بهار۹۸| رد پای حکومت ماد‌ها در روستای هدف گردشگری حبشی همدان+ تصاویر


بهار98| رد پای حکومت ماد‌ها در روستای هدف گردشگری حبشی همدان+ تصاویر

روستای حبشی در بخش مرکزی دهستان پیرسلیمان و۲۶ کیلومتری شهرستان اسدآباد قرار دارد. بر اساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن در ایران؛ روستای حبشی ۳۷۹ نفر جمیعت و ۱۴۸خانوار داشته است. مردم روستا به زبان کردی بومی محل تکلم می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، روستای حبشی قدمتی همزمان با حکومت مادها دارد. این روستا  از روستاهایی با بافت تاریخی در استان همدان است که معماری روستایی ساخته شده آن در دامنه کوه بی‌شباهت به معماری روستای معروف ماسوله در شمال کشور نیست. روستا به دلیل قرار گرفتن در دامنه و کوهپایه‌های «زریله» در تابستان آب و هوای معتدل و در فصل پاییز و زمستان هوایی سرد و خشک دارد.

اکثر خانه‌های روستای حبشی اسد‌آباد ایوان یا مهتابی دارد و برخی خانه‌ها هم در  دو طبقه بنا شدند؛ طبقه زیرین این بنا‌های مسکونی برای نگهداری دام و انبار علوفه کاربرد دارد. معماری روستا ساختار پلکانی دارد که جلوه خاص و جاذبه‌ای برای گردشگران ایجاد کرده است.. بافت خانه‌های روستایی برای پیشگیری از ورود هوای سرد کوهستان؛ در زمستان پنجره‌های چوبی کوچک و دیوارهای قطور دارد.

محل در‌آمد و امرار معاش اهالی روستا کشاورزی(باغداری و زراعت) و دامداری است. اهالی کاشت حبوبات( نخود و عدس) گندم و جو را در زراعت پیشه خود در کشاورزی قرار دادند و باغستان‌های روستای حبشی هم بوی خوش شکوفه‌های گیلاس، بادام، زرد‌آلو، گردو و غیره را در بهار در مشام گردشگران اهل طبیعتی جاری می‌کند.

رنگارنگی شکوفه‌ها با‌غ‌های حبشی این نعمات خداوندی قاب رنگی طبیعی دیگری از قدرت لایزال الهی پیش‌چشم گردشگران قرار داده است و گردشگران ساعت‌های  متمادی می‌توانند نظار‌ه‌گر چیدمان بی‌نقص رنگ‌های سبز، زرد و قرمز زرد‌آلو‌ها، آلوها گردو‌ها، انگور‌ها، بادام‌ها، گیلاس‌ها و آلبالو‌ها باشند و چشم از نقاشی بی‌بدیل خداوند سیر کنند و به ناگاه عبارت سبحان تبارک الله را بر زبان جاری سازند. حتما قبل از ترک روستا به فصل نوبرانه انگور طعم انگور حبشی که خاص تاکستان‌های روستا را هم تجربه کنید.

 

آثار تاریخی روستا هم تپه‌های تاریخی ایوانی و کولالی، چال چال و  «ایواندره» با قدمتی با قدمتی در حدود  عصر پارینه سنگی، را می‌بینید. همچنین قنات‌ها  و چشمه‌های روستا فرح بخشی و سبزی خود را به روستا هدیه دادند. اگر سحر‌خیز باشید حتما لذت فرو بردن عطر نان تازه روستایی را  که هنوز از تنور‌های زمینی و ساجی بر سر سفره اهالی نرسیده و حاصل تلاش خودکفایی مردان و سحر‌خیزی بانوان  روستاست تجربه می‌کنید.

 طبیعت این منطقه با اهالی مهربان بوده و  دست سخاوت؛ بر سر بره‌ها و گوسفند‌های روستا کشیده تا ارمغان  آن بوی شیر تازه و داغ در سفره صبحانه همقدم با چای قند پهلو و دیش‌لمه اهالی شود و هم اینکه هر روز اهالی به یمن این سرسبزی و خرمی روستا طعم پنیر و سرشیر و خامه و کره تازه را بچشند و آنرا با گردشگران تقسیم کنند. خاطره‌ای فراموش نشدنی که بر برگ برگ ورق‌های زرین سفر خود  خواهید افزود. خاطره‌ای حاصل سفر و گشت و گذار در قلب روستایی و مادی حبشی اسد‌آباد همدان.

روستای حبشی در  بخش مرکزی دهستان پیرسلیمان و26 کیلومتری  شهرستان اسدآباد قرار دارد. بر اساس  آخرین سرشماری نفوس و مسکن در ایران؛ روستای حبشی 379 نفر جمیعت و 148خانوار داشته است. مردم روستا به زبان کردی بومی محل تکلم می‌کنند.

زنان روستا به  پخت نان سواد،  آش‌های کاچی و سماق شهر‌ه‌اند؛ مواد اولیه این غذا‌ها هم از  آغوش خاک زرخیز زمین‌های زراعی روستا تامین شده است مو سیر کشت شده در زارعت اهالی همیشه همنشین آش‌هاست و به شهر‌های دیگر هم صادر می شود. به دلیل تکلم اهالی به زبان کردی غالب پوشش مردم روستا هم برگرفته از همین فرهنگ و زیبایی رنگ‌های نقش بسته در لباس زنان و مردان است که باز هم جاذبه بوم‌گردی و مردم‌شناسی دیگری را  در روستا ایجاد کرده است.
در روستای حبشی طبیعت شفا‌بخش کوهستان هم رنگ و رخی با گون‌ها و شنگ و کنگر تدارک دیده است و خورشت کنگر را هم

می‌توان در سفره اهالی نوش‌جان کرد و  طعم دیگر از خوردن شنگ را طبیعت تجربه کرد. گیاهانی که هر یک به دلیل خواصی داروی و غذایی خود در انواع آش و خورشت کاربرد جدایی ناپذیر دارند.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان اسدآباد هم با اشاره بر اینکه طرح هادی روستا سال 83 تهیه شده است، گفت: سال ٨٣ طرح هادی طرح هادی روستا سال ٨٨ اجرا شده  است و دو سال بعد از آن هم روستا به دلیل دارا بودن ویژگی منحصر به فرد بافت معماری روستا به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شد.

محمدکرم معصومی اظهار داشت: بنیاد مسکن بافت باارزش روستا را با بهره‌مندی از سنگ که مقاوم به تغییرات اقلیمی در فصل سرد سال است کف‌سازی و جداره‌سازی کرده است.

گزارش از حمید نصرتی قانعی

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon