ردپای بیابان‌زایی; ۴ دشت چهارمحال و بختیاری ممنوعه بحرانی است

ردپای بیابان‌زایی; 4 دشت چهارمحال و بختیاری ممنوعه بحرانی است

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: از ۱۱ دشت کشاورزی استان ۱۰ دشت ممنوعه اعلام شده که ۴ دشت آن ممنوعه بحرانی و نشانه‌های بیابیان‌زایی در استان دیده شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، علی محمدی‌مقدم ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه از 15 تا 21 اسفندماه هفته منابع طبیعی نامگذاری شده است اظهار داشت: حدود 85 درصد از مساحت چهارمحال و بختیاری را منابع طبیعی اعم از جنگل، مراتع و حوزه آبخیز تشکیل داده است.

وی با اشاره به اینکه کشور ما به عنوان یکی از مناطقی است که از استعداد طبیعی برخوردار است، افزود: بخشی از جنگل‌های شمال کشور ثبت یونسکو شده، حدود 2.2 میلیون هکتار جنگل‌ها در مناطق بیابانی کشور ژنتیک خاص دارد و 6 میلیون هکتار از جنگل‌های زاگرس نقش مهمی در تولید آب دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: حدود 8 هزار گونه گیاهی در کشور وجود دارد که هزار گونه آن منحصر به فرد است اما به دلیل بی‌توجهی 400 گونه در حال انقراض است.

محمدی مقدم بیان کرد: کشور در حوزه منابع طبیعی با 3 چالش اساسی خشکسالی و تغییر اقلیم، کمبود و بحران آب و بیابان‌زایی روبه‌رو است این چالش‌ها عوامل طبیعی و انسانی متعددی دارد.

وی ادامه داد: از 11 دشت کشاورزی استان 10 دشت ممنوعه اعلام شده که 4 دشت آن ممنوعه بحرانی است همچنین نشانه‌های بیابیان‌زایی در استان دیده شده است.

محمدی‌مقدم تصریح کرد: صندوق توسعه ملی مبلغ 200 میلیون دلار به حوزه آبخیزداری اختصاص داده است که از این مبلغ 20 میلیارد تومان به چهارمحال و بختیاری اختصاص داده شد که با استفاده از این اعتبار 120 پروژه آبخیزداری در سال جاری با اولویت دشت‌های بحرانی در استان انجام شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: در بحث حفاظت از مراتع استان با دامداران متخلف برخورد و پرونده چرای آن‌ها باطل می‌شود.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon