معاون علمی رئیس‌جمهور در یاسوج: تعطیل کردن شرکت‌های دانش‌بنیان در شرایط فعلی خیانت به کشور است

معاون علمی رئیس‌جمهور در یاسوج: تعطیل کردن شرکت‌های دانش‌بنیان در شرایط فعلی خیانت به کشور است

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور گفت: یکی از خیانت‌های بزرگ در شرایط فعلی این است که شرکت‌های دانش بنیان را تعطیل کنیم هر چند گاهی اوقات با افتخار هم این کار را انجام می‌دهیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، سورنا ستاری امروز در دومین نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: این استان مشکلات زیربنایی زیادی در حوزه اقتصاد دانش بنیان دارد که بدیهی‌ترین آن‌ها نبود صندوق پژوهش و فناوری است که از بخش خصوصی می‌خواهیم سهم خود را برای راه‌اندازی این صندوق تامین کند.

وی با بیان اینکه راه‌اندازی صندوق پژوهش و فناوری می‌تواند کمک زیادی به تامین مالی شرکت‌ها  به‌ویژه در بحث وام‌های ریز انجام دهد، افزود: آنچه اقتصاد دانش بنیان را در استان تقویت می‌کند ایجاد اکوسیستم به‌ویژه در بحث گیاهان دارویی یا بحث آی‌تی یا بحث‌های مربوط به گردشگری است.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه جهت‌گیری دانشگاه‌ها باید به سمت حل مشکلات استان باشد، گفت: برای تولید محصول باید شرکت‌ها از دل دانشگاه‌ها و پارک علم و فناوری بیرون آمده و تشکیل شوند.

ستاری عنوان کرد: بخش عمده‌ای از حمایت‌هایی که می‌توان از شرکت‌های دانش‌بنیان انجام داد، فرهنگی است همین که جایگاه کارآفرینی در استان مشخص باشد و باید بین کسی که استخدام دولتی شده و کسی که کارآفرینی کرده و چندین فرصت شغلی ایجاد کرده تفاوت باشد.

وی با تاکید بر اینکه باید از ایجاد مشکل در کار کارآفرینان اجتناب شود، ابراز کرد:‌ یکی از خیانت‌های بزرگ در شرایط فعلی این است که این شرکت‌ها را تعطیل کنیم هر چند گاهی اوقات با افتخار هم این کار را انجام می‌دهیم.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در رابطه با پارک علم و فناوری یاسوج با بیان اینکه هزینه‌های مختلف از جمله تعمیرات و تجهیز را تامین می‌کنیم، گفت: امسال بودجه خوبی در اختیار معاونت علمی و فناوری قرار گرفته و صندوق نوآوری هم بودجه خوبی برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان دارد.

ستاری با بیان اینکه ایجاد شتاب‌دهنده کار  دولت نیست، از بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد خواست در این زمینه وارد عمل شود و گفت: هم‌اکنون بیش از 60 شتاب‌دهنده فعال‌ در حوزه‌های مختلف داریم که با استفاده از ظرفیت این شتاب‌دهنده‌ها اواسط و اواخر سال گذشته و اوایل امسال حدود 200 محصول را در حوزه بیوتک قرارداد کردیم و با این روند دو  یا سه سال آینده دارویی نداریم که وارداتش بیش از یک یا 1.5 میلیون دلار باشد.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با بیان اینکه نیاز است در حوزه‌های مربوط به گیاهان دارویی در استان چنین شتاب‌دهنده‌هایی ایجاد شود، تاکید کرد: بخش خصوصی استان باید به صورت جدی وارد این موضوع شود و در این راستا از شتاب‌دهنده‌های موجود در کشور کسانی که علاقه به کار در این استان داشته باشند نیز درخواست همکاری می‌کنیم.

ستاری در رابطه با ایجاد باغ گیاه‌شناسی توسط دانشگاه یاسوج هم گفت: تصورم این نیست که با باغ گیاه شناسی بتوانیم اشتغال ایجاد کنیم اما هر نوع کمکی که لازم باشد در این زمینه انجام می‌دهم و بیشتر از این حمایت می‌کنم که یک مرکز نوآوری گیاهان دارویی در دانشگاه ایجاد شود.

وی بیان کرد: 130 تا 140 نوع خدمت در شرکت‌های دانش بنیان ارائه می‌شود اما استان کهگیلویه و بویراحمد کمترین استفاده را از این خدمات انجام داده و لازم است بخش خصوصی این استان به صورت جدی‌تر در این مسائل شرکت کند.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با بیان اینکه آینده این استان در این است که تا چه اندازه جوانانش را حمایت می‌کند از تعداد ناچیز شرکت‌های دانش بنیان در کهگیلویه و بویراحمد انتقاد کرد و گفت: آینده اقتصاد استان در این حوزه است و باید وقت بیشتری برای آن گذاشته شود.

ستاری بخش خصوصی را پایه توسعه اقتصاد دانش بنیان دانست و عنوان کرد: فرهنگ کارآفرینی باید تقویت شود که در این راستا باید قوانین مزاحم را کنار بگذاریم و دست و بال کارآفرینان را نبندیم.

وی با بیان اینکه خام فروشی و فقط کشت و زرع گیاهان دارویی ارزش افزوده زیادی ندارد، گفت: 95 درصد زعفران دنیا را ما تولید می‌کنیم اما حداکثر درآمد ما از زعفران 450 میلیون دلار است.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon