سنگ‌اندازی جدید برای تولیدکنندگان پوشک/ تعلل ۲ماهه برای اجرای یک بخشنامه

سنگ‌اندازی جدید برای تولیدکنندگان پوشک/ تعلل 2ماهه برای اجرای یک بخشنامه

ردیف تعرفه‌ای که اواسط بهمن ماه در کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۹۸ تهیه شده با گذشت بیش از دو ماه هنوز به مرحله اجرایی نرسیده تا تولیدکنندگان بتوانند براساس آن ثبت سفارشات خود را انجام دهند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در کتاب مقررات صادرات و واردات سال 98 قرار بر این شده تا ماده اولیه جذب و انتشار تولیدکنندگان پوشک دارای ردیف تعرفه‌ای مجزا باشد و براساس آن تولیدکنندگان اقدام به واردات این مواد برای تولید محصولات خود کنند. اما متأسفانه ردیف تعرفه‌ای هنوز به مرحله سامانه جامع تجارت نرسیده و این  موضوع خود مشکلات متعددی را برای تولیدکنندگان به‌وجود آورده است. جالب اینجاست این ردیف تعرفه اواسط بهمن ماه در کتاب مقررات صادرات و واردات سال 98 تعبیه شده اما با گذشت بیش از دو ماه هنوز به مرحله اجرایی نرسیده تا تولیدکنندگان بتوانند براساس آن ثبت سفارشات خود را انجام دهند.

علاوه بر این اواخر شهریورماه سال گذشته ستاد تنظیم بازار در آخرین نشست خود تصویب کرد؛ "برای رفع مشکل افزایش تقاضای ناشی از فضای روانی، ماده اولیه «تیشو» که از خمیر کاغذ به دست می‌آید و پوشک آماده با قید فوریت از محل واردات برندهای معتبر تأمین شود".

در آن مقطع تولیدکنندگان برای عدم واردات پوشک به کشور از تمام توان خود استفاده کرده و به‌دنبال آن التهاب بازار خرید و فروش این کالا کاهش پیدا کرد به‌نحوی که اجرایی شدن این مصوبه ستاد تنظیم بازار مسکوت ماند.

اما رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت دوم دی ماه 97 در نامه‌ای خطاب به رئیس کل بانک مرکزی نوشت که براساس مصوبه شانزدهم مردادماه هیئت وزیران درخصوص ساماندهی و مدیریت بازار ارز و این‌که ارز تنها به کالاهای اساسی اختصاص می‌یابد، بیست ردیف کد تعرفه در صورت تأیید وزارت بهداشت برای دریافت ارز با نرخ رسمی معرفی می‌شود. سپس مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت به سرپرست مرکز واردات و امور مناطق آزاد ویژه اقتصادی خواست تا تغییر گروه کالایی پوشک بچه و بزرگسال از گروه چهارم به دوم در سامانه‌ها اعمال شود، بر همین اساس این بخشنامه بیست و چهارم اسفندماه به گمرکات اجرایی سراسر کشور ابلاغ شد.

در حال حاضر با ورود به سال 98 ابلاغ این بخشنامه به گمرکات یک شوک بزرگ برای تولیدکنندگان پوشک شده است چرا که به‌اعتقاد آنها ما با وجود تمام مشکلات با چنگ و دندان مشغول تولید هستند و واردات کالا ضربه جبران‌ناپذیری به آنها خواهد زد.

یکی از تولیدکنندگان پوشک در همین ارتباط به خبرنگار تسنیم گفته بود: در شرایطی که کارخانجات با تمام ظرفیت مشغول به تولید هستند وزیر صنعت گروه کالایی پوشک بچه و بزرگسال را از گروه 4 ممنوعه به گروه 2 با استفاده از ارز بانکی تغییر داده است. برای ما سؤال است؛ این تصمیم بر اساس کدام استدلال انجام شده است؟

وی با اعلام اینکه "نکته قابل توجه این است که دو تا از مواد اولیه ما همچنان در گروه 4 قرار دارد"، افزود: براساس آمار مصرف سالانه کشور 3 میلیارد و 200 میلیون پد است که ما در سال گذشته به‌دلیل مشکلات اقتصادی حتی شاهد کاهش 25درصدی مصرف پوشک در کشور هم بودیم اما نکته اینجاست تولیدکننده داخلی می‌تواند با استفاده از تمام ظرفیت خود تا دو برابر این نیاز پوشک تولید کند چرا آقایان به‌جای کمک به تولیدکننده فضا را برای واردات پوشک فراهم کرده‌اند.

به‌گفته این تولیدکننده، مسئولین به‌جای کمک به تولیدکننده داخلی برای تأمین مواد اولیه، کلاً صورت مسئله را پاک و مجوز واردات را صادر می‌کنند.

* آمنه هادی پور

انتهای پیام/*

پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه