۲ میلیون تن چغندرقند در آذربایجان غربی برداشت شد

2 میلیون تن چغندرقند در آذربایجان غربی برداشت شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: در سال زراعی جاری بیش از دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن چغندرقند در آذربایجان غربی برداشت شد و بیش از ۸۰ درصد از مطالبات چغندرکاران استان نیز پرداخت شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، رسول جلیلی در کمیته پیگیری مسائل چغندر قند استان با بیان این مطلب افزود: به دلیل بالابودن نیاز آبی چغندرقند و مشکلات حوضه آبریز دریاچه ارومیه، در سال زراعی گذشته  حدود 23 هزار هکتار زمین برای کشت این محصول در نظر گرفته شده بود.

وی افزود: به دلیل مقرون‌به‌صرفه بودن کشت این محصول برای کشاورزان، حدود هفت هزار هکتار نیز با کسب مجوز از معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در خارج از حوضه آبریز کشت شده و در مجموع حدود 30 هزار و 652 هکتار از اراضی زراعی استان زیر کشت محصول چغندرقند رفته بود.

جلیلی افزود: امسال قیمت خرید تضمینی محصول چغندرقند، سه هزار و 120 ریال با عیار 16 درصد تعیین شده بود.

بیش از 80 درصد از مطالبات چغندرکاران آذربایجان غربی پرداخت شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: تا کنون  بیش از 80 درصد از مطالبات چغندرکاران استان به مبلغ 547 میلیارد تومان از مجموع 679 میلیارد تومان بهای چغندرقند خریداری شده، به حساب زارعین استان واریز شده است.

جلیلی با تاکید بر تسریع در پرداخت به موقع بهای باقیمانده محصول خریداری شده توسط کارخانجات قند استان افزود: کشت نشایی چغندرقند برای اولین بار در استان در شهرستان‌های بوکان و میاندوآب در سطح 13 هکتار با موفقیت اجرا شد که امسال توسعه کشت نشایی این محصول در سطح بیش از 200 هکتار را در دست اجرا داریم.

 وی بیان کرد: امسال در نظر داریم علاوه بر توسعه کشت نشایی این محصول در جهت کاهش مصرف آب و افرایش راندمان تولید در واحد سطح، روش‌های نوین آبیاری از جمله اجرای نوار تیپ در اراضی زیر کشت این محصول را توسعه دهیم که در این راستا در سال زراعی گذشته، 416 هکتار نوار تیپ از محل اعتبارات ستاد احیای دریاچه ارومیه خریداری شد.

جلیلی با بیان اینکه آذربایجان غربی در تولید محصول استراتژیک چغندرقند دارای رتبه اول تولید در کشور است، گفت: با توجه به اینکه معیشت تعداد زیادی از کشاورزان استان  و صنایع تبدیلی مرتبط،  به زراعت این محصول وابستگی دارد، نقش فعالیت کارخانه‌های قند در تولید و اشتغال‌زایی در منطقه، ساماندهی و ایجاد تعادل بین تولید و جذب محصول، از جمله موضوع‌هایی است که باید به آن توجه اساسی شود و نهاده‌های مورد نیاز زراعت این محصول  نیز باید به موقع برای زراعین تأمین و توزیع  شود.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon