کهگیلویه و بویراحمد| استانی غنی اما محروم از توسعه؛ نرخ بیکاری بالاتر از میانگین کشوری است

کهگیلویه و بویراحمد| استانی غنی اما محروم از توسعه؛ نرخ بیکاری بالاتر از میانگین کشوری است

کهگیلویه و بویراحمد با وجود داشتن منابع آبی فراوان، جنگل‌های انبوه، نفت و گاز و ظرفیت‌های گردشگری و کشاورزی فراوان، سهم بسیار اندکی از شاخص‌های توسعه‌ کشور دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، استان کهگیلویه و بویراحمد سالیانه 20 درصد نفت و گاز کشور را تامین می‌کند، دومین استان پرآب کشور است، با وجود دارا بودن تنها یک درصد جمعیت کشور اما سالیانه 5.5 درصد گردشگران داخلی را میزبانی می‌کند، 25 درصد گونه‌های گیاهی اروپا را داراست و با 47 درصد جمعیت روستایی دومین استان روستانشین کشور است.

اما استانی با این همه ظرفیت هیچ سهمی از پتروشیمی‌های فعال کشور ندارد، سهم مناسبی از کشت‌های آبی کشور نداشته، به لحاظ زیرساخت‌های گردشگری اوضاع مطلوبی ندارد، سهم این استان از 2400 کیلومتر آزادراه کشور صفر است، از زیرساخت‌های ریلی محروم است و مهم‌تر از همه اینکه با وجود داشتن ظرفیت‌های بی‌شمار یکی از بیکارترین استان‌های کشور است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کهگیلویه و بویراحمد پراکندگی روستاها را از مهم‌ترین مشکلات استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرده و می‌گوید: از 1674 روستای این استان، تنها 10 درصد بالای 100 خانوار و 20 درصد بالای 50 خانوار بوده و مابقی زیر 50 خانوار است.

حسن نوروزی با بیان اینکه از 17 شهر استان تنها سه شهر بالای 50 هزار نفر جمعیت دارند، می‌افزاید: عمران شهرهای کوچک و روستاهای پراکنده و ارائه خدمات به این روستاها و شهرها کار سختی است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کهگیلویه و بویراحمد بیان می‌کند: با 53 درصد جمعیت شهری و 47 درصد جمعیت روستایی دومین استان روستانشین کشور هستیم که مزیت خوبی محسوب می‌شود.

نوروزی عنوان می‌کند: دومین استان پرآب کشور هستیم اما فقط 25 درصد کشت استان ما اعم از باغی و زراعی، آبی است این در حالی است که میانگین کشور 52 درصد است.

وی بیان می‌کند: نوسازی کشاورزی به مفهوم ارتقاء بهره‌وری در این بخش مهم‌ترین محور توسعه استان تعریف شده است که با تغییر اراضی دیم و کم‌بازده به آبی صورت می‌گیرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کهگیلویه و بویراحمد صیانت و توسعه جنگل را دومین محور توسعه استان عنوان کرده و می‌گوید: 54 درصد مساحت استان را جنگل‌ تشکیل می‌دهد که به این لحاظ 1.5 برابر سرانه دنیا و 6.5 برابر سرانه کشور جنگل در این استان وجود دارد.

نوروزی با اشاره به اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد سالانه 20 درصد نفت و گاز کشور را تامین می‌کند، ابراز می‌کند: با این غنای نفت و گاز از 16 مجتمع پتروشیمی کشور، تنها 2 مورد قرار است در استان ما به بهره برداری برسد و هم‌اکنون هیچ سهمی از واحد‌های فعال پتروشیمی نداریم.

وی با بیان اینکه محورهای ارتباطی تاثیر زیادی در توسعه استان دارد، می‌گوید: در این حوزه نیز ما سهم پایینی از بزرگراه‌های کشور داریم، سهم ما از 2400 کیلومتر آزاده راه کشور صفر است و از خط ریلی هم محروم هستیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه در زمینه حمل و نقل هوایی هم از پروازهای کافی محروم هستیم، عنوان می‌کند: فرودگاه یاسوج ماهیانه قابلیت جابجایی 50 هزار مسافر را دارد در حالی که تنها حدود یک هزار مسافر ماهیانه از طریق این فرودگاه جابجا می‌شود.

نوروزی با بیان اینکه با وجود داشتن منابع آبی فراوان در احداث سد هم محروم هستیم، می‌گوید: سد کوثر به عنوان تنها سد فعال حال حاضر استان بیشتر آب شرب استان‌های پایین دست را تامین می‌کنند و نتوانسته خیلی در توسعه استان نقشی ایفا کند.

وی به حوزه گردشگری به عنوان دیگر محور توسعه استان اشاره داشته و بیان می‌کند: ما 5.5 درصد گردشگران داخلی کشور را در طول سال میزبان هستیم اما تنها 0.3 درصد تخت‌های اقامتی کشور در استان ما هستند و در این زمینه هم اوضاع بسیار نابسامانی داریم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه کشت و فراوری گیاهان دارویی از دیگر محورهای توسعه استان قلمداد شده است، ابراز می‌کند: استان ما تنها 0.3 درصد قاره اروپا وسعت دارد اما 25 درصد کل گونه‌های گیاهی اروپا در استان ما یافت می‌شود.

نوروزی به میانگین نرخ بیکاری در این استان اشاره داشته و بیان می‌کند: نرخ بیکاری در استان کهگیلویه و بویراحمد 13.3 درصد است که بالاتر از میانگین کشوری بوده و هفتمین استان کشور به لحاظ نرخ بیکاری هستیم.

وی ادامه می‌دهد: ردیف اعتباری استفاده متوازن از امکانات کشور در قانون بودجه برای استان‌های کمتربرخوردار پیش‌بینی شده اما متاسفانه این اعتبارات معمولا تخصیص داده نمی‌شود و یا تخصیص آن بسیار کم است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کهگیلویه و بویراحمد می‌گوید: بودجه امسال استان 700 میلیارد تومان است که از این میزان 350 میلیارد تومان اعتبارات توازن است.

به گزارش تسنیم، کارشناسان مهم‌ترین علت توسعه نیافتگی این استان را سیاست‌زدگی و قوم‌گرایی می‌دانند، آن‌ها بر این باور هستند که تا زمانی که مدیران در این استان بر اساس شاخص‌های قومی و قبیله‌ای و سیاسی و بدون توجه به تخصص و تعهد بر صندلی ریاست بنشینند، توسعه روی خوش به این استان نشان نمی‌دهد.

گزارش از مرضیه جوشن

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon