خانه‌تکانی در میراث فرهنگی استان اردبیل؛ پروژه‌های گردشگری که اعراب را به آبگرم‌های سرعین می‌کشاند


خانه‌تکانی در میراث فرهنگی استان اردبیل؛ پروژه‌های گردشگری که اعراب را به آبگرم‌های سرعین می‌کشاند

اردبیل که در قله گردشگری ۱۴۰۰ کشور ترسیم شده با موجی از ایده‌های متنوع توسعه گردشگری همراه بوده که به تعبیر دستگاه متولی هیچ یک مغفول نیست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، اقلیم منحصر به فرد و برخورداری از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی متعدد موجب شده تا اردبیل یکی از قطب‌های سفر برای گردشگر و مسافر قلمداد شود و بتواند پاسخگوی سلایق متنوع گردشگری باشد.

در یک سال اخیر ایده‌های متنوعی درباره رونق گردشگری استان اردبیل مطرح شده که از تسریع در مرمت آثار تاریخی، کاوش‌های باستان‌شناسی، رونق تاسیسات گردشگری، توجه به زیرساخت‌های توسعه بازار فروش صنایع دستی تا تبلیغ و معرفی جاذبه‌ها گسترش یافته است.

با این وجود سرعت مطلوب برخی طرح‌ها و در عین حال بالقوه ماندن برخی دیگر سبب شده تا گله‌مندی غفلت از اجرای برخی وعده‌ها از سوی مردم و کارشناسان به گوش برسد. در پاسخ به مطالبه به حق مردم از آخرین وضعیت پروژه‌های گردشگری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: هیچ پروژه‌ای روی زمین نمانده و مورد غفلت نیست و برخی حتی از زمان پیش‌بینی شده، پیشی گرفته است.

احیای سردر عالی‌قاپو با جدیت ادامه دارد

نادر فلاحی با ذکر مثالی به عملیات مرمت و بهسازی بقعه شیخ کلخوران اشاره کرد و گفت: این مجموعه تاریخی در سال‌های اخیر وضعیت نامطلوبی داشت و مرمت آن از مطالبات جدی مردم و مسئولان بود.

وی با اشاره به اجرای طرح جامع ساماندهی شامل مرمت بنای تاریخی، محوطه‌سازی، بهسازی فضای سبز، نورپردازی و اجرای رواق تصریح کرد: این پروژه فروردین ماه سال 98 و قبل از زمان پیش‌بینی شده به بهره‌برداری خواهد رسید.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همچنین به بهسازی منطقه باستانی شهریری اشاره کرد و گفت: سنگ فرش راه دسترسی به منطقه باستانی تکمیل شده و تاسیسات خدماتی نیز در حال احداث است.

فلاحی اظهار کرد: در عین حال اجرای پوشش محافظتی که چندین بار در شورای عالی سازمان میراث فرهنگی رد شده بود در نهایت به تصویب رسیده و به مناقصه سپرده شده است که می‌تواند خواسته مردم در خصوص حفاظت بهینه از این منطقه باستانی را برآورده سازد.

وی با اشاره به احیای سردرعالی قاپو در مجاورت پایگاه جهانی شیخ صفی الدین اردبیلی بیان کرد: این پروژه نیز تقریبا آرزوی محالی برای استان قلمداد می‌شد که با تلاش معاونت میراث فرهنگی اداره کل در حال اجرا است و پیشرفتی مطابق برنامه دارد.

شعار اردبیل، شهرموزه‌ها سال آینده محقق می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در خصوص طرح دیگر این مجموعه مبنی بر معرفی اردبیل به عنوان شهر موزه‌ها با راه اندازی موزه‌های تخصصی گفت: این طرح مورد غفلت نیست و سال آینده عملیاتی خواهد شد.

فلاحی تصریح کرد: در نظر داریم سال آینده چند موزه تخصصی در اردبیل دایر کنیم به‌طوری ‌که نگارخانه خطایی به موزه و نمایشگاه دائمی معرفی جاذبه‌های استان تبدیل می‌شود و از سال آینده به عنوان یک نمایشگاه تخصصی عکس و جاذبه‌ها می‌تواند مورد استفاده مردم استان، مسافران و گردشگران قرار گیرد.

وی موزه‌های تخصصی را ویترین اداره کل توصیف کرد و افزود: تمامی موزه‌های تخصصی به لحاظ نیروی انسانی و تجهیزات تقویت شده و در قالب برنامه‌های جامع به عموم مردم معرفی می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با تاکید به اینکه نگاه تزئینی به موزه مقبول نیست، اظهار کرد: موزه‌ها فرصتی برای معرفی تاریخ و تمدن مناطق به نسل‌های آینده است و با چنین نگاهی چینش و محتوای موزه‌های فعلی را نیز برای نوروز 98 تغییر خواهیم داد.

فلاحی افزود: همچنین به منظور استقبال از مسافران نوروزی طرح خانه تکانی موزه‌ها انجام می‌شود و در نظر داریم موزه‌ها به لحاظ محتوایی تقویت شوند.

حفاظت از میراث معنوی با محوریت صفویه

وی از جمله دیگر برنامه‌های اداره کل در سال آینده را توجه ویژه به میراث معنوی استان عنوان کرد و گفت: این مهم با محوریت تبیین جایگاه و اهمیت صفویه در تاریخ و تمدن کشور دنبال می‌شود؛ چرا که اردبیل خواستنگاه صفویه و صفویه معمار وحدت مذهبی و سرزمینی ایران اسلامی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان از برگزاری همایش بین المللی صفویه شناسی در سال آینده با مشارکت دانشگاه‌ها خبر داد و تصریح کرد: اردبیل هیچگاه در دوره صفویه پایتخت نبوده اما همواره به عنوان پایتخت معنوی حکومت صفوی از آن یاد شده است و لازم است میراث ناملموس ما در سطح گسترده معرفی شود.

فلاحی با تاکید به اینکه مرمت بنای تاریخی تمامی مسئولیت اداره کل میراث فرهنگی نیست، اظهار کرد: لازم است در راستای تبیین و صیانت از میراث معنوی، لازم است شخصیت شیخ صفی الدین اردبیلی معرفی شود.

وی افزود: در مقابل عرفان‌های کاذبی که جوانان را به گمراهی سوق می‌دهد، لازم است عرفان شیخ صفی الدین اردبیلی را به عنوان میراث معنوی این خطه در سطح بین الملل معرفی کرد و این مهم از اهداف کلیدی سال آینده اداره کل خواهد بود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل سیاست اصلی این مجموعه در حوزه گردشگری را تقویت تاسیسات و همچنین تعریف بازارهای جدید هدف برشمرد و گفت: در هر شهرستان یک پروژه شاخص گردشگری تعریف شده است.

وی به برنامه‌ریزی جهت احداث 4 هتل 5 ستاره اشاره و تصریح کرد: همچنین احداث 3 پیست اسکی اوجور، اندبیل و شابیل آغاز شده و دو پل معلق در هیر و ازناو نیز در حال ساخت است.

فلاحی تصریح کرد: هر چند اداره کل به رونق گردشگری سلامت با محوریت اتباع آذری بی‌توجه نیست اما لازم است از ظرفیت گردشگران عرب نهایت بهره را ببریم و نسبت به جذب و نگه داشت آن اقدام کنیم؛ هر چند گردشگران عرب به سایر استان‌ها سفر دارند اما حجم سفر به اردبیل باید افزایش یابد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اظهار کرد: برنامه‌های توسعه گردشگری نیازمند تقویت زیرساخت‌ها به ویژه تعداد پروازها است و انتظار ما از دستگاه‌های متولی و نمایندگان استان تعریف خطوط جدید پروازی است؛ چرا که نبود خط پروازی خارجی از اردبیل ضعفی برای گردشگری این استان محسوب می‌شود.

وی راه‌اندازی خط ریلی اردبیل- میانه را فرصتی مطلوب برای رونق گردشگری اردبیل دانست و گفت: در دنیا ایمن‌ترین شیوه سفر با خط ریلی است و بی‌شک راه‌اندازی آن به همراه راه‌اندازی خط ریلی بستان آباد- نیر- سرعین تحول قابل توجهی برای گردشگری استان به همراه خواهد داشت.

احتمال تغییر مکان احداث نمایشگاه صنایع دستی

فلاحی در خصوص پروژه دیگر در حوزه صنایع دستی که به تعبیر اصحاب رسانه مدتی است خبری از آن به گوش نمی‌رسد، افزود: نمایشگاه دائمی صنایع دستی استان اردبیل قرار بود در ورودی شهر اردبیل از سمت خیابان مقدس اردبیلی احداث شود که پیشنهادی از سوی فرماندار مطرح شده تا مکان آن برای کاربری دیگری استفاده شود.

وی افزود: از سویی قرار است راه و شهرسازی زمینی برای این نمایشگاه اختصاص دهد که به محض اختصاص عملیات عمرانی را آغاز خواهیم کرد و حتی تا پایان سال آینده می‌توان بازارچه‌ای با سازه خاص دایر کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تصریح کرد: در جلسات مختلف اختصاص زمین در کنار دریاچه دائمی شورابیل عنوان شده و ما منتظر اختصاص مکان مناسب هستیم.

وی با بیان اینکه «اردبیل در قله گردشگری 1400» منوط به همکاری تمامی دستگاه‌های اجرایی است، بیان کرد: در نمایشگاه گردشگری تهران توانستیم بخشی از توانمندی استان را در سالن اختصاصی معرفی کنیم و عزم بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در گردشگری اردبیل جزم شده است اما لازم است دستگاه‌های اجرایی نیز همکاری مقبولی با ما داشته باشند.

زمستان بیدار ضریب اشغال مراکز اقامتی را افزایش داد

فلاحی درباره طرح زمستان بیدار با هدف رونق گردشگری زمستانی و اینکه به کجا رسیده‌است، تصریح کرد: زمستان بیدار با تاکید استاندار اردبیل در دستور کار قرار گرفته و جشنواره‌های متنوعی در قالب آن به اجرا درآمد.

وی با بیان اینکه زمستان بیدار منجر به معرفی گسترده اردبیل در سطح کشور شده است، بیان کرد: در عین حال به اذعان جامعه هتل‌داران ضریب اشغال تخت‌ها که در زمستان سال گذشته به طور میانگین 15 درصد بود، به واسطه این رویداد به 45 درصد افزایش یافت.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اظهار کرد: در ادامه برنامه‌های زمستان بیدار، ستاد خدمات سفر نیز در استان فعال شده و امسال برنامه‌های متنوعی برای مسافران نوروزی در دستور کار دارد.

فلاحی با بیان اینکه نوروز سال آینده به دستور استاندار اردبیل، آمار مسافران نوروزی راستی آزمایی خواهد شد، اظهار کرد: بحث احصا آمار با همکاری پارک علم و فناوری و از طریق گوشی همراه مسافران ورودی انجام می‌شود که طرحی پایلوت بوده و برای اولین بار اردبیل مجری آن است.

وی افزود: همچنین در تعطیلات نوروزی با هدف کاهش تصادفات جاده‌ای و نشاط آفرینی در 30 کیلومتری ورودی شهرها ایستگاه‌های پذیرایی دایر شده و از مسافران پذیرایی خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با بیان اینکه کمیته اطلاع رسانی ستاد خدمات سفر، صدا و سیمای مرکز اردبیل است، افزود: امید می‌رود نوروز سال 98 نیز فرصتی مطلوب برای معرفی گردشگری اردبیل فراهم سازد.

مطالعه طرح تفصیلی گردشگری اردبیل

فلاحی بخشی از برنامه‌های اداره کل را معطوف به مطالعه جامع از قابلیت‌ها و توانمندی‌های گردشگری استان دانست و افزود: در سال 84 و 85 طرح جامع گردشگری اردبیل مطالعه شد و از امسال مطالعه طرح تفضیلی را در دستور کار قرار دادیم.

وی با اشاره به مشارکت دانشگاه مادر و کارشناسان بومی در این مطالعات، افزود: این مطالعات در سطح کتابخانه‌ای متوقف نمانده و میدانی و عملیاتی خواهد بود تا بتوان توسعه گردشگری را با نقشه راه همراه کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان از تکمیل مطالعات طرح جامع گردشگری سرعین، منطقه نمونه گردشگری ازناو خلخال و منطقه نمونه گردشگری گیلارلو گرمی خبر داد و گفت: مطالعات منطقه نمونه گردشگری بولاغلار نیر آغاز شده است و در آینده نزدیک در تمامی مناطق استان کاربری ویژه گردشگری تعریف می‌شود.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon