خوزستان| کشاورزان هندیجانی محصولات خود را به سیلوهای شهرستان تحویل بدهند
رئیس اداره جهاد کشاورزی هندیجان گفت: مشاهده شده برخی کشاورزان هندیجانی در روستاهای سویره، دهملا، مشراگه و شیری گندم و محصولات کشاورزی خود را به شهرهای اطراف تحویل میدهند که این اقدام به شهرستان هندیجان آسیب میرساند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندر هندیجان، جمشید اسلامیان رئیس اداره جهاد کشاورزی هندیجان بعد از ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران شهرستان هندیجان در دفتر وی اظهار داشت: همه کشاورزان هندیجانی از سهمیههای این شهرستان در همه موضوعات از جمله نهادهای دامی، بذر، کود، سوخت و دیگر نیازهای زراعتی را از طریق شهرستان هندیجان استفاده میکنند اما در هنگام برداشت محصول آن را به شهرهای اطراف تحویل میدهند که این کار اشتباه و نادرست است.
وی افزود: نتیجه زحمات کشاورزان در این فصل نمایان میشود و از امروز در سطح شهرستان هندیجان برداشت گندم و کُلزا شروع شده و تاکنون 310 تُن گندم از کشاورزان دریافت شده و در سیلوهای بزرگمهر شهر هندیجان و سیلو بهمن در شهر زهره ذخیره سازی شده است.
رئیس اداره جهاد کشاورزی هندیجان بیان کرد: در حال حاضر اطلاعات ما از روند برداشت محصولات کشاورزی پایهای است با توجه به روند مناسب و خوب بارندگیها در سال زراعی 98- 97 پیش بینی ما برداشت 40 هزار تُن گندم است که در مقایسه با سال گذشته 20 هزار تُن بیشتر برداشت خواهیم کرد اما این آمار قطعی نیست.
وی گفت: در هندیجان 30 هزار هکتار زمین زیر کشت رفته که در همه زمینها ما محصولات داریم و به لطف بارندگیها همه محصولات به بار نشسته و امیدواریم امسال برداشت خوبی در محصول گندم داشته باشیم ورقمی بالای 45 هزار تُن را به ثبت برسانیم اما پیش بینی پایهای ما همان 40 هزار ُتن است.
اسلامیان عنوان کرد: امسال برای اولین بار در سطح هندیجان کشت کُلزا را داشتهایم که 300 هکتار از این محصول استراتژیک و مهم زیر کشت رفته و امیدواریم محصول خوبی را برداشت کنیم کُلزا یا همان دانه روغنی برای کشور بسیار مهم بوده که 90 درصد آن را دولت وارد میکند تا روغن کشور را تأمین کند.
وی ادامه داد: برخلاف تصورات اکثر کشاورزان محصول کُلزا بسیار بهتر، گرانتر، مفیدتر، سودمندتر از گندم است و این محصول آب کمتری نسبت به دیگر محصولات مصرف دارد بنابراین به کشاورزان هندیجانی سفارش میکنم حتماً از سود و مزایا کاشت کُلزاد بهرهمند شوند و در سال آینده کاشت کُلزا را در دستور کار خود قرار دهند.
رئیس اداره جهاد کشاورزی هندیجان تصریح کرد: 3 هزار هکتار کشت دیم در شهرستان داشتیم که در بررسیهای صورت گرفته محصول خوبی را مشاهده کردیم. در بحرانهای طبیعی که در سال زراعی امسال وارد شهرستان شد میتوان به ملخ بزرگ دریایی اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: هجوم ملخهای دریایی به هندیجان را داشتهایم که با پیش بینی و هماهنگی بین اداره کل کشاورزی استان خوزستان، فرمانداری هندیجان، کشاورزان، مردم عزیز، گروهای پایش سم پاشی با پهبادها، بالگرد و هواپیمای سم پاش، نیروهای سم پاش زمینی توانستیم اکثر ملخها و تخمریزی آنها را نابود کرده و خسارتی از این هجوم به زمینهای کشاورزی ما صورت نگرفته است.
اسلامیان توضیح داد: از زمان شروع بحران ملخها که 20 بهمن 97 بوده تاکنون 28 سورتی پرواز سمپاشی در هندیجان انجام شده و تا پایان برداشت محصولات کشاورزی این سم پاشی و مبارزه همه جانبه علیه ملخها ادامه دارد.
وی افزود: مبارزه با ملخها در روستاهای دهنو، امامزاده عبدالله، ذلقی، بوطاهری، بیشتر بوده است، در سیلاب اخیر کشور در حدود 1900 مترمکعب بر ثانیه آب وارد رودخانه زهره هندیجان کرد اما به لطف خداوند و با هماهنگی و همکاری مسئولان آسیبی به مزارع نرسید.
انتهای پیام/ح