جهاد کشاورزی مُخالف قَطع درختان جَنگلی در منطقه ارسباران است

جهاد کشاورزی مُخالف قَطع درختان جَنگلی در منطقه ارسباران است

مدیر جهاد کشاورزی اهر گفت: جهاد کشاورزی با قاطعیت مخالف قطع درختان جنگلی بوده و هیچ‌گاه این اجازه را نمی‌دهد تا درختی از جنگل قطع شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهر، محمد اسدی صبح امروز در نشست مشترک با خبرنگاران آذربایجان شرقی در ارتباط با قطع درختان منطقه ارسباران که در مدیریت جهاد کشاورزی اهر برگزار شد، با اشاره به این‌که زراعت چوب از قدیم‌الایام وجود داشته و دارد اظهار داشت: از قدیم‌الایام باغداران در کنار آب‌راه‌ها درخت قلمه کشت می‌کنند که بعدها آن را قطع و به فروش می‌رسانند.

وی افزود: سال گذشته در جریان قطع و حمل گسترده اشجار مثمر و غیرمثمر در منطقه ارسباران که با اعتراضات مردمی مدتی تعویق شد بلافاصله اطلاعیه‌ای در رابطه با ممنوعیت قطع درختان به باغداران و کشاورزان روستایی اعلام کردیم اما کشاورزان با مراجعه به مسئولین خواستار لغو ممنوعیت قطع درختان شدند چراکه باغداران اهری عمدتاً به دنبال اصلاح باغات بودند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اهر با ذکر اینکه شیوه‌نامه قطع و حمل درختان در آذربایجان شرقی علی‌الخصوص منطقه ارسباران با هدف جلوگیری از قطع بی‌رویه درختان و سامان‌دهی آن تدوین و بر اساس این شیوه‌نامه عمل می‌شود، گفت: ما اصلاح باغات درجه دو و جایگزینی باغات درجه سه داریم به عبارتی باغداران بعضاً مجبور به اصلاح باغات می‌شوند و مجبور هستند درختان مدنظر را قطع و درختان دیگری را جایگزین کنند.

اسدی تصریح کرد: باغداران از فصل پاییز تا پایان فروردین‌ماه اقدام به هَرس درختان باغات می‌کنند این در حالی است که از هَرس هر هکتار از باغات حدود 3 تن چوب تولید می‌شود که باغداران به ناچار بایستی چوب‌های به دست آمده را به فروش برسانند.

وی بابیان اینکه دستگاه‌های اجرایی، قضایی، انتظامی و امنیتی شهرستان اهر نسبت به قطع غیرمجاز درختان در منطقه حساسیت ویژه‌ای دارند، اظهار کرد: دستگاه‌های ذی‌ربط در بازدیدهای مکرر از محل‌های دپو درختان قطع شده در شهرستان اهر طی صورت‌جلسه اعلام کرده‌ایم که درختان دپو شده درختان جنگلی نیستند و عمدتاً باغی بوده است در حالی که اگر درخت جنگلی رویت می‌کردیم بدون جانب‌داری فرد متخلف به دستگاه قضایی معرفی می‌شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اهر اضافه کرد: پس از تدوین شیوه‌نامه قطع و حمل درختان در آذربایجان شرقی، در شهرستان اهر بر اساس شیوه‌نامه به قطع 71 مورد مجوز داده‌ایم و حتی همکاران ما محل قطع درختان را نیز مشخص کرده‌اند.

اسدی با تاکید بر این‌که قطع هرگونه اشجار باغی اعم از مثمر و غیرمثمر در شهرستان اهر منوط به اخذ مجوز از جهاد کشاورزی است، ابراز داشت: طی اطلاعیه‌های فنی به روستاها اعلام کرده‌ایم تا اگر کسی قصد قطع درختان باغی داشته باشد باید از جهاد کشاورزی مجوز اخذ کند و سپس پس از موافقت جهاد کشاورزی برای قطع درختان باغی، برای حمل آن نیز بایستی از اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مجوز بگیرد.

وی از فعالیت 6 مرکز دپو و خرید و فروش چوب‌آلات حاصل از درختان قطع شده در شهرستان اهر خبر داد و گفت: هر هفته اکیپی مشتکل از ادارات جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و غیره از مراکز خرید و فروش چوب بازدید می‌کنند تا خدای‌ناکرده درختان جنگلی در بین درختان مراکز خرید و فروش وجود نداشته باشد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اهر با اشاره به اینکه جهاد کشاورزی با قاطعیت مخالف قطع درختان جنگلی بوده و هیچ‌گاه این اجازه را نمی‌دهد تا درختی از جنگل قطع شود، بیان کرد: در شهرستان اهر جنگل به آن معنا نداریم فقط پارک جنگلی فندقلو است که آن منطقه توسط اداره حفاظت محیط زیست حراست می‌شود و با اطمینان می‌گوییم زمینه قطع درخت از پارک جنگلی فندقلو وجود ندارد.

اسدی تاکید کرد: قطع و فروش درختان سیب، زردآلو، قلمه با مجوز جهاد کشاورزی ایرادی ندارد چراکه برخی صنایع همچون تولید کاغذ به چوب درختان وابسته هستند تا خللی به تولید در کشور وارد نشود و چون مردم تصاویر حمل درختان قطع شده را در فضای مجازی و رسانه‌ها می‌بینند فکر می‌کنند همه درختان را از ریشه درآورده‌اند در حالی که نمی‌دانند درختان حمل شده از نوعی است.

وی از خبرنگاران و رسانه‌ها خواست تا پس از بازدید از باغات و مناطق جنگلی شهرستان‌های اهر، کلیبر و خداآفرین، واقعیت‌ها و آن‌چه را دیده‌اند برای تنویر افکار عمومی منعکس کنند و گفت: از حساسیت‌های حجت‌الاسلام آل‌هاشم نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان شرقی نسبت به حفظ و حراست از جنگل‌ها و محیط زیست به نوبه خود قدردانی می‌کنم.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon