فرهنگ استان مرکزی در بن بست؛ تعویض ۴ مدیرکل فرهنگ ارشاد اسلامی ظرف ۵ سال


فرهنگ استان مرکزی در بن بست؛ تعویض 4 مدیرکل فرهنگ ارشاد اسلامی ظرف 5 سال

حوزه فرهنگ استان مرکزی درحالی در بن بست به سر می‌برد که شاهد تعویض ۴ مدیرکل ظرف ۵ سال بوده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، حوزه فرهنگ و هنر استان مرکزی از جمله حوزه‌های متزلزل در استان مرکزی بوده که در طول 5 سال شاهد تعویض 4 مدیرکل بود که موید تزلزل در مدیریت و سکانداری این بخش اجرایی است.

با روی کار آمدن دولت یازدهم، در اسفند ماه سال 92، حسین شاکری به عنوان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی منصوب شد و با گذشت بیش از یک سال و نیم از حضور وی در استان تصمیم بر آن شد که مدیرکل دیگری جانشین وی شود.

پس از شاکری، قرعه به نام مهدی حقیقی شد که براساس برنامه ریزی انجام شده 28مهرماه 94 در مراسمی با حضور معاون پارلمانی وزیر فرهنگ و ارشاد و استاندار مرکزی وی به عنوان مدیرکل ارشاد استان مرکزی معارفه و از زحمات شاکری تقدیر شد.

بعد از چندی، بار دیگر مدیریت سست فرهنگ و ارشاد استان مرکزی به نام دیگری سند خورد و سیدرضا صالحی امیری وزیر سابق ارشاد در حکمی محسن شریفی را از تهران و وزارت ارشاد روانه استان مرکزی کرد.

شریفی که در دوره انتخابات همسوی با جریان دولتی در مسیر تبلیغات برای رئیس دولت درحرکت بود، در شوی تبلیغی به نام فرهنگ و هنر بستر تبلیغات حوزه فرهنگ و هنر برای رئیس دولت را فراهم آورد و پس از این 8 شهریور 96 و پس از انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری به عنوان مدیرکل ارشاد استان مرکزی حکم خود را از وزیر وقت ارشاد دریافت کند.

حضور شریفی در استان مرکزی با فراز و فرودهای بسیاری همراه بود، هرچند برخی جاها شاهد اجرای برنامه‌های مطلوبی بود بااین حال اقداماتی در حوزه موسیقی و حتی مطبوعات استان با واکنش فعالان این حوزه‌ها مواجه شد.

استان مرکزی موش آزمایشگاهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

سیدمحسن موسوی از مجموعه خوشنام و سرشناس موسیقی موسوی‌ها در استان مرکزی با اشاره به وضعیت حوزه فرهنگ استان مرکزی به خبرنگار تسنیم اظهار داشت: استانی که در مدت پنج سال چهار مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی تغییر می‌دهد نشان‌دهنده نبود هیچ برنامه بلندمدت، کوتاه مدت و میان‌مدت در برنامه فرهنگی و هنری است و باید استاندار، معاون سیاسی، مدیران مربوطه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پاسخ قانع‌کننده به قشر هنر و هنرمند دهند و در دنیا هم اینکه در مدت پنج سال چهار مدیرکل تغییر کند وجود ندارد.

وی افزود: مدیر تا سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی کند و با سیستم آشنا شود تغییر می‌کند که این کار لطمات جبران‌ناپذیری به بخش هنر به‌ویژه موسیقی وارد می‌کند به طوری که باید مدیر پایدار داشته باشیم که با تمام مباحث و مشکلات آشنایی پیدا کند و بتواند در این زمینه برنامه‌ریزی کند اما دوران کوتاه مدیریتی اجازه برنامه‌ریزی نمی‌دهد.

هنرمند و فعال رسانه‌ای استان مرکزی عنوان کرد: استان مرکزی موش آزمایشگاهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، استانداری و سیاسیون نیست هرچند مدیرکل وقت ارشاد استان برخی اقدامات خوبی را انجام داد به طوری که برای نخستین بار نخستین جشنواره موسیقی فجر استان مرکزی را انجام داد و دلگرمی به هنرمندان از جمله بخش موسیقی داد و برنامه‌ریزی‌های خوبی هم داشتند اما زمان مدیریت او کوتاه بود و نتیجه‌ای دربر نداشت.

حوزه مطبوعات استان مرکزی نیز در این میان از تلاطم سستی حوزه مدیریتی بی‌بهره نبود و همین امر رسانه‌ها و مطبوعات استان مرکزی را با مشکلاتی روبرو کرد به طوری که برخلاف ژست "شریفی" مدیرکل سابق ارشاد استان که مدعی راه اندازی خانه مطبوعات بود به سبب تبدیل این مجموعه به جریانی سیاسی با واکنش تند بخش عمده رسانه‌های استان مرکزی روبرو شد.

خانه مطبوعات جایی برای افتخار رسانه‌ها ندارد؛ ژست تبلیغاتی ارشاد

مدیر مسئول روزنامه وقایع استان مرکزی با اشاره به وضعیت رسانه‌ها و خانه مطبوعات استان مرکزی به خبرنگار تسنیم اظهار داشت: خانه مطبوعاتی که راه‌اندازی شد خانه مطبوعات نبود، شاید به لحاظ قانونی انتخابات برگزار شد و افرادی هم با یک رای که خودشان به خود رای دادند انتخاب شدند اما وجاهت نداشت یعنی بنده که عضو خانه مطبوعات هستم این انتخابات را قبول نداشتم و اینها تنها برای اینکه عملکرد خود را نشان دهند و بگویند استان مرکزی هم انتخابات خانه مطبوعات خود را برگزار کرد و خانه مطبوعات دارد

نیره یوسفی‌راد افزود: باید دید چند عضو از نشریات و رسانه‌های استان مرکزی در عضویت خانه مطبوعات داریم و چند درصد آنها در انتخابات شرکت کردند، آمار مشارکت در انتخابات بسیار پایین بود و فکر می‌کنم کمتر از یک سوم اعضا در این انتخابات شرکت کردند.

وی بیان کرد: متاسفانه ارشاد این آمار را دراختیار کسی قرار نداد و برای اینکه بگوید خانه مطبوعات داریم و انتخابات را برگزار کرده‌ایم این انتخاباتی را که وجاهت نداشت و کل خبرنگاران با آن مشکل داشتند را برگزار کرد.

مدیرمسئول هفته نامه ندای گویای استان مرکزی ادامه داد: درحال حاضر یکی از اعضای شورای اصلی و مرکزی خانه مطبوعات از اراک نقل مکان کرد و عضوی دیگر بازنشسته شده و از حقوق بیکاری مطبوعات اداره کار استفاده می‌کند که نشان می‌دهد این خانه باز وجاهت ندارد و مثل این می‌ماند که از اداره‌ای بازنشست یا اخراج شوی و با وجود درخواست بیمه بیکاری از اداره کار خود را مطبوعاتی بدانی و هیچ کدام از این افراد وجاهت قانونی برای عضویت ندارند.

یوسفی‌راد با اشاره به وضعیت رسانه‌های استان هم گفت: هیچ حمایتی از مطبوعات نیست و با تمام وجود تمام توان خود را گذاشته‌اند که مطبوعات دیگر اصلا منتشر نشود، از لحاظ ادارات دولتی که هیچ حمایتی نیست از سوی ارشاد هم باز حمایتی وجود ندارد، یارانه‌ای هم که داده می‌شود تناسبی با قیمت‌ها ندارد.

وی اضافه کرد: برای مثال بنده خود مدیر مسئول روزنامه هستم و با وجود اینکه هر روز چاپ داریم، یارانه‌ای را به ما دادند که این یارانه یک چهارم کاغذ مصرفی ما نبوده و متاسفانه نشریات برای اینکه بتوانند هزینه‌ها را پاسخگو باشند تعدیل نیرو می‌کنند و این درحالی است که هیچ حمایتی هم نیست و همه تلاش از بین رفتن مطبوعات است.

تعطیلی فرهنگسرا در ایام نوروز موید بی‌برنامگی برای معرفی فرهنگی هویت استان

مهدی کریمی دانش آموخته رشته هنر دانشگاه تهران با اشاره به تعطیلی فرهنگسراهای استان مرکزی در ایام نوروز به خبرنگار تسنیم اظهار داشت: یکی از مهمترین کارکردهای اصلی فرهنگسراها در ایام نوروز بوده و در این ایام با ارائه برنامه‌های فرهنگی و هنری مختلف زمینه جذب گردشگران و حضور دلنشین آنها را فراهم آورده و در مسیر معرفی فرهنگ و هویت شهرها و استان گام بردارند.

وی افزود: امسال دیدیم در اوج بی برنامگی مجموعه فرهنگسرایی مانند فرهنگسرای آئینه که بسترسازی مناسب برای کارهای فرهنگی و هنری هنرمندان استان است، در تعطیلی کامل به سر می‌برد.

سطح فعالیت‌های فرهنگی و هنری در استان مرکزی ارتقاء پیدا می‌کند

با این حال، امروز درحالی سکان ارشاد استان مرکزی به حجت‌الاسلام عباس دانشی رسیده است که امید اهالی فرهنگ و رسانه استان به این مدیرکل با سوابق بالای اجرایی در حوزه های مختلف فرهنگ و هنر و ارشاد کشور و استان‌های مختلف است.

دانشی که پیش از این چندسالی در عرصه کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی مشغول فعالیت است فرصت خوبی برای رصد و شناخت عرصه فرهنگ و هنر استان داشته و امید است تا قطار حوزه فرهنگ و هنر و رسانه را به ریل اصلی خود برگرداند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی با اشاره به برنامه‌های خود برای حوزه فرهنگ و هنر استان مرکزی به خبرنگار تسنیم اظهار داشت: سطح فعالیت‌های فرهنگی و هنری در استان مرکزی باید ارتقاء پیدا کند و عرصه‌های مختلف فرهنگی و به‌ویژه هنری استان مرکزی نیازمند شکوفایی و تعالی بیشتری است.

حجت‌الاسلام عباس دانشی افزود: استانی که از مراکز بزرگ صنعتی و اقتصادی برخوردار است باید از ظرفیت‌های این بنگاه‌ها و مراکز برای رشد فعالیت‌های فرهنگی و هنری استفاده کند و همان طور که در بسیاری از نقاط دنیا مرسوم و متداول است، مراکز بزرگ اقتصادی، صنعتی و تجاری حامی بخش‌های عمومی، فرهنگی و هنری هستند که ان‌شاءالله این مهم در استان مرکزی هم اتفاق بیفتد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی تصریح کرد: در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش می‌کنیم که این مشارکت‌ها را به وجود بیاوریم و یاری‌رسان هنرمندان خوب و اهالی فرهنگ استان باشیم.

دانشی در پاسخ به این سوال که آیا برنامه‌ای برای تغییر در ساختار نیروی انسانی این حوزه دارند گفت: این را اجازه بدهید که بعد در روال کار در رابطه با آن صحبت کنیم.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon