود

معاون سواد‌آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه گفت: ۹۲درصد زنان استان کرمانشاه باسواد هستند.

هرمز نوروزی‌فرد در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با بیان اینکه با تدابیر خاص که در سالهای گذشته در استان اتفاق افتاده است از کل جمعیت 49-10 سال به میزان 94درصد باسواد شده‌اند، اظهار داشت: میزان باسوادی در جمعیت مردان برابر 97درصد و در جمعیت زنان 92درصد و اختلاف سطح سواد زنان و مردان در بازه سنی 49-10 سال 4درصد است.

معاون سواد‌آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه نرخ باسوادی در جمعیت بالای 6 سال مردان در استان برابر 89درصد و در جمعیت زنان 80درصد است گفت: اختلاف با سوادی بین زنان و مردان کرمانشاهی 9درصد است که نسبت اختلاف باسوادی مردان و زنان کشور سه درصد بالاتر است.

وی افزود: حدود نیمی از جمعیت بیسواد استان را زنان تشکیل می‌دهند، از مجموع 273 هزار و 544 نفر تعداد 94 هزار و 728 نفر به مردان و 178 هزار و 816 نفر به زنان اختصاص یافته است.

نوروزی‌فرد با بیان اینکه از نظر فرهنگی و جامعه‌شناختی روستا وارث کهن و نوین عناصر فرهنگ قومی است بیان کرد: لذا آموزش این قشر و تشویق و ترغیب آنها برای باسواد شدن یکی از چالشهای نظام آموزشی بوده است.

وی اجرای طرح فاز دوم توسعه سوادآموزی دختران و زنان روستایی برای توان‌افزایی و افزایش سطح انگیزش جامعه هدف را ضروری دانست و اظهار کرد: بعد از آموزشهای لازم در این رابطه شاهد ارتقای سطح سواد زنان و دختران روستایی و عشایر خواهیم بود.

معاون سواد‌آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه افزود: به استناد بند 5 ماده 2 مصوبه جلسه 595 شورای عالی انقلاب فرهنگی نهضت سوادآموزی موظف است به منظور شتاب بخشیدن به روند سوادآموزی در کشور با بهره‌گیری از همه ظرفیتهای موجود در دستگاه‌های اجرایی و نهادهای اجتماعی دولتی و غیردولتی، ارائه خدمات سوادآموزی را مدیریت کند.

وی با بیان اینکه باید به تدریج این سازمان از مباشرت و تصدی مستقیم امر سوادآموزی به مدیریت فرایند سوادآموزی روی آورد بیان کرد: در واقع برون سپاری‌های سوادآموزی در جهت کاهش تصدی‌گری و از سیاستهای نظام است.

نوروزی‌فرد با اشاره به اینکه سوادآموزی یک فعالیت مشارکتی است که بدون همکاری سایر دستگاه‌ها به دشواری انجام می‌شود عنوان کرد: مشارکت دستگاه‌های اجرایی در تحقق اهداف سازمانی یعنی ریشه‌کنی بیسوادی تأثیرگذار است.

وی گفت: در راستای اجرای مصوبه 737 شورای عالی انقلاب فرهنگی به منظور فراهم کردن زمینه توسعه مشارکت دستگاه‌های اجرایی و نهادهای اجتماعی دولتی و غیردولتی در حوزه سوادآموزی با بهره‌گیری از ظرفیت قانونی ایجاد شده، ضوابط و مقررات اجرای فعالیتهای سوادآموزی توسط کارکنان دولت با استفاده از ظرفیت دستگاه‌های مشارکت‌پذیر، واگذاری فعالیتها به مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی و معلمان رسمی آموزش و پرورش تعیین شده است.

معاون سواد‌آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه بیان کرد: برون سپاری‌های حوزه معاونت سوادآموزی در قالب ضوابط و مقررات توسط مؤسسات و بخشهای غیردولتی طرف قرارداد با آموزش و پرورش شهرستانها، نواحی و مناطق و به صورت خرید خدمات با شفافیت خاص پیگیری می‌شود.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon