نسخه‌های کاغذی مُسکن درد بیکاری در اصفهان نیست


نسخه‌های کاغذی مُسکن درد بیکاری در اصفهان نیست

ایجاد اشتغال در جامعه از آن جهت اهمیت دارد که معیشت و حیات خانواده‌ها بدان وابسته است و حتی در شعارهای انتخاباتی، نخستین مسئله و دغدغه اصلی نیز ایجاد شغل بوده و هست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، بحث اشتغال نیروهای جوان در طول سال‌های متمادی و با حضور هر کدام از دولت‌ها جزو مهم‌ترین مسائل مطرح شده به شمار می‌آید و تمام مسئولان مربوطه ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری را از ضروریات می‌دانند.

در این میان 15 درصد از تولید ناخالص کشور متعلق به استان اصفهان بوده و باید گفت اصفهان صنعتی‌ترین استان کشور است که 70 درصد از فولاد ایران، 50 درصد از صنایع ساختمانی، 60 درصد مصنوعات طلایی کشور و 25 درصد از فرآوردهایی نفتی کشور متعلق به این استان بوده و 10 درصد کارگران کشورمان در اصفهان فعالیت می‌کنند.

همچنین 400 هزار هکتار اراضی کشاورزی کشور در استان اصفهان قرار دارد که البته 100 هزار هکتار به دلیل خشکسالی از دایره کشاورزی خارج شده است.

استان اصفهان به عنوان 10 شهر برتر گردشگری دنیا مطرح است و باید گفت اصفهان همواره به عنوان یکی از 10 شهر زیبای جهان سرشار از آثار هنری و تاریخی است و با داشتن قابلیت‌های توریستی شهر اصفهان و برخورداری از جاذبه‌های گردشگری بسیار در زمینه‌های تاریخی، طبیعی و انسان ساخت با ارزش ملی و فراملی و وجود اثر تاریخی غیرمنقول و اثر شناخته شده منقول بازمانده از ادوار مختلف در جای جای استان به عنوان قطب مهم گردشگری کشور تبدیل کرده است.

البته این استان قابلیت‌های بسیاری در تولید فرش دستباف و ماشینی، صنایع دستی با ثبت ملی و غیره دارد که در این گزارش گنجایش تمام پتانسیل‌ها را ندارد. اما با تمام ویژگی‌های چشمگیر صنعتی و غیر صنعتی موجود در استان اصفهان، این استان سومین استان با بیشترین جمعیت بیکاری در کشور شناخته شده است و چالش‌های پیش‌روی مسائل کار و اشتغال در استان اصفهان، این شهر را به یک بمب در آستانه انفجار و وقوع فاجعه تبدیل کرده به نحوی که نه تنها استاندار وقت استان اصفهان بلکه دیگر استانداران در زمان خدمت، مسئولان استانی را به این امر مهم ترغیب کرده‌اند اما نسخه‌های کاغذی برای درد بیکاری این استان حتی همچون مسکن‌های موقتی هم نیست که بتواند چنین درد شدیدی را اندکی تسکین دهد.

متوسط اشتغال اصفهان به متوسط اشتغال کشور برسد

استاندار اصفهان گفت: هدف تمام مدیران بخش دولتی و خصوصی در سال 98، رساندن متوسط اشتغال استان اصفهان به متوسط اشتغال کشور باشد.

عباس رضایی با بیان اینکه باید همت مدیران برای افزایش تولید و اشتغال بیشتر شود، اظهار داشت: باید با همراهی دستگاه‌های نظارتی مسائل حل‌وفصل شود و در راستای رونق تولید گام برداشت.

وی با تاکید بر اینکه باید هدف تمام مدیران بخش دولتی و خصوصی در سال 98، رساندن متوسط اشتغال استان به متوسط اشتغال کشور باشد، افزود: برای تحقق این امر همدلی و همیاری بخش خصوصی و به‌ویژه اتاق بازرگانی وجود داشته باشد.

استاندار اصفهان پیرامون اینکه نباید اتاق بازرگانی و دولت جدا از یکدیگر دیده شوند، گفت: مدیریت استان اصفهان به همه مدیران احترام خواهد گذاشت، اما در صورتی‌ که اهداف مدیریت استان دنبال نشود، برخورد دیگری خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه قوانین و ضوابط امروز کشور در حوزه تولید متناسب با شرایط موجود نیست، اظهار داشت: امروز در جنگ اقتصادی قرار داریم و قوانین باید متناسب با این شرایط تغییر کند.

لزوم نظارت اتاق بازرگانی اصفهان بر ایجاد اشتغال و ارائه به مدیریت استان

رضایی از اعضای اتاق بازرگانی خواست نظارت خود را در خصوص ایجاد اشتغال به مدیریت استان اصفهان ارائه کنند.

وی بیان کرد: در حال حاضر شرایط خوبی برای سرمایه‌گذاری فراهم شده است و باید از فرصت ایجاد شده، حداکثر استفاده را کرد.

استاندار اصفهان درباره اینکه گفته می‌شود اصفهان سرمایه‌گریز است هیچ مشکلی را حل نخواهد کرد؛ بلکه باید مشکلات را احصا و راه‌حل‌های پیشنهادی برای این امر ارائه کنیم.

وی افزود: تحریم‌ها بهترین فرصت را برای کشور فراهم کرده است و باید در راستای تولید قدم‌های جدی‌تری برداشته شود.

میانگین بیکاری در استان از میانگین کشوری 3 درصد بیشتر است

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در حال حاضر میانگین بیکاری در استان اصفهان از میانگین کشوری 3 درصد بیشتر بوده و این آماری است که دولتی‌ها عنوان می‌کنند که بدون شک آمار بیکاری در استان از این مقدار بیشتر است.

حجت‌الاسلام سید ناصر موسوی‌ لارگانی مبحث بیکاری جوانان تحصیلکرده و از تحصیل مانده را از مهم‌ترین مشکلات کشور برشمرد و اظهار داشت: این مشکل آنقدر حاد است که رهبر معظم انقلاب فرمودند «خجالت بنده از جوانی که دست خالی شب به منزل می‌رود خیلی بیشتر است» و متذکر به اشتغال جوانان شدند.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال 92 برای همه کاندیداهای انتخابات فرمودند قولی به مردم بدهید که در پایان دوره ریاست جمهوری به دلیل عدم تحقق آن شرمنده مردم نشوید.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: یکی از مسائل که می‌تواند خواسته‌های رهبری و سیاست‌های ابلاغی سران قوا را تحقق دهد، ایجاد اشتغال واقعی برای جوانان کشور است.

وی یکی از وعده‌های پیش از انتخابات سال 92 دولت روحانی را رفع مشکل بیکاری برشمرد و افزود: آمار بیکاری در اکثر استان‌های کشور نسبت به قبل انتخابات 4 سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.

موسوی لارگانی با اشاره به اینکه استان اصفهان استانی صنعتی است که بعد از جدا شدن البرز از تهران می‌توان آن را نخستین استان صنعتی کشور دانست، افزود: چنانچه آمار بیکاری را با کشاورزان که در استان بیکار شدند، محاسبه کنیم  باید گفت در حال حاضر میانگین نرخ بیکاری در استان اصفهان به درصد 2 رقمی بالایی رسیده است.

وی پیرامون اینکه به دلیل کمبود آب و خشکسالی‌های متوالی قشر عظیمی از کشاورزان در استان اصفهان بیکار شده‌اند، ادامه داد: در طول یکسال اخیر بسیاری از واحدهای تولید کوچک صنعتی، کاشی نیلو، کاشی اصفهان و شرکت ریسندگی و بافندگی زاینده‌رود در استان اصفهان با تعدیل نیروهای خود تعطیل شده‌اند.

توقف فعالیت تعداد بی‌شماری از کارخانه‌ها و کارگاه‌ها با واردات بی‌رویه کالا

نماینده مردم شهرستان خمینی‌شهر در مجلس گفت: با واردات کالاهای مشابه تولید داخل به‌تبع وقتی قیمت اجناس وارداتی نسبت به داخلی کمتر شود، مردم به خرید جنس وارداتی رغبت بیشتری پیدا می‌کنند و این امر سبب انباشت تولیدات کشورمان، بیکاری و تعطیلی کارخانه‌ها خواهد شد.

سید محمد جواد ابطحی رکود اقتصادی حاکم بر کشور و وضعیت بنگاه‌های اقتصادی را مناسب ندانست و اظهار داشت: با وجود ارائه افزایش آمار اشتغال‌زایی در کشور توسط مسئولان دولتی، اکنون با تعطیلی تعداد بسیاری از کارخانه‌ها در کشورمان، شاهد بیکاری و تعدیل کارگران هستیم.

وی واردات بی‌رویه کالاهای مشابه داخل را یکی از دلایل توقف فعالیت کارخانه‌ها و کارگاه‌ها برشمرد و افزود: اجرای اقتصاد مقاومتی مسیر تولید ملی و اشتغال را روشن می‌کند، اما تاکنون در این راستا اقدام و عمل موثری عملیاتی نشده است.

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عده‌ای برای سودجویی کالایی را وارد کشور می‌کنند که متأسفانه نظارتی بر این موارد نیست، بیان کرد: واردات بی‌رویه یکی از دلایل توقف تعداد بی‌شماری از کارخانه‌ها و کارگاه‌ها در کشور است.

وی گفت: معتقدم اگر تولیدکننده کالای با کیفیتی تولید کند و جامعه نیز به سمت استفاده از کالای ایرانی پیش برود، بخش عمده‌ای از اقتصاد مقاومتی که دغدغه جدی مقام معظم رهبری است تحقق می‌یابد و متعاقب آن ظرفیت‌های بسیاری در زمینه اشتغال فراهم خواهد شد.

ابطحی با بیان اینکه استان اصفهان صنعتی‌ترین استان در کشور است، اظهار داشت: در سال‌های اخیر شاهد تعطیلی کارخانه‌های کاشی نیلو، کاشی اصفهان، کارخانه قند کامیاب و انتخاب و بسیاری از واحدهای تولیدی کوچک و صنعتی در این استان بوده‌ایم.

وی بیان کرد: واردات بی‌رویه یکی از دلایل توقف کارخانه‌ها و کارگاه‌ها تولیدی و صنعتی در کشور و استان اصفهان است، عده‌ای به عنوان مافیا کالاهایی را وارد کشور می‌کنند که متأسفانه نظارتی بر این آنها نیست.

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی افزود: معمولاً در زمان رکود، کشورها در تلاشند تا با حمایت از تولیدکنندگان شرایط مناسب‌تری را برای تولید و اشتغال فراهم کنند، اما در سال‌های اخیر به غیر از واردات بی‌رویه کالاهای مشابه داخلی و قاچاق، نبود حمایت دولتمردان، فشارها بر روی واحدهای تولیدی بیشتر شده و از سوی دیگر سازمان‌های امور مالیاتی و بانک‌ها سبب تعطیلی کارخانه‌ها و افزایش بیکاری شدند.

به گزارش تسنیم مروری مجدد بر ظرفیت‌ها و توامندی‌های استان اصفهان از منابع انسانی گرفته تا معادن و کارخانجات نشان دهنده این است که با کمی تدبیر می‌توان فرصت‌ اشتغال را برای بخش عمده‌ای از جمعیت بیکار استان فراهم کرد. سرمایه گریزی امروز دستمایه برخی مسئولان برای فرار از پاسخگویی است، این در حالی است که خلاقیت در مدیریت منابع و نیروها می‌تواند شرایط را برای کاهش نرخ بیکاری فراهم کند.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon