"مهندسی فرهنگی" به معنای شناخت و توجه به ابعاد مختلف فرهنگ است

"مهندسی فرهنگی" به معنای شناخت و توجه به ابعاد مختلف فرهنگ است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: "مهندسی فرهنگی" به معنای شناخت و توجه به ابعاد مختلف فرهنگ است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم به نقل از مرکز خبر شورایعالی انقلاب فرهنگی، بیست و سومین جلسه  فرهنگی و پیوست نگاری فرهنگی با حضور  سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در  شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه بنیانیان رئیس این کمیسیون گفت: پیوست‌نگاری مباحث بایستی مباحث سیاست‌گذاری را وارد سطوح زندگی روزمره جامعه کند.

وی ادامه داد: ما برای عملیاتی کردن پیوست نگاری اقدام به تدوین چارچوبی نهادینه کردیم که در آن به قانون نویسی، الگوسازی، تولید ادبیات، گفتمان سازی، تربیت نیرو و تشکل بخشی به نیروها توجه داشته‌ایم.

رئیس کمیسیون پیوست نگاری افزود: در حال حاضر تلاش داریم تا به تربیت مدرس پیوست نگاری، مدیر تیم پیوست نگاری، ناظر صاحب نظر برای ارزیابی فعالیت ها و همچنین کارشناس فرهنگی عضو تیم مطالعات پیوست‌نگاری فرهنگی اقدام کنیم.

وی ادامه داد: یکی از نکات قابل توجه این است که دستگاه های اجرایی ظرفیت دو پیوست شامل پیوست فرهنگ و پیوست اجتماعی را ندارند که بایستی به یکسان سازی و تلفیق این دو پیوست تحت عنوان پیوست فرهنگ- اجتماعی اقدام کرد.

 در ادامه اعضا به بیان پیشنهادات و مطالبات خود در زمینه مباحث فرهنگی پرداختند.

رشیدی‌فر نماینده آب و آبفای وزارت نیرو گفت: در برخی اوقات به دلیل صرفه جویی های مالی به پیوست نگاری پروژه های اجرایی اقدام نمی شود که می تواند باعث ایجاد معضل شود.

وی ادامه داد: در کنار پیوست فرهنگی و پیوست اجتماعی اخیراً پیوست سلامت هم برای پروژه ها در نظر گرفته شده که به مؤلفه‌های اجتماعی مؤثر بر سلامت می پردازد و با دو پیوست دیگر همسویی دارد.

نماینده آب و آبفای وزارت نیرو افزود: با توجه به جایگاه و ظرفیت فعلی وزارت کشور می­توان با هم افزایی میان شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان ناظر عالی مباحث فرهنگی از یک طرف و وزارت کشور به عنوان اعمال کننده سیاست ها از طرف دیگر به پیشبرد اهداف پیوست نگاری اقدام کرد.



در ادامه اکبری مدیر اداره پیوست اجتماعی شهرداری تهران گفت: شهرداری تهران تجربه ای ده ساله در مقوله پیوست نگاری دارد و در این زمینه هم به ارزیابی پیامدهای اجتماعی پرداخته می شود و هم ارزیابی پیامدهای فرهنگی صورت می گیرد.

وی ادامه داد: در مقوله مسئولیت های اجتماعی نیز شهرداری تهران تلاش داشته تا در بخش کاربست ارزیابی‌ها پیشنهادات جزئی متناسب با مختصات پروژه ارائه شود.

در ادامه آقای مرجائی نماینده مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی گفت: می‌توان در مسائل فرهنگی و اجتماعی از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد نیز بهره گرفت.

وی افزود: شایسته است کارشناسان و نیروهای مرتبط با پیوست نگاری فرهنگی، در قالب نهادی حرفه‌ای و تخصصی به صورت مستقل به کار بیرونی نظارت حساب شده‌ای داشته باشند.

رعنایی، معاون دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: امروزه در جهان برای سیاستگذاری از نگاه خطی به نگاه تعاملی رسیدیم و از همین رو بایستی رویکرد سیاستگذاری در کشور روی اجرایی سازی مصوبات متمرکز باشد، ضمن آنکه رویکرد دقیقی برای نظارت بر اجرا در کشور نهادینه شود.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی هم طی سخنانی گفت: در مورد پیوست فرهنگی من فکر می‌کنم باید سرمایه‌های فرهنگی و اجتماعی خود را حفظ و حراست کنیم.

وی افزود: یکی از خصوصیات متفکران غربی استفاده از نظرات و استمرار یک سنت فکری است که موجب ایجاد یک سرمایه علمی می‌شود.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: متأسفانه بی‌توجهی به سرمایه‌های فرهنگی و علمی در برخی از نهادهای کشور نهادینه شده است.

عاملی گفت: نگاهی که گذشته را کاملاً ناموفق و شکست‌خورده می‌داند، قطعاً نمی‌تواند در آینده هم موفقیتی کسب کند.

وی افزود: مدیران اجتماعی دائماً نگران مشکلات و معضلات هستند و این نگاه جامعه را رشد نمی‌دهد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: مردم از این نگاه‌های مأیوس و تخریب‌کننده خسته شده‌اند چون می‌بینند برخلاف این نگاه‌ها، کشورمان موفقیت‌های زیادی به دست آورده است.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به آمار منتشر شده در مورد وضعیت علمی کشورمان در یک گزارش نهاد خارج از کشور گفت: در این گزارش آمار رشد علمی کشور ما یک درصد از آمار رسمی اعلام شده توسط مراجع داخل کشور بالاتر است چون در این آمار به سرمایه‌های علمی ایرانیان خارج از کشور هم توجه شده است.

وی افزود: هرچند بعضی معتقد هستند نظام آموزش‌وپرورش ما ناکارآمد است و قطعاً این سیستم ایراداتی دارد، اما همین سیستم توانسته است نخبگان زیادی را تربیت کند.

 عاملی با اشاره به نگارش پیوست‌های متعدد در کشور ادامه داد: پیوست‌هایی مانند حقوقی، اداری و مالی نشان می‌دهد که باید به سمت موضوع دانش یکپارچه حرکت کنیم و نگاه فرارشته ای را جایگزین نگاه تک‌رشته‌ای کنیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: یکپارچه کردن حوزه‌های مختلف که از نگاه کاریکاتوری جلوگیری می‌کند و ایجادکننده نگاه یکپارچه جامع است، می‌تواند مشکلات ما را حل کند.

وی افزود: قاعده‌مند بودن هستی که جلوه‌ای از قدرت خداوند متعال است نشان می‌دهد که باید برای مدیریت درست جامعه، این قاعده‌مندی را درک کنیم.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران ادامه داد: جهان امروز در حال تجربه "فرهنگ مرکزی" است و این موضوع بارها مورد تأکید رهبر حکیم انقلاب «مدظله‌العالی» قرارگرفته است.

 عاملی با اشاره به برخی نارسایی‌ها در مفهوم "پیوست فرهنگی" گفت: باید مرکزیت را به فرهنگ دهیم و به آن توجه داشته باشیم و سایر حوزه‌ها فرع حوزه فرهنگ هستند.

وی افزود: دوره نگاه سطحی و منحصر کردن تصمیمات فرهنگی به اقدامات اداری گذشته است و تصمیم‌گیری فرهنگی باید در تعامل و هم‌افزایی حاصل شود.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر عاملی گفت: "مهندسی فرهنگی" مفهوم انحصار در مدیریت فرهنگ نیست، بلکه همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب «مدظله‌العالی» تأکید فرموده‌اند "مهندسی فرهنگی" به معنای شناخت و توجه به ابعاد مختلف فرهنگ است.

وی افزود: گسترش ارتباطات موجب تقویت فردیت شده و در این فضا باید برای شناخت جامعه نیازمند تعامل و شناخت تیپ های فردی متفاوت جامعه هستیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان نیز گفت: باید برای بسط و غنای بیشتر مباحث، تنوع در استفاده از متخصصان بیشتر شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon