#از_تسنیم_بپرسید: اما و اگرها در اختصاص سهمیه به داوطلبان کنکور مناطق سیلزده
داوطلبان مناطق سیلزده در بخش "#از_تسنیم_بپرسید" پیگیر اختصاص سهمیه کنکور شدهاند؛ در این گزارش به سؤالاتی نظیر اینکه آیا به داوطلبان کنکوری این مناطق سهمیه اختصاص مییابد یا خیر، پاسخ داده شده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ اختصاص سهمیه کنکور به داوطلبان مناطق سیلزده در استانهای مختلف کشور از سوالاتی است که بسیاری از مخاطبان خبرگزاری تسنیم در بخش #از_تسنیم_بپرسید، مطرح کردهاند.
در این رابطه، مخاطبان این پرسش را مطرح کردهاند "چرا پیشنهاد اختصاص سهمیه برای داوطلبان کنکوری مناطق سیلزده آق قلا و پلدختر و شهرهای درگیر سیل استان خوزستان در سازمان سنجش تصویب نشد؟ تکلیف پسرانی که اگر امسال قبول نشوند باید به سربازی بروند چیست؟ تکلیف دانشآموزانی که کتابهایشان در سیل غیرقابل استفاده شده است؟"
در این گزارش به این موضوع پرداختهایم که آیا در کنکور امسال به داوطلبان مناطق سیلزده سهمیه اختصاص مییابد یا خیر و تکلیف کتابهای از دست رفته دانشآموزان پایه دوازدهم چیست؟
سید محمد بطحایی؛ وزیر آموزشوپرورش در حاشیه سفر به استان لرستان درباره اختصاص سهمیه به داوطلبان مناطق سیلزده گفت: قبل از این هم عرض کردم با وزارت علوم مذاکراتی صورت گرفته انشاءالله آنطور که وزیر علوم به من گفتهاند برای شنبه یا یکشنبه، شورای سنجش و پذیرش تشکیل خواهد شد و در آن شورا راجع به اینکه آیا سهمیه خاصی برای مناطق سیلزده میتواند قرار داد، در چه رشتههایی و در چه محلهایی میتوان این کار را انجام داد، تصمیمگیری خواهد شد.
جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو با یک مصوبه برای کنکور ارشد
اما در جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو که این هفته برگزار شد، تغییر زمان آزمون کارشناسی ارشد و برگزاری آن در روزهای 23 و 24 خرداد مصوب شد اما خبری از اختصاص سهمیه به داوطلبان مناطق سیلزده نشد.
صحبتهای یک نماینده درباره منتفی شدن سهمیهها
در حالیکه اختصاص سهمیه به داوطبان مناطق سیلزده در جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو بررسی نشد و این مسئله سؤالات متعددی را برای داوطلبان کنکوری این مناطق مطرح کرده بود، مصاحبهای از قاسم احمدی لاشکی نایب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس منتشر شد که اختصاص سهمیه را به کلی منتفی اعلام کرد، او گفته بود: برخی خواستار در نظر گرفتن سهمیه برای متقاضیان کنکور سراسری و کنکور ارشد از مناطق سیلزده شده بودند اما در بحث سهمیهها اتفاق جدید نخواهد افتاد؛ به جای اختصاص سهمیه باید آرامش را به عزیزان هدیه کنیم تغییر دادن سهمیهها یک آسیب کلی به وجود خواهد آورد، سهمیهها دست نخواهد خورد؛ زیرا تجربه اختصاص سهمیه ویژه برای متقاضیان مناطق زلزلهزده در سال گذشته، تجربه موفقی نبود.
سهمیه مازاد به مناطق سیلزده در شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی میشود
با این حال فاطمه سعیدی؛ عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفتوگویی دیگر با خبرنگار تسنیم با قطعیت از اختصاص سهمیه مازاد برای داوطلبان مناطق سیلزده خبر داد و در این رابطه گفت: این موضوع منتفی نشده است و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، پیشنهاد اختصاص سهمیه به داوطلبان مناطق سیلزده را مطرح کرده است تا تحت عنوان سهمیه مازاد ارائه شود؛ وزارت علوم با این موضوع موافقت کرده است و باید در شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی و مصوب شود تا همانند مناطق زلزلهزده استان کرمانشاه برای مناطق سیلزده، سهمیه مازاد پیشبینی شود.
وی گفت: قبل از برگزاری کنکور، موضوع اختصاص سهمیه به مناطق سیلزده بررسی میشود، این سهمیه برای کنکور کارشناسی و کارشناسی ارشد ویژه داوطلبان مناطق سیلزده است که درصد آن را شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین میکند.
تایید رئیس سازمان سنجش به موضوع اختصاص سهمیه
اما ابراهیم خدایی؛ رییس سازمان سنجش هم اختصاص سهمیه مازاد به داوطلبان مناطق سیلزده را تأیید کرده و گفته است: این سهمیه از ظرفیت اصلی سایر داوطلبان نمیکاهد؛ بعد از سیل آققلا وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان سنجش با شورای عالی انقلاب فرهنگی مکاتباتی کرد و تقاضایی مبنی بر تعمیم آن مصوبه را به کل بلای طبیعی از جمله سیلزدهها را داشت؛ طبق صحبتهایی که شد، دبیر شورا هم موافقت خود را اعلام کرد تا این سهمیه به سیلزدهها نیز تعمیم داده شود که در واقع مازاد بر ظرفیت است.
موضوع دیگر وضعیت کتابهای دانشآموزان کنکوری است که در جریان سیل آسیب دیده و دیگر قابل استفاده نیست البته در این رابطه، آموزشوپرورش از تأمین کتابهای درسی مورد نیاز داوطلبان خبر میدهد.
علی باقرزاده؛ معاون توسعه منابع و پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی در این باره به تسنیم گفت: فایل پیدیاف تمام کتابهای درسی روی سایت رشد قرار دارد که افراد میتوانند در شرایط اضطراری از آن استفاده و به نسخه کتاب درسی دسترسی پیدا کنند؛ برای تأمین کتابهای درسی مورد نیاز در مناطق سیلزده از جمله استان لرستان باید آمار مورد نیاز به سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی اعلام شود، ما نیز کتاب مازاد زیاد چاپ نمیکنیم البته تعدادی موجودی کتاب در انبار استانها وجود دارد که میتوانند از آن برای دانشآموزان استفاده کنند.
معاون توسعه منابع و پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی گفت: استان گلستان اعلام نیاز کرد و 28 هزار جلد کتاب درسی برای آنها فرستادیم استانهایی که درگیر سیل هستند میتوانند از استانهای دیگر درخواست کتاب کنند و اگر در انبار آنها موجود باشد برایشان ارسال میشود؛ سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی نیز مبلغ قابل توجهی را به 20 استان اختصاص داده است تا برای سال تحصیلی آینده بهصورت تخفیف 50 تا 100 درصدی، کتابهای درسی را به دانشآموزان محروم ارائه دهند و هماکنون میتوانند با استفاده از این بودجه برای دانشآموزان سیلزده اقدام به تکثیر کتاب درسی کنند.
انتهای پیام/