همه آنچه در مجمع فدراسیون فوتبال گذشت/صحبت‌های «برجامی» وزیر ورزش و تصویب بودجه ۹۸/ ادامه فعالیت یک بازنشسته و بحث درباره ساختمان سرخابی‌ها

همه آنچه در مجمع فدراسیون فوتبال گذشت/صحبت‌های «برجامی» وزیر ورزش و تصویب بودجه 98/ ادامه فعالیت یک بازنشسته و بحث درباره ساختمان سرخابی‌ها

مجمع عمومی فدراسیون فوتبال با حضور اعضای مجمع برگزار شد. در این جلسه بودجه سال ۹۸ تصویب و درباره ساختمان دو باشگاه پرسپولیس و استقلال هم بحث و بررسی شد.

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، مجمع عمومی فدراسیون فوتبال از ساعت 10:05 امروز (یکشنبه، 19 اسفندماه) با حضور مسعود سلطانی‌فر و محمدرضا داورزنی و 60 عضو مجمع در هتل المپیک آغاز شد. علی کفاشیان که روز گذشته از نایب رئیسی اول فدراسیون فوتبال استعفا کرده بود به دلیل حضور در مسابقات فوتبال ساحلی تایلند غیبت داشت. او مسئول برگزاری این رقابت‌هاست.

* مجمع با صحبت‌های ابراهیم شکوری سرپرست دبیرکلی فدراسیون شروع شد. شکوری با تشریح دستور جلسه امروز از مهدی تاج به عنوان استادش یاد کرد و گفت: در ابتدای مجمع ناظران این جلسه را انتخاب می‌کنیم.

تنها سه نفر از حاضران برای انتخاب شدن به عنوان ناظر اعلام آمادگی کردند که تاج گفت با دست‌ بلند کردن، خودتان ناظران را انتخاب کنید. در نهایت خداداد افشاریان، محمدرضا غفاری و شهامت عباسی به عنوان ناظران مجمع انتخاب شدند.

*شکوری در ادامه گفت که می‌خواهیم صورتجلسه قبلی مجمع را تصویب کنیم که با اکثریت آرا تصویب شد.

* در ادامه گزارش از عملکرد فوتبال در سال 97 برای حاضران پخش شد. ایراد در سیستم‌های پخش تصویری کیفیت تصاویر را پایین آورده بود.

* شکوری در تشریح موارد جلسه امروز بحث تعیین تکلیف ساختمان‌های پرسپولیس و استقلال را اعلام کرد. در واقع غیر از چهار موردی که قبلا اعلام شده بود این مورد هم تعیین تکلیف می‌شود.

*در پخش عملکرد فوتبال در سال 97، گزارشی از وضعیت تیم‌های ملی بانوان در رده‌های مختلف و شرکت آنها در تورنمنت‌های مختلف پخش شد. در این بخش میرشاد ماجدی رئیس کمیته آموزش توضیحاتی درباره عملکرد این کمیته ارائه کرد.

* قطع و وصل شدن تصاویر پخش زنده مجمع مشکلاتی را برای خبرنگاران حاضر در سالن ایجاد کرد. خبرنگاران حاضر در هتل المپیک از طریق ویدئو کنفرانس جلسه را پوشش می‌دهند و قطع شدن تصاویر کار آنها را دشوار کرده است.

* زمانی که امیرحسین فتحی مدیرعامل استقلال در حال رفتن به سالن مجمع بود به شوخی به سعید فتاحی گفت که آیا شما هم بازنشسته هستی که مسئول سازمان لیگ گفت که فکر می‌کند بازنشسته است!

* در گزارش عملکرد فوتبال در سال 97، رئیس کمیته‌های این فدراسیون به تشریح عملکرد کمیته‌های خود پرداختند.

* فیلمی از اظهارات حیدر بهاروند رئیس سازمات لیگ در خصوص عملکرد سازمان به خصوص در رابطه با صدور مجوز حرفه‌ای باشگاه‌ها پخش شد. در ادامه فریدون اصفهانیان به بیان عملکرد داوری و حضور داوران بین المللی آقایان و بانوان و قضاوت‌شان در تورنمنت‌های بین المللی پرداخت.

* در شرایطی که بیشتر رؤسای کمیته‌ها در باره عملکردشان صحبت می‌کردند اما در بخش کمیته فوتسال خبری از توضیحات کفاشیان که یه عنوان سرپرست این کمیته فعالیت می‌کرد، نبود.

* زمانی که اسماعیل حسن‌زاده به تشریح عملکرد کمیته انضباطی نوبت به کمیته اخلاق رسید که تنها یکی دو جمله به توضیحات این کمیته پرداخته شد. همچنین برای کمیته تعیین وضعیت نیز خبری از توضیحات رئیس یا سرپرست آن نبود. مرتضی تورک رئیس کمیته اخلاق هم در جلسه نبود.

* در پخش عملکرد تیم ملی فوتبال بزرگسالان، صعود ایران به جام جهانی 2018 به عنوان تیم سوم جهان به این رقابت‌ها اشاره و از دیدار ایران برابر اسپانیا به عنوان بازی زیبای تیم ملی یاد شد. اظهارات مقام معظم رهبری نیز در رابطه با عملکرد تیم ملی پخش شد. نکته قابل توجه نشان ندادن تصویر کارلوس کی‌روش بود.

* مهدی تاج در این جلسه گفت: از حضور وزیر ورزش معاون وزیر و اعضای محترم هیئت‌های فوتبال که زحمت می‌کشند، تشکر می‌کنم. بسیاری از اتفاقات فوتبال حاصل زحمت مدیران زحمتکش است. در سال‌های گذشته رسم این بود که رئیس فدراسیون گزارش می‌داد اما روسای کمیته‌ها چیزی برای ما نگذاشتند.

رئیس فدراسیون فوتبال ادامه داد: فدراسیون کمیته‌های مختلفی دارد و سعی کردیم گزارش یکی دو دقیقه‌ای داشته باشیم. برخی گزارش‌ها را نیز نداشتیم. کمیته تعیین وضعیت فدراسیون را یکی دو سال است تشکیل داده‌ایم که فعالیت خوبی داشته و سعی کردیم با توجه به قوانین سخت ای اف سی با کمک باشگاه‌ها، وزیر ورزش و فدراسیون مجوز حرفه‌ای آنها را بگیریم به خصوص استقلال و پرسپولیس برای حضور در آسیا‌.

تاج خاطرنشان کرد: سعی کردیم سازمان اقتصادی را تشکیل دهیم. فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ راه را در تشکیل سازمان اقتصادی برای گرفتن حق پخش و ... دیدند. در گزارش عملکرد فوتبال اشاره نشد که فدراسیون ایران در سال 2017 بهترین فدراسیون شد. در فوتبال تیم ملی ما از رتبه جهان به  22 صعود کرد و از 2016 تا الان بهترین تیم آسیا هستیم. در رنکینگ فوتسال اتفاق بی سابقه افتادا و سوم جهان هستیم در بانوان نیز اول آسیا هستیم. در فوتبال ساحلی پیمان حسینی و احمدزاده بهترین هستند. در فوتسال و فوتبال اختلاف معنی داری به لحاظ تماشاگر داشتیم که فوتسال پشت فوتبال است.

وی گفت: در داوری کرسی خوبی در بخش آقایان و بانوان داریم و در تلاش هستیم که از سیستم ویدیویی استفاده کنیم. سیستم ویدیویی آماده داریم که استفاده کنیم. علیرضا فغانی که به گفته کولینا جزو سه داور اول جهان است با سیستم کمک داور ویدیویی آشنا است. با سیستم VAR دیگر تیمی ضرر یا سود نمی‌کند.

تاج در خصوص دریافتی‌های فدراسیون فوتبال از فیفا گفت: احداث چمن مرکز ملی فوتبال ایران را تکمیل کردیم که حدود 565 هزار یورو از فیفا پول گرفتیم تا این پروژه در مهرماه 97 تکمیل شد. اکنون در کمپ تیم ملی چمن بسیار استانداردی است که در آسیا فقط چند کشور این چمن را دارند. خوشبختانه بعد از اینکه اینفانتینو آمد، دستور داد و جدی پیگیری کردیم و از گمرک آوردیم. در این خصوص هم آقای سلطانی‌فر، کاری کرد کارستان و مجوزی را از دولت گرفت که هم این چمن و هم سه چمن دیگر که اشاره خواهم کرد را به صورت 5 درصد از گمرگ ترخیص کنیم.

وی افزود: درخواست بودجه 972 هزار و 750 یورویی بابت احداث چمن طبیعی شماره یک را داشته‌ایم. چمن مصنوعی را احداث کردیم و چمن زمین شماره دو را هم افتتاح کردیم. 10، 15 و 20 سال بود که چمن استاندارد نداشتیم و حرف کی‌روش هم، همیشه این بود که ما چمن خوب نداریم و در زمین پژوهشگاه صنعت نفت تمرین می‌کنیم. عمر استفاده از این چمن برای او یک سال هم نشد و یک تمرین بیشتر روی این چمن انجام نداد. با این حال چمن زمین شماره یک ما هم نزدیک به یک میلیون دلار پول گرفته‌ایم، بهره‌وری می‌کنیم و مناقصه هم صورت گرفته که ما در این خصوص مشکلات خاص خودمان را برای انتخاب پیمانکار و اقدامات اولیه داریم. کارها انجام شده است و این کار عمرانی را به سرعت انجام خواهیم داد. مبالع دیگری چهار هزار، 5 هزار و هفت هزار دلار پول‌های متفاوت از فیفا گرفته‌ایم که بابت نگهداری چمن، کلاس داوری و... گرفته‌ایم که به اینها اشاره نمی‌کنم.

رئیس فدراسیون فوتبال با اشاره پروژه‌های مالی دریافتی از کنفدراسیون فوتبال آسیا خاطرنشان کرد: یک مبلغ 3 هزار دلار بابت خوابگاه بانوان گرفته‌ایم که این خوابگاه پشت زمین چمن مصنوعی قرار دارد که به زودی آنجا تخریب خواهد شد و برای بازسازی پیمانکار انتخاب شده است. (پس از این بخش از صحبت‌های مهدی تاج، صدای مجمع برای خبرنگاران که در سالن ویدئو کنفرانس نشسته بودند، قطع شد.)

قطع شدن زیاد تصاویر برای خبرنگارانی که از طریق ویدئو کنفرانس مجمع را پوشش می‌دادند، مشکلات زیادی را به وجود آورد

* مسعود سلطانی‌فر وزیر ورزش هم در این جلسه گفت: از هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال و آقای تاج تشکر می‌کنم که تلاش کردند جلسه مجمع برگزار شود. دوست دارم در این جمع که مدیران ارشد فوتبال کشور هستند دقایقی درباره وضعیت عمومی کشور صحبت کنم. نیاز نیست که بگوییم 5 سال قبل چه بودیم و در ارتباط با حضورمان در صحنه‌های بین‌المللی با چه محدودیت‌هایی مواجه بودیم و تلاش شد که با رویکرد بسیار تعاملی با 6 قدرت جهانی معاهده بزرگ برجام را داشتیم و در مرحله اول 6 قطعنامه شورای امنیت لغو شد و روند تعاملات اقتصادی و بانکی‌مان شرایط عادی پیدا کرد.

وزیر ورزش ادامه داد: در ادامه تغییراتی در هیئت حاکمه آمریکا به وجود آمد و کسانی که به عنوان رئیس جمهور و وزیر خارجه آمریکا این تعهدنامه را امضا کرده بودند جای خودشان را به کسانی دادند که روحیه تمامیت‌خواهی و عهدشکنی دارند و خیلی صریح و روشن 2 جمله را گفتند. رئیس جمهور جدید آمریکا گفت که در برجام منافع ملی آمریکا حفظ نشده و وزیر امور خارجه ایران سر وزیر خارجه آمریکا را کلاه گذاشته است و به دنبال آن از برجام خارج شدند و تحریم‌های ناعادلانه و غیرقانونی آغاز شد. ما وارد یک جنگ اقتصادی تمام عیار با دشنمان شدیم که مثل جنگ نظامی که ضایعات دارد، شهید و اسیر دارد و از بین رفتن تاسیسات دارد، این جنگ اقتصادی هم ضایعات خودش را دارد.

وی افزود: اگر همدلی، هماهنگی، همگرایی باشد خیلی از مشکلات کشور را می‌شود حل کرد. ایجاد تعامل و آرامش و ثبات در عرصه ورزش به نحوی که بتوانیم در ثبات این آرامش توسعه ورزش کشور را آماده سازی کنیم. قبلا گفته‌ام و باز هم می‌گویم باور ما بر این است که در هیچ جامعه متشنج و ملتهبی، توسعه تحقق پیدا نخواهد کرد. توسعه یک کشور ، توسعه یک جامعه و توسعه یک عرصه نیازمند ثبات در آرامش، همدلی ، هماهنگی و وحدت است. تلاش ما در این بوده که در خیلی از نابسامانی‌ها  و مشکلاتی که ممکن بود بوجود بیاید. حتی ممکن بود جنجال بوجود بیاید و حاشیه‌سازی شود ما مجموعه ورزش کشور از حواشی دوری کردیم. در همه عرصه‌ها تلاش‌مان بر این بوده که تعامل جدی و سازنده گسترده داشته باشیم و اگر هم اختلاف نظر هست باید بتوانیم در داخل خانواده ورزش آن را حل و فصل کنیم.

سلطانی‌فر گفت: در سال 97 با موفقیت‌های چشم‌گیر و منحصر به فردی مواجه بودیم. این روزها که روزهای پایانی سال 97 را پشت سر می‌گذارنیم بد نیست نگاهی به این موفقیت‌ها داشته باشیم. هر چند بخشی از این موفقیت‌ها به فوتبال بازمی‌گردد اما اکثر فدراسیون‌های ورزشی در رویدادهای مختلف بین‌المللی توانستند افتخارات زیادی کسب کنند. ما سال را با صعود مقتدارانه تیم ملی فوتبال به جام جهانی و نمایش بسیار خوبی که در این مسابقات داشت آغاز کردیم. نتایجی که تقریباً هیچکس باور نمی‌کرد. ما با قهرمان و نایب قهرمان جهان و قهرمان آفریقا هم‌گروه بودیم و هیچکس فکر نمی‌کرد چنین کارنامه قابل قبولی داشته باشیم. همه با هم همدل بودیم و پشت پرده، شما در فدراسیون فوتبال و ما در وزارت ورزش تلاش کردیم تا تیمی آبرومند به مسابقات بفرستیم و آنها نتایج خوبی کسب کنند که همین اتفاق هم افتاد.

وزیر ورزش و جوانان اظهار داشت: بعد از جام جهانی بازی‌های آسیایی جاکارتا را پیش رو داشتیم که در این مسابقات توانستیم بیشترین تعداد مدال را پس از پیروزی انقلاب کسب کنیم. به دنبال آن در بازی‌های پاراآسیایی رتبه چهارم به رتبه سوم ارتقا دادیم و بعد از آن در المیپک جوانان رتبه بیست‌و‌چهارم به رتبه هشتم ارتقا پیدا کرد. سپس هم در لیگ قهرمانان آسیا برای اولین‌بار دو تیم بزرگ کشور توانستند در بین هشتم برتر قرار بگیرد و یک تیم هم به فینال صعود کرد. اگر مشکلات و محدودیت‌ها نبود حتی می‌توانست قهرمان این مسابقات شود. در سایر رشته هم به همین شکل بود. ما در ووشو، تکواندو، کاراته و شطرنج نتایج بسیار خوبی به دست آوردیم.در ژیمناستیک تک ستاره‌هایی داشتیم که توانستند عملکرد خوبی داشته باشند. در سایر رشته‌ها هم به همین شکل بود و در اکثر رشته‌ها سال بسیار خوبی بود. حتی در جام ملت‌های آسیا همه اعتقادشان این بود که تیم ملی با توجه به شخصیتی که دارد و همه امکانات فراهم شده بود تا قهرمان شود با یک اشتباه در نیمه نهایی حذف شدیم اما پس از 17 سال به نیمه نهایی رسیدیم. این خودش نتیجه خوبی بود اگرچه انتظار داشتیم این تیم قهرمان جام ملت‌های آسیا شود.

سلطانی‌فر یادآور شد: در روزهای اخیر هم شاهد موفقیت‌ها در رشته‌های مختلف بودیم. فوتسالیست‌های ما نتایج خوبی گرفتند. همچنین فوتسالیست‌های بانوان ما قهرمان آسیا شدند و در فوتبال ساحلی هم موفقیت‌ها زیادی داشتیم. بانوان در رده‌های مختلف سنی درخشش داشتند و در مجموع افتخارات خوبی کسب شد. در بازی‌های آسیایی هم والیبالیست‌های ما به خوبی کوشیدند و توانستند مقتدرانه قهرمان شوند. تیم‌های کبدی به همین شکل توانستند دو تیم بزرگ پاکستان و هند را شکست دهند.کاراته‌کاران،‌ تکواندوکاران، کشتی‌گیران و وزنه‌برداران سایر رشته‌ها در بازی‌های آسیایی نتایج بسیار خوبی گرفتند و به هر حال کارنامه ورزش کشور در سال 97 که ماحصل تلاش تک تک ورزشکاران،‌ مربیان و مدیران و دیگر عزیزان است کارنامه قابل قبولی ارزیابی می‌شود و امیدواریم با همین همدلی در سال آینده هم نتایج خوبی بگیریم و باعث عزت مردم و شور و اشتیاق در بین مردم شویم.

وی گفت: یکی از اقداماتی که لازم است من بگویم و چند وقتی است در ورزش آغاز کرده‌ایم، بحث جوانگرایی است. هم جوانگرایی و هم استفاده از بانوان در ورزش است. الان حدود 10 مدیرکل استانی ما زیر 40 سال هستند و سرمایه آینده کشور ما هستند. روسای بسیاری از فدراسیون‌ها که پا به سن گذاشته بودند و بعضاً 20، 25 یا 30 سال رئیس فدراسیون در رشته‌های مختلف بودند جای‌شان را به جوانان دادند و این نسیمی که در ورزش کشور شروع شده ان‌شاءالله ادامه پیدا خواهد کرد و تلا‌ش‌مان این است بتوانیم این انتقال نسل و مدیریت را با آرامش و با انتقال تجربه از نسلی به نسل دیگر انجام دهیم.

سلطانی‌فر ادامه داد: در مباحث مرتبط با فدراسیون فوتبال، همانطور که اشاره کردم، فوتبال یک رشته است که نه تنها در ایران بلکه در کل دنیا موجبات نشاط و شادی را در مردم ایجاد می‌کند. استقبال و علاقه مردم نسبت به این رشته در تمام دنیا نسبت به سایر رشته‌ها بیشتر است. شاید در برخی کشورها ورزش اول کشورشان بسکتبال، کریکت یا کبدی باشد و در این کشورها غیر از فوتبال هم رشته‌های دیگر مورد استقبال است، اما ما در کشورمان چند ده میلیون نفر مردمی داریم که اوقات فراغت‌شان را با فوتبال پر می‌کنند.

وزیر ورزش و جوانان تصریح کرد: بارها در جلسات مختلف مسئولان عالی رتبه کشور گفته‌ام هزینه‌ای که ما برای ورزش و فوتبال انجام می‌دهیم، برای این است که اوقات فراغت مردم را با یک ابزار سالم پر کنیم و این هزینه یک به چند است.  مثلاً بارها گفته‌ام که هزینه این 16 تیم لیگ برتری که مدیران آنها نیز در جلسه حضور دارند، در سال حدود 400 میلیارد تومان است که با این فوتبال اوقات فراغت 60 میلیون نفر در سال پر می‌شود. تقریباً یک مقدار از آن مستقیماً توسط دولت تأمین می‌شود. شاید فقط بتوان گفت برخی باشگاه‌ها و تیم‌های چون سپاهان و ذوب‌آهن متصل با دولت هستند و سایر باشگاه‌ها بودجه‌شان توسط اسپانسرها تهیه می‌شود و مردم این پول را پرداخت می‌کنند. این مبلغ 9 ماه در سال اوقات فراغت حدود 60 میلیون نفر را پر می‌کند و این مسئله توجیه مناسبی دارد که ما در فوتبال هزینه بیشتری کنیم، بیشتر تمرکز داشته باشیم و از این ظرفیت خیلی خوب اجتماعی که می‌تواند یک حرکت اجتماعی مناسب در جهت تأیید نظام و حفظ منافع ایجاد کند، استفاده کنیم.

وی با اشاره به بحث اجرا شدن قانون منع به کارگیری بازنشسته‌ها خاطرنشان کرد: تلاش‌مان بر این است همه حرکت‌هایی که انجام می‌شود، با رعایت ملاحظات و الزامات بین المللی و احترام با قوانین داخلی انجام شود. خوشبختانه در مورد اخیر هم ما موفق شدیم در همه فدراسیون‌ها و همه امور، با قوانین مرتبط با دستگاه‌های قانونگذاری پیش برویم و شرایطی به وجود بیاید تا با قانونگرایی تدابیر خودمان را اجرایی کنیم. از دوستان، رئیس فدراسیون، هیئت رئیسه محترم، کمیته‌های مختلف، رؤسای هیئت‌های ورزشی و فوتبال استان‌ها، مدیران لیگ برتر، دسته اول و دسته دوم و تمام افرادی که در جلسه هستند، تشکر می‌کنم که با یک همگرایی و به دور از حاشیه‌ها تلاش کردند قوانین و مقرارات داخلی‌مان ضمن حفظ قوانین بین المللی اجرایی شود. باید بگویم ما این رویکردمان را با جدیت دنبال می‌کنیم و نتیجه این رویکردها، سیاست‌ها و تدابیر را روز به روز خواهید دید و ورزش کشور می‌تواند از این اقدامات بهره‌مند شود.

* فعالیت سازمان اقتصادی فدراسیون فوتبال با اکثریت آرا تصویب شد.

* سلیمانی خزانه‌دار فدراسیون پشت میکروفن قرار گرفت تا در خصوص ساختمان استقلال و پرسپولیس صحبت کند. او گفت: باید مالکیت اموال دو باشگاه استقلال و پرسپولیس مشخص شود و در واقع بالاترین مرجع تصمیم‌گیرنده‌ مجمع عمومی فدراسیون فوتبال است. مجمع باید درباره 2 ساختمان این 2 باشگاه تصمیم‌گیری کند و نظر نهایی را برای ارائه به سازمان خصوصی‌سازی کشور ارائه دهد. در یک سال گذشته چندین بار سازمان خصوصی با فدراسیون فوتبال مکاتبه کرده و درخواست انتقال مالکیت این دو ساختمان به دو باشگاه پرسپولیس و استقلال را داشته است. امروز به عنوان یک موارد طرح در جلسه موضوع تعیین تکلیف این دو ساختمان را داریم و پیشنهادات مختلفی هست. با قیمت کارشناسی می‌شود واگذار کرد. هر موضوعی که مجمع عمومی تصمیم بگیرد ما به عنوان مجری مصوبات مجمع تا پایان سال 97 و اوایل سال 98 تصمیم مجمع را اجرایی خواهیم کرد.

در ادامه مراسم مهدی تاج در این باره گفت: نظر هیئت‌رئیسه این است که در دو دوره این موضوع تکلیف مجمع بوده تعیین تکلیف نشده است. پیشنهاد‌هایمان را داده‌ایم و اجاره هم نمی‌گیریم، پیشنهاد ما این بوده است که به قیمت‌گذاری برسیم و با این دو باشگاه به تفاهم برسیم. اگر اعضا موافق باشند با نظر هیئت رئیسه هیئتی تشکیل شود متشکل از فدراسیون فوتبال، وزارت ورزش و هر دو باشگاه. نظرشان را داشته باشیم و بالاخره به یک قیمت کارشناسی برسیم. کار خیلی سختی نیست و نظر مجمع این است و دستگاه‌های نظارتی هم که این موضوع را تکلیف کردند.

در ادامه جواد ششگلانی درباره این موضوع گفت که اگر هیئتی تشکیل شود شائبه ایجاد می‌کند، به نظر من اگر کارشناسی شود و واگذار شود بهتر است.

تاج نیز گفت:  نظر من هم این است که کارشناسی شود و بعد از آن برای چگونگی واگذاری‌اش عرض کردم که هیئتی تشکیل شود.

در ادامه سلیمانی خزانه‌دار فدراسیون فوتبال گفت که  در حال حاضر سند به نام فدراسیون فوتبال است و اینکه از این سند یک باشگاهی ادعای دارد که من پولی دادم اگر اثبات شود در قیمت کارشناسی کسر خواهد شد.

ایرج عرب سرپرست باشگاه پرسپولیس  در این باره گفت: اینطور نمی‌شود، اسنادی در فدراسیون فوتبال وجود دارد و اسنادی هم در باشگاه‌ها موجود است، یک کمیته‌ای ابتدا موضوع اول را بررسی کند و بعد به موضوع دوم برسیم.

تاج نیز گفت: کارشناس رسمی دادگستری این قیمت را معلوم می‌کند، هیئتی هم ادعاهای دو باشگاه را بیاورند و این طرف هم ما خودمان مستنداتی مبنی بر اینکه باشگاه‌ها پولی دادند را نداریم، اگر چیزی هست بررسی و اقدام می‌شود. اگر دوستان با کارشناسی قیمت و بررسی مستندات موافق هستند نظر بدهند.

 ایرج عرب در ادامه جلسه در همین زمینه گفت: اسنادی وجود دارد که هم استقلال و هم پرسپولیس بخشی از مبلغ را پرداخت کرده‌اند و چرا به نام باشگاه نشده است. دو باشگاه بدهی داشته‌اند و اعلام کردند که اگر مالکیت برای باشگاه باشد مشکلاتی به وجود می‌آمد. من فکر می‌کنم کمیته‌ای قبل از اینکه تصمیم‌گیری شود، این موضوعات را مورد بررسی قرار دهند و ببینند که این دو باشگاه چه مالکیتی دارند، ولی اینکه بگوییم مالکیت برای فدراسیون هست یک مقدار روی آن بحث است.

در ادامه سلیمانی خزانه‌دار فدراسیون فوتبال گفت که در حال حاضر سند به نام فدراسیون فوتبال است و اینکه از این سند یک باشگاهی ادعای دارد که من پولی دادم این می‌تواند اگر اثبات شود در قیمت کارشناسی کسر شود.

سرپرست باشگاه پرسپولیس گفت: اینطور نمی‌شود، اسنادی در فدراسیون فوتبال وجود دارد و اسنادی هم در باشگاه‌ها موجود است، کمیته‌ای ابتدا موضوع اول را بررسی کند و بعد به موضوع دوم برسیم.

تاج گفت: کارشناس رسمی دادگستری این قیمت را معلوم می‌کند، هیئتی هم که عرض کردم ادعاهای دو باشگاه را بیاورند و این طرف هم ما خودمان مستنداتی مبنی بر اینکه باشگاه‌ها پولی دادن را نداریم، اگر چیزی هست بررسی می‌شود و اقدام می‌شود. اگر دوستان با کارشناسی قیمت و بررسی مستندات موافق هستند نظر بدهند.

در ادامه یکی از اعضا مجمع در این باره گفت: بگذاریم که این دو ساختمان در اختیار وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال بماند. اگر بعدها این دو باشگاه به بخش خصوصی واگذار شود آیا هیئت‌ها می‌توانند از این دو ساختمان استفاده کنند. من می‌گویم این دو ساختمان برای وزارت ورزش بماند. اگر پرسپولیس و استقلال می‌خواهند ساختمانی بخرند، دو ساختمان جدید بخرند و این ساختمان‌ها برای وزارت ورزش و جمهوری اسلامی بماند.

تاج پس از این صحبت‌ها به شوخی گفت: من فکر می‌کنم  با این نظر فقط آقای داورزنی موافق است!

در ادامه جلسه براتی رئیس کمیته تدوین مقررات فدراسیون در این‌باره گفت: فدراسیون فوتبال براساس اساسنامه‌اش دارای شخصیت حقوقی مستقل است. تمام اموال، دارایی‌ها و دیون مستقیما متعهد و ذینفع‌اش فدراسیون فوتبال است. بنابراین با احترام به دوستان این مسئله باید به طور شفاف کارشناسی و حسابرسی شود. درباره صحبت‌های آقای عرب هم باید بگویم که براساس مقررات ثبتی و مقرراتی  جاری کشور در مورد اموال غیرمنقول که در واقع به طور ویژه املاک مصداق اموال غیرمنقول است، کسی که سند مالکیت به نامش ثبت شده مالک شناخته می‌شود بنابراین در حال حاضر مالک رسمی این دو باشگاه فدراسیون فوتبال است. اگر وجوهی پرداخت شده است همانطور که آقای تاج گفتند، بعدا اینها در قالب رسیدگی آن هیئت بررسی می‌شود و اگر می‌خواهد به این کیفیت باشد فکر می‌کنم تمام این سال‌ها که به رایگان از این ساختمان‌ها استفاده کردند باید محاسبه شود. برای اینکه درباره هر حقی یک تکلیفی وجود دارد.

در ادامه صدا و تصویر برای خبرنگاران قطع شد.

* در ادامه اعلام شد که در زمان قطع تصاویر، تصویب شد که قیمت ساختمان‌های دو باشگاه استقلال و پرسپولیس کارشناسی شده و کارگروهی با حضور فدراسیون وزارت ورزش و نمایندگان دو باشگاه تشکیل شود. در واقع پس از بررسی اسناد قیمت کارشناسی شده و واگذار شوند. وزیر ورزش اعلام کرد که در سال 98 باید ساختمان‌ها واگذار شوند.

* پس از اینکه تصاویر وصل شد حسابرس مستقل فدراسیون فوتبال در حال ارائه گزارش بود.

هنگام ارائه گزارش حسابرس درباره صورت‌های مالی فدراسیون، صدای اتاق خبرنگاران قطع شد و پس از وصل شدن بخش زیادی از این گزارش مالی قرائت شده بود. با این حال از بند شماره 7 خبرنگاران صدای حسابرس را دریافت کردند که این گزارش به شرح زیر است:

بند شماره 7 - سرفصل درآمدها به شرح توضیح شماره 16 صورت‌های مالی در سال ؟؟ (صدا قطع شد) شامل مبلغ 145 میلیارد ریال سهم فدراسیون از درآمد حاصل از اسپانسر شامل شرکت فناپ و امین سیمای کیش به مبلغ 17 میلیارد ریال درآمد حاصل از سهم موسسه لیگ برتر از بلیت فروشی توسط شرکت برهان مبین برتر است. مطابق قرارداد فی‌مابین سهم فدراسیون از درآمدهای حاصل شرکت فناپ بر اساس خالص درآمد، هزینه‌های انجام شده و درآمد حاصل از بلیت فروشی بر اساس 65 درصد بلیت‌های فروش رفته محاسبه و پرداخت شد. به دلیل عدم دسترسی به اسناد و مدارک کافی در این خصوص تعیین میزان دقیق درآمدهای تحقق یافته و تغییرات ناشی از آن بر صورت‌های مالی این گزارش برای این مؤسسه محرز نشده است.

بنده شماره 8 - پاسخ توضیحات در مورد افراد ذی ربط با حساب‌های دریافتنی و پرداختنی به ترتیب به مبالغ 187 مورد و 122 میلیارد ریال عمدتاً شامل شرکت فناپ، کارلوس کی‌روش، باشگاه‌ها، تأییدیه دفتر حقوقی موسسه برتر و بانک ملت شعبه ملاصدرا واصل نشده‌اند. تأیید آثار ناشی از دریافت و رفع ابهام پاسخ تأییدیه‌ها در صورت‌های مالی این گزارش برای مؤسسه مشخص نیست.

بند شماره 9- سر فصل حساب‌های پرداختنی، شامل مبلغ دو میلیارد ریال مغایرت حساب فدراسیون و لیگ برتر فوتبال در پایان سال این گزارش است که عمدتاً به دلیل عدم شناخت کامل درآمدهای حاصل از تبلیغات محیطی در دفاتر فدراسیون ایجاد شده است.
اظهار نظر مشروط؛ به نظر این مؤسسه به استثنای آثار موارد مورد اشاره در بندهای شماره 4، 6، 9 و 10 و همچنین به استثنای آثار موارد مندرج در بندهای 5، 7 و 8 صورت‌های مالی یاد شده، وضعیت مالی گروه و فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران در تاریخ 31 تیرماه 97 و عملکرد و جرایم نقدی فدراسیون برای سال مالی منتهی به تاریخ نیاز، طبق جنبه‌های با اهمیت، طبق استاندارد حسابداری به نحوی مطلوب نشان می‌دهد.

گزارش در مورد سایر الزامات قانونی و مقرراتی فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی، گزارش در مورد سایر وضعیت بازرس
بند شماره 11 - گزارش تطبیق و عملیات سیر مالی منتهی به 31 تیرماه 97 و بودجه مصوب که با توجه به اهداف کمی توسط فدراسیون تهیه و ارائه شده، مورد بررسی قرار گرفته است. در این خصوص به استثنای عدم تناسب منافات بودجه با عملکرد مورد گزارش، نظر به موارد با اهمیتی که ناشی مغایرت اطلاعات مندرج در گزارش مذکور و بودجه مصوب و سوابق ارائه شده از جانب سوی هیئت رئیسه است، جلب نشده است.

بند شماره 12- با رعایت الزامات قانون و مقررات و مفاد اساسنامه فدراسیون فوتبال به شرح زیر است:
علیرغم مالکیت کامل فدراسیون در موسسه برتر، تاکنون انتقال رسمی مالکیت این موسسه به فدراسیون فوتبال صورت نگرفته است.
در سنوات گذشته دو ساختمان متعلق به فدراسیون فوتبال در اختیار باشگاه پرسپولیس و استقلال قرار گرفته که در این خصوص اسناد و مدارک مربوط در مورد چگونگی استفاده از ساختمان‌های مذکور و تعهدات طرفین ارائه نشده است.

گزارش تشکیل مجمع عمومی سالانه جهت تصویب صورت‌های شرکت افق سبز و موسسه لیگ برتر فوتبال طبق مذاکرات مجمع عمومی مورخ 29 آذرماه 96 فدراسیون فوتبال به این مؤسسه ارائه نشده است.

بند 13 - براساس مفاد ماده 28 اساسنامه گزارش عملکرد رئیس فدراسیون در مورد فعالیت و وضع مالی فدراسیون حاوی عملکرد کمیته‌ها، تیم‌های ملی و اقدامات انجام شده در سایر بخش‌های مختلف به همراه سایر موارد درباره هرگونه اطلاعات مالی در اختیار این مؤسسه قرار گرفته است.
با توجه به سیاهه انجام شده، این مؤسسه به مورد با اهمیتی حاکی از مغایرت اطلاعات در گزارش مذکور با اسناد و مدارک ارائه شده از سوی هیئت مدیره جلب نشده است.

گزارش در مورد سایر موارد قانونی و مقرراتی حسابرس

بند شماره 14 - طبق ماده 33 دستورالعمل اجرایی مبارزه با پولشویی طرح حسابرسان، رعایت مفاد قانونی مذکور و آیین‌نامه و دستورالعمل‌های عالی مرتبط در چارچوب چک لیست‌های ابلاغی موارد مذکور و آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های اجرایی مرتبط در چارچوب لیست‌های مرتبط با دستگاه‌های ذیربط و استاندارهای حسابرسی توسط این مؤسسه مورد ارزیابی قرار گرفته است. در این خصوص به استثنای موارد مندرج در موارد 10، 11، 21 و 23 در خصوص تعیین و معرفی مسئول مبارزه با پولشویی و برگزاری کلاس‌های آموزشی کارکنان این مؤسسه به موارد با اهمیتی حاکی از عدم رعایت قوانین و مقررات یاد شده طبق این گزارش، برخورد نکرده است.

*محمدمهدی برادران رئیس هیئت فوتبال خراسان در ادامه مجمع فدراسیون فوتبال در مورد گزارش مالی ارائه شده تصریح کرد: عملکرد مجموعه فدراسیون فوتبال بر اساس حسابرسی مستقل قانونی نسبت به سال گذشت خیلی شفاف‌تر شده و عملکرد بسیار بهتری داشته که من به بخشی از آن اشاره می‌کنم. دوستان به بندها توجه کرده‌اند، یکی از این بندها مربوط به استقلال و پرسپولیس که سال گذشته نیز آقای وزیر به شوخی و خنده اعلام کردند این ساختمان‌ها باید پس داده شوند که الان هم پیگیر این موضوع هستند. این بندی بود که هر ساله می‌آمد و ان‌شاءالله سال آینده دیگر این بند وجود نداشته باشد.

وی ادامه داد: یک بند دیگر که خیلی مورد توجه حسابرس قرار گرفته و بند مهمی هم است،‌ بند مربوط به مالیات است. این واقعا جزو بحث‌هایی است که به فدراسیون بر نمی‌گردد. البته ما معتقدیم فدراسیون، انجمن‌ها و هیئت‌ها باید جزو خیریه‌ها قرار بگیرند و معاف از مالیات باشند. این بند باید در سطح بالا مطالبه شود که 26 میلیارد تومان پرداخت شود این شاید خلاف باشد و فدراسیون کسوری نداشته است.

برادران عنوان کرد: در مورد درآمدها هم که دوستان سوال کردند، ما همیشه در حال رشد هستیم و مهم‌ترین کار الان این است که بتوانیم برای فوتبال بودجه کسب کنیم. در وحله از وزارت ورزش تشکر ویژه داریم و امیدواریم این بودجه همچنان ادامه داشته باشد که بعد از این موضوع بحث خواهد شد.  از محل وزارت ورزش حدود 58 درصد بودجه رشد داشته که جای تشکر دارد. از AFC هم 45 درصد رشد داشته و از فیفا هم تقریباً شش برابر شده است. من کاری به اعداد ندارم، تعدادی از این‌ها هم به جای اینکه پخش شود یا به هزینه‌های جاری اختصاص داده شود، جای دیگر خرج شده است. حداقل هیئت فوتبال ما هیچ‌چیزی نگرفته است. حداقل خود من نه به شخصه چیزی گرفته‌ و نه سفرهای خارجی رفته‌ام، اما همه این پول‌ها زیرساخت شده است. این خیلی خوب است که همه اینها فکر می‌کنم در یک سال گذشته نزدیک به دو برابر شده است. فکر می‌کنم این جهش خیلی خوبی است و اگر ما با همین روند جلو برویم می‌توانیم بگوییم در دراز مدت درآمدهای‌مان به سمت پایدار خواهد رفت و از وابستگی نجات پیدا خواهیم کرد. به نوبه خودم تشکر می‌کنم و از دوستان می‌خواهم به این گزارش رأی مثبت بدهند.

* در ادامه تاج درباره گزارش مالی لیگ برتر از سلیمانی خواست توضیح بدهد که خزانه دار فدراسیون گفت من توضیح دادم اما تاج گفت من نشنیدم!

*ششگلانی گفت: ما مالیات را در بودجه آورده بودیم اما الان که مطرح شده به مشکل می‌خوریم. پول بودجه استان آذربایجان شرقی به خاطر اینکه سال‌های قبل مالیات پرداخت نشده کسر می شود. امیدوارم وزیر ورزش این مشکل را حل یا آن را به سال بعد موکول کنند. ما الان مشکل داریم.

تاج در واکنش به این موضوع گفت: وزیر ورزش پیشنهاد کرده‌اند که استان‌ها از استاندار پیگیر باشند. همه موارد از جمله مالیات و بلیت فروشی به دادگاه رفته و وزیر محترم هم پیگیر هستند.

وزیر ورزش در این باره گفت: معافیت که روسای فدراسیون و هیئت‌ها دارند یه این معنی نیست که تکلیفی ندارند و باید اظهارنامه بیاورند. استقلال و پرسپولیس می‌گفتند برای هزینه‌های انجام شده درآمدی نبوده که مالیات بسته‌اند. گفتیم یک نفر باید حداقل اظهارنامه مالیاتی می‌داد. در باره موردی که ششگلانی می‌گوید باید بگویم با استاندار صحبت کنید. خودم در 6 استانی که بودم می‌گفتم اقدامات تنبیهی را کنار بگذارید تا در عرض مثلا 6 ماه موارد بررسی شود.

وی گفت: رقم‌هایی که فدراسیون اعلام می‌کند قابل توجه است و فدراسیون پیگیر است تا مطالباتش را بگیرد.

محمدرضا داورزنی در ادامه مجمع در مورد بحث مشکلات مالیاتی فدراسیون‌ها تصریح کرد: موضوع مالیاتی همانطور که می‌دانیم فدراسیون‌ها نباید مالیات پرداخت کنند حتی کسانی که در ورزش سرمایه‌گذاری می‌کنند از مالیات معاف می‌شوند. در قانون از سال 91 تا 95 موضوعی در مجلس مطرح شد که در آن این بخش‌ها معاف از مالیات هستند، اما شرطی گذاشتند. شرط آن اظهارنامه مالیاتی است که باید بر مبنای صفر اعلام کنند. به خاطر شفافیت گردش مالی در کشور، حوزه اقتصادی گفته است بخش‌هایی هم که معاف از مالیات هستند، به شرطی که اظهارنامه را ارائه کنند.

وی افزود: دقت کنید مالیات تکلیفی و حقوقی باید پرداخت شوند،‌ اما مالیات عملکرد،‌ نه برای باشگاه‌ها، نه برای فدراسیون و نه هیئت‌های استانی و نه برای کسانی که در ورزش فعالیت می‌کنند باید معالیات خود را بر مبنای صفر اعلام کنند که خود این به نوعی از بخشودگی مالیات استفاده می‌کنند. الان جلسات مختلف وزارت ورزش در این خصوص داشته و در فرآیند این هستیم که این قسمتی که از سال 95 به همه فدراسیون‌ها اعلام کرده‌اند باید بیاییند و تعیین و تکلیف کنند. اقدامی هم صورت گرفته که دوستان عملیات اجرایی را  متوقف کردند برای اینکه به دادگاه ببرند و برخورد قضایی کنند. الان وزارت دنبال این است که کمک کند برای مجموع مالیات‌ها عملکرد فدراسیون‌ها تقسیط داده شود و تخفیفی گرفته شود تا کار به طور قانونی انجام شود. این هم شامل همه فدراسیون‌های ورزشی کشور است که متأسفانه دوستان مالیاتی هم می‌گویند موظفتند که قانون را اجرا کنند، چون اظهارنامه به آن‌ها داده نشده است. البته جزو اقدامات خیلی خوب فدراسیون فوتبال این بوده که اظهارنامه سال 95 به بعد را ارائه کرده است اما عمده مشکل ما از سال 91 تا 95 است که ان‌شاءالله با پیگیری که انجام می‌شود بتوانیم این را حل کنیم.

* بودجه سال 98 فدراسیون فوتبال 97 میلیارد تومان اعلام و تصویب شد. 

سیلمانی خزنه‌دار فدراسیون فوتبال با اشاره به درآمدهای این فدراسیون گفت: برای بودجه سال آینده 5 میلیارد تومان کسری بودجه خواهیم داشت که امیدواریم با کمک وزارت ورزش این کسری جبران شود.

سلیمانی در خصوص برخی مغایرت‌ها در صورت‌های مالی گفت: با اخذ مستندات و پیشنهادات تمام کمیته‌ها و با توجه به روندی که ما سال گذشته داشتیم و با توجه به افزایش نرخ ارز، بودجه را پیش‌بینی کرده‌ایم. البته برخی از موارد دچار تغییر شده که از همین حالا می‌توان آن را متصور شد. به صورت مثال با توجه به کمکی که از سوی وزارت ورزش صورت گرفت، این رقم افزایش پیدا کرده است. ما بیشتر از رقمی که در صورت‌های مالی است، دریافت کرده‌ایم.

خزنه‌دار فدراسیون فوتبال در واکنش به اظهارات بازرس مستقل درباره اینکه عنوان می‌شود برای پول‌هایی که به حساب کی‌روش رفته است، رسید وجود ندارد، گفت: کی‌روش برای پول‌هایی که می‌گرفت، تأییدیه نمی‌داد، چون متن رسیدها فارسی بود!

پس از این صحبت‌ها و اشاره شدن به کمکی که از سوی وزارت ورزش و جوانان صورت گرفت، مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: شما بودجه سال 98 را گرفته‌اید!

به دنبال صحبت‌های وزیر، مهدی تاج نیز گفت: نه، این رقم که مربوط به هدیه دولت به تیم ملی بوده است.

سپس سلیمانی دوباره به صحبت‌های خود ادامه داد و گفت: در هر صورت 35 درصد نسبت به پیش‌بینی ما رقم بیشتری از وزارت ورزش، فیفا و AFC دریافت کرده‌ایم. پیشنهاد ما برای کمک‌های دریافتی و درآمد ارائه خدمات 97 میلیارد تومان است و هزینه‌هایی که داده‌ایم، 87 میلیارد طرح‌های عملیاتی‌مان است. یعنی هزینه‌هایی که به صورت مستقیم برای تیم‌های ملی هزینه می‌کنیم و اگر هزینه‌های دیگر ما که شامل اداری و تشکیلاتی است به این مبلغ اضافه شود، حدود 15 میلیارد خواهد بود که حدود 12 میلیارد آن حقوق خواهد بود. ما امسال با کسر 5 میلیارد تومان با بودجه پیش‌بینی شده مواجه هستیم. البته ما سال گذشته هم حدود 3 میلیارد کسری داشتیم که با توجه به درآمدها این کسری را جبران کردیم. سال گذشته درآمدها افزایش قابل توجهی داشت و کسری سال قبل جبران شد و امیدوارم امسال هم با کمک بیشتر وزارت ورزش و مجامع بین المللی بتوانیم کسری حدود 5 میلیاردی‌مان را جبران کنیم.

خزانه‌دار فدراسیون فوتبال افزود: موارد ریز دیگری هم داریم که در اختیار شما وجود دارد. ما پیش‌بینی کردیم 74 میلیارد کمک‌های وزارت ورزش، فیفا و AFC باشد و حدود 23 میلیارد هم درآمدهای تبلیغاتی ما باشد. بازهم کمک‌هایی وجود دارد که 12 میلیارد وزارت ورزش و 46 میلیارد هم از سوی فیفا کمک‌هایی بوده که انجام شده است. 46 میلیارد همان پاداش جام جهانی است که در ذیل توضیحاتی که گفتیم، این کمک‌ها دریافت شد. کمک‌های دریافتی از کنفدراسیون فوتبال آسیا حدود 5 میلیارد، کمیته ملی المپیک 300 میلیون و سامانه هوادری 10 میلیارد تومان بوده است. مباحث هزینه ما به ریز مشخص است که تیتروار و موارد مهم را بیان می‌کنم. برگزاری مسابقات، حق الزحمه مربیان و داوران، فعالیت‌های بین اللملی، برنامه‌های فرهنگی، برنامه‌های پژوهشی، خرید خودرو، خرید اساس و تجهیزات سرمایه‌ای. فکر نمی‌کنم دیگر مورد خاصی در خصوص صورت‌های مالی برای ارائه گزارش وجود داشته باشد و اگر دوستان با بودجه موافق هستند، دبیرکل محترم در این خصوص رأی گیری را آغاز کند.

* تاج گفت: وزیر ,vca دو موضوع را بیان کرد که لازم است در مورد آنها توضیحاتی را ارائه دهم. موضوع اول اینکه خود ما همه مراحل قانونی را طی کرده‌ایم، یعنی با کمک وزارت ورزش به دویست‌وینجاه‌و یک رفتیم. دادگاه دیوان عدالت اداری هم رفته‌ایم. سازمان لیگ هم رفته است. آنها هم به صورت جدی پیگیری می‌کند. ضمن اینکه پول‌هایی از خود ما هم در دارایی بلکه شده است. ولی آنچه مسلما  همه این‌ها را طی می‌کنیم و انشالله حل خواهیم کرد. آقای وزیر هم  به آقای داورزنی دستور داده‌اند برای همه هیئت‌ها نامه‌ای تهیه کنند. ما فقط باید بدانیم کاری که در فدراسیون فوتبال شده را همه انجام دهیم. ما باید اظهارنامه را اعلام کنیم که  درآمدمان این بوده و منابع‌مان هم این بوده است.

وی ادامه داد: راجع به درآمد آقای وزیر جمله‌ای گفتند و دوستان هم حساب مالی را تایید کردند. فرمودند که اظهارنظر مشروط؛ من این را نمی پسندم و امیدوارم سال دیگر این مشروط هم برداشته شود و بگویند حساب‌های ملی فدراسیون بدون مشروط تایید شد.

* وزیر ورزش و جوانان مجمع فدراسیون را ترک کرد.

*تاج گفت: برای اولین بار بودجه و هزینه ها را یک ماه قبل سی دی کرده و برای همه فرستادیم. همه باید برای هزینه ها کمک کنند. موضوع دوم اردوهای خارجی است که تصمیم این است به حداقل برسد. بازی امید عراق و قطر در قطر برگزار شد و قرار بود 4 نفر برای آنالیز عراق بروند اما شورای برون مرزی با یک نفر موافقت کرد. ما مشکلات ارزی داریم و خودمان می خواهیم رعایت کنیم.

خداداد افشاریان رئیس هیئت فوتبال کهگیلویه و بویر احمد عنوان کرد: از همه می‌خواهم نسبت به استان‌های کم برخوردار وسواس داشته باشند. حق و فوتبال این استان در این سال کجا دیده شده است؟

* مورد بعدی واگذاری تعیین حسابرس و بازرس مستقل به هیئت رئیسه فدراسیون بود که تصویب شد.

* براتی درباره مقررات حقوقی توضیحاتی ارائه کرد.

در ادامه این مجمع مهدی تاج گفت: باشگاهداری کار بسیار سختی است. زمانی که ارکان قضایی رای مثلا بدون تماشاگر را اعلام می‌کند، این مورد هیچ وقت نمی‌تواند اجرا شود چون تبعات دارد. اگر ارکان قضایی ابلاغ را به باشگاه اعلام کند کار سخت می‌شود. اگر دبیرکل ببیند که رای قابل اجرا نیست حق دارد رای را نگه دارد و در زمان مقتضی اعلام کند. البته اینطور نباشد که رای روی میز بماند.

* اصلاحات مقررات انضباطی با رای حاضران تصویب شد.

* رضاعلی عضو مجمع فدراسیون گفت: آقای تاج! ما به شما رای داده‌ایم اما از کجا بدانیم فردا فلان دبیر یا مسئول برداشته نمی‌شود؟ تاج گفت: بفرمایید اصل صحبت‌های‌تان چیست. در این لحظه براتی خواست توضیح بدهد که تاج گفت اجازه دهید خودشان صحبت کنند.

 رضا علی به ماجرای استعفای کفاشیان اشاره کرد و گفت: چطور هنگامی آقای کفاشیان برای هیئت رئیسه انتخاب شد، بحث سن مطرح نبود. استعفای کفاشیان چگونه پذیرفته شد آن هم در شرایطی که در مجمع اعلام و رای گیری نشده است؟

تاج در مورد بازنشستگی گفت: ما باید یکسری موارد رعایت کنیم. حساسیت‌مان این است که قانون رعایت کنیم و کارمان مغایر با فیفا هم نباشد. اصفهانیان که استعفا داده عضو هییت رئیسه هست. خودم با کفاشیان که الان در ایران نیست صحبت کردم. سایر اعضای هیئت رئیسه در دپارتمانی مشغول نیستند. با ممبینی هم برای بازاریابی صحبت کردیم. به صورت جدی استقلال فدراسیون فوتبال را پیگیر هستیم اما بحث قوانین مجلس و قانون را هم داریم.

وی اضافه کرد: فدراسیون فوتبال درباره سرمربی تیم ملی تصمیم خواهد گرفت و وزارت ورزش تصمیم گیرنده نیست. در مورد بازنشستگی نیز در اساسنامه آمده که افراد بعد از 65 سالگی بازنشسته می‌شوند. برخی از اعضای هیئت رئیسه با کفاشیان حرف زدند. در مجموع باید بگویم فدراسیون از قوانین تبعیت می‌کند. ما قانون را اجرا می‌کنیم.

تاج با تاکید بر اینکه اصفهانیان - که روز گذشته به دلیل بازنشسته بودن از ریاست کمیته داوران استعفا کرده بود- به کارش در هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال ادامه خواهد داد، اظهار داشت: باید پذیرفت که نمی‌توان فوتبال را مستقل و بدون توجه به قوانین داخلی اداره کرد چرا که در این صورت مشکلاتی پیش خواهد آمد. البته ما طوری قانون را اجرا می‌کنیم که با قوانین بین المللی هم تضاد نداشته باشد.

رئیس فدراسیون فوتبال گفت: آقای ممبینی اگر بخواهد در سازمان اقتصادی به کارش ادامه دهد باید صحبت شود. سازمان لیگ هم که مشخص نیست خصوصی است یا نه.

محمود اسلامیان در مجمع گفت: خداوند بشر را خلق کرده و باید در دانش این بشر در چارچوب خودمان استفاده کنیم. دو تفکر در دنیا وجود دارد که یکی از آنها می‌گوید همه کارها را دولت انجام بدهد و مردم کاری نداشته باشند. اقتصاد ما اکنون به این شکل است و 80 درصد اقتصاد ما در دست دولت قرار دارد. علیرغم اینکه منابع بی نظیری در این ممکلت وجود دارد، اما به این دلیل که سالی یک مدیر در شرکت‌ها می‌گذارند، این اوضاع و احوالی است که می‌بینید.

وی افزود: امکان ندارد در دنیا کشوری مانند ایران پیدا کنید که چنین منابعی داشته باشد، اما یک تفکر غلط داریم. در سایر موارد هم اینگونه است که دولت باید نظارت و حمایت کند. یعنی مجموعه‌ای مانند اینجا که 60، 70 نفر از هیئت‌های فوتبال و مدیران باشگاه‌ها که فوتبال را می‌گردانند. همه زحمت فوتبال دست اینهاست و چه کسی بهتر از این افراد می‌تواند برای فوتبال کشور تصمیم بگیرد. این قانون گریزی نیست، بلکه بحث این است که فدراسیون فوتبال یا سایر فدراسیون‌ها باید دولتی باشند یا نه. این مسئله را باید روشن کرد، اگر دولتی باشند باید قوانین اجرا شود. گاهی توسط برخی‌ها خلط مبحث می‌شد که اینها (مدیران فدراسیون) قانون گریز هستند.

عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال عنوان کرد: من خودم از سال 93 بازگشت به سیستم دولت شدم، اما هیچ کجا نگفتم بازنشسته هستم یا نیستم، چون نمی‌خواستم به این بحث دامن زده شود. با این حال در دنیا ثابت شده و تجربه کرده‌ایم که مردم باید فوتبال را اداره کنند، اقتصاد را به مردم بدهیم و آقای روحانی هم اخیراً روی این مسئله تأکید کردند. دولت باید نقش نظارت، حمایت و سیاستگذاری داشته باشد. اگر دولت در کار اجرایی وارد شد، مثل این است که شما می‌خواهید یک ساختمان بسازید، اما ناظر و اجرا کننده آن متفاوت است. این یک بحث کلی است یا کل 7 میلیارد جمعیت دنیا و فدراسیون‌های فوتبال دنیا اشتباه می‌کنند یا ما اشتباه می‌کنیم.

اسلامیان خاطرنشان کرد: می‌خواستم یک مسئله در مورد بودجه بگویم. 70 درصد درآمدهای فوتبال از طریق حق پخش تلویزیونی است که باید پرداخت شود، اما اگر راه دیگری برای آن دارند، بیایند و بگویند ما در کشورمان از این راه حق پخش را پرداخت می‌کنیم. با عرض معذرت از آقای داورزنی باید بگویم اگر شما استقلال و پرسپولیس را خصوصی کنید، در سه سال آنها شکست می‌خورند. به این دلیل که شما 70 درصد درآمدتان را ندارید. حالا با پیامک و این طرح‌ها می‌شود یکی دو سال را طی کرد، اما استمرار نخواهد داشت.

وی افزود: از آقای داورزنی و وزیر محترم ورزش این است که همین مسئله را حل کند. ادامه این وضع برای فوتبال ایران راه درستی نیست. فیفا و AFC دو نماینده ارسال کردند، حق پخش ایران را سالی 150 میلیون دلار تخمین زدند. امارات اکنون 100 میلیون دلار حق پخش دارد، عربستان سعودی 120 میلیون دلار حق پخش دارد. ما با این جمعیت و این جاذبه 150 میلیون دلار یا 2 هزار میلیارد می‌شود که اگر هزار میلیارد آن را هم پرداخت کنند، می‌شود انتظار خوبی داشت. چرا استان فارس ما و استان‌های بسیار با استعداد ما نباید در لیگ برتر نماینده داشته باشند؟ فوتبال سه پایه دارد که یکی مردم و علاقه مردم هستند که ایران قطعاً جزو 10 کشوری هستند که در علاقه به فوتبال بی نظیر هستند. این را بارها آقای کی‌روش به من گفت که مردم شما بی نظیر هستند و وقتی من اسم آرژانتین را آوردم، او گفت نه، اینجا علاقه مردم بیشتر است. سرمایه اصلی مردم هستند.

اسلامیان تأکید کرد: مورد دیگر فدراسیون و مدیریت آن است که امیدوارم اجازه بدهند ثبات داشته باشد و سوم چرخ اقتصادی است که در این مورد ما یک بار خدمت آقای روحانی بودیم و شما (داورزنی) و آقای وزیر هم بودید. به نظرم حق گرفتنی است و با ادامه این وضع فوتبال ایران به بن بست می‌خورد و گیر می‌کند. امکان ندارد حق پخش را ندهند و ادامه داد. ما باید مثل تمام کشورهای دنیا باشیم یا اگر نه، بگویند راه دیگری داریم و راه ما این است. آقای داورزنی اگر این مسئله حل شود، ما دچار تحولی بزرگ خواهیم شد. نمی‌شود که رئیس هیئت فوتبال ما زحمت بکشد، اما در حل مشکلات کوچکی بماند و این زیبنده نیست. خواهشم از وزارت ورزش و دولت این است که اجازه بدهید فوتبال را این مجموعه خودش اداره کند و شما فقط همین یک مسئله (حق پخش) را حل کنید. باور کنید برای شما باقیات و صالحات می‌شود و فوتبال ایران از روی زمین بلند خواهد شد.

وی ادامه داد: بغل گوش ما قطری‌ها و کشورهای دیگر سرمایه‌گذاری می‌کنند. با شجاعت و فداکاری می‌شود تا یک جایی جلو رفت، اما اگر چرخ اقتصادی منفی شود، نمی‌توان کار را پیش برد. حتی اگر یک سوپرمارکت چرخ اقتصادی‌اش منفی باشد، زمین می‌خورد. بخش خصوصی وارد فوتبال می‌شود، اما نهایتاً دو سال کار می‌کند، چون می‌خواهد اگر سرمایه‌گذاری می‌کند، آن پول به خودش برگردد، اما بعد از دو سه سال کار کردن سود که نمی‌کند، اصل پولش هم بر نمی‌گردد. در تبریز دست آقای زنوزی درد نکند، اما تا چقدر می‌تواند اینگونه ادامه بدهد؟ پول او باید برگردد و راه آن این است که همین مسئله را حل کنید. این کار دولت است و همه ما از جمله فوتبالی‌ها و نمایندگان مجلس کمک کنند، اما نقش محوری آن به عهده دولت و وزارت ورزش است. اگر این مسئله حل شود، فکر می‌کنم فوتبال ایران به جایگاهی که حقش است، خواهد رفت.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار ورزشی
اخبار روز ورزشی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon