آیا مخالفت با "انتقال آب خزر به سمنان" به قیمت عزل مسئولان مخالف تمام می‌شود

آیا مخالفت با "انتقال آب خزر به سمنان" به قیمت عزل مسئولان مخالف تمام می‌شود

معاون سابق محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست که اخیراً توسط کلانتری عزل شده می‌گوید: نظر تخصصی من این است که "انتقال آب دریای خزر به سمنان" تصمیم درستی نیست؛ ۲۰ سال درس نخوانده‌ام و کسب تجربه نکرده‌ام که چیزی خلاف نظر تخصصی خودم بگویم ...

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ برکناری پروین فرشچی از معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست و انتصاب احمدرضا لاهیجان‌زاده، مدیرکل پیشین حفاظت محیط زیست خوزستان به‌عنوان سرپرست این معاونت توسط سوی عیسی کلانتری ابلاع شد و این امر، حاشیه‌هایی را به همراه داشت.

برخی از رسانه‌ها، علت برکناری فرشچی را مخالفت وی با طرح انتقال آب دریای خزر به استان سمنان دانستند اما کلانتری با تاکید بر اینکه از سال گذشته قصد برکناری فرشچی را داشته، مخالفت وی با طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان را در برکناری وی بی‌تاثیر دانست.

فرشچی اما درباره  برکناری‌اش به تسنیم می‌گوید: عزل و نصب در سطح معاونت بر عهده رئیس سازمان است؛ از یک ماه پیش زمزمه‌هایی بود که کلانتری از معاونت محیط زیست دریایی رضایت ندارند  و قرار است من بروم؛ صبح آمدم و نامه برکناری را دیدم اما آقای کلانتری تشریف نداشتند که علت را جویا شوم؛ در هر حال هرچند که سازمان حفاظت محیط زیست به لحاظ نظارتی و حاکمیتی تنها نهاد متولی حفاظت از محیط زیست کشور است اما خارج از این سازمان هم در هر کجای کشور می‌توانم برای حفاظت از محیط زیست تلاش کنم.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا برکناری وی با مخالفتش با انتقال آب خزر به سمنان ارتباط داشته یا نه می‌گوید: نمی‌دانم! من به عنوان یک متخصص نظر تخصصی خودم را دادم اما ریاست سازمان به عنوان سیاستگذار سازمان باید اهم و اخص را جمع‌بندی کند و مسائل غیرتخصصی، اجتماعی، اقتصادی و سیاست‌ها را در نظر بگیرد و به نتیجه نهایی برسد؛ فقط می‌توانم در بخش تخصصی اظهارنظر کنم و کردم.

معاون سابق محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه می‌دهد: نظر تخصصی من این است که انتقال آب دریای خزر به سمنان تصمیم درستی نیست؛ با استفاده از آب‌شیرین‌کن برای استفاده استان‌های ساحلی موافق هستم اما  انتقال بین‌حوزه‌ای آب، به دلایل محیط زیستی، اقتصادی و اجتماعی درست نیست؛ این را از سال 92 بارها در جلسات با وزارت نیرو مطرح کرده‌ام و آخرین بار، ماه گذشته در یک گفت‌وگوی رادیویی توضیح دادم؛ نظر تخصصی من این است و قرار نیست تغییر کند؛ 20 سال درس نخوانده‌ام و کسب تجربه نکرده‌ام که چیزی خلاف نظر تخصصی خودم بگویم؛ اگر ریاست سازمان با انتقال آب خزر موافق است حتما با افرادی دیگر، با تخصص‌هایی دیگر مشورت کرده و به این نتیجه رسیده است.

فرشچی درباره جایگاه معاونت محیط زیست دریایی یادآور می‌شود: سالها با چنگ و دندان، معاونت محیط زیست دریایی را نگه داشته و از تبدیل شدن آن به دفتر جلوگیری کردم؛ امیدوارم این معاونت به منظور حفاظت از محیط زیست دریایی و گردشگری دریایی باقی بماند و مسئولیت آن به افرادی باتجربه و تخصص سپرده شود چون این معاونت، بخشی است که با 11 کشور دیگر در ارتباط است و باید از نظارت فردی برخوراد باشد که این ارتباط بین‌المللی را در حوزه مسائل دریایی به خوبی برقرار کند.

وی اضافه می‌کند: اگر ما کشوری هستیم با 6200 کیلومتر خط ساحلی، با 55 جزیره و با اقتصاد دریامحور و معتقدیم اقتدار ما در دریاها است باید بدانیم چنین کشوری احتیاج به یک سازمان توسعه دریایی دارد نه یک معاونت کوچک و نادیده انگاشته شده در سازمان حفاظت محیط زیست که در مقایسه با سایر معاونت‌ها نه از حمایت کافی برخوردار است و نه از بودجه و تجهیزات لازم.

به گزارش تسنیم،‌ در حال حاضر با برکناری فرشچی، مسئولیت معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت زیست به احمدرضا لاهیجان‌زاده، مدیرکل حفاظت محیط زیست پیشین استان خوزستان سپرده شده؛ فردی که هر چند به گفته کلانتری، از تجربه خوبی در زمینه معاونت محیط زیست دریایی برخوردار است و از مدیران با سابقه سازمان محیط زیست به شمار می‌رود اما یکی از حاشیه‌برانگیزترین معضلات محیط زیستی استان خوزستان در کارنامه مدیریتی وی در این استان به ثبت رسیده است و آن وارد کردن فاضلاب و پساب حاوی سموم به تالاب هورالعظیم و طرح ادعای احیای 70 درصدی این تالاب نیمه جان!

بیشتر بخوانید:
آقای روحانی! هورالعظیم را مسموم کردند نه احیا
رهاسازی فاضلاب در هورالعظیم، نمایشی "ابتکاری"

انتهای پیام/

حج و زیارت
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon