برنامه‌های نخستین دوره جایزه شهید همدانی تشریح شد/ تشویق نویسندگان به ثبت خاطرات مدافعان حرم


برنامه‌های نخستین دوره جایزه شهید همدانی تشریح شد/ تشویق نویسندگان به ثبت خاطرات مدافعان حرم

دبیر علمی نخستین دوره جایزه شهید همدانی از برگزاری این جایزه با مشارکت ایران،‌ سوریه، عراق و لبنان خبر داد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، اولین نشست خبری جایزه ادبی شهید همدانی(خاطرات و آثار برتر مدافعان حرم) با حضور حمید حسام دبیر علمی و حسین زنجانی دبیر اجرایی این جایزه در سی و دومین دوره نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد.

حسام در ابتدای این نشست با اشاره به اهمیت کار مدافعان حرم در حفاظت از مرزهای کشور گفت: اگر بعد از اتفاقاتی که اواخر سال 89 در سوریه رخ داد و پس از آن جریان تکفیری و فتنه شام فضایی در سوریه و عراق رقم زد، تشخیص رهبر انقلاب این اتفاقات تسری می‌یافت و ممکن بود که به ایران هم برسد. 

وی با اشاره به اهداف برگزاری جایزه ادبی شهید همدانی ادامه داد: این جایزه در نظر دارد که امکان پرداختن به زوایای تاریخی فراهم شود. به همین جهت به منظور ارزیابی آثار مکتوب، گروهی از فعالان فرهنگی آستین بالا زدند و با همکاری حوزه هنری، این جایزه طراحی شد.

دبیر علمی جایزه شهید همدانی به ضرورت برگزاری این جایزه اشاره و اضافه کرد: اگر واقعیت‌های این عرصه که مملو از مظلومیت و حماسه بود، مکتوب نشود، قطعاً ما شاهد تحریف تاریخ این حوزو از جانب کسانی خواهیم بود که خود فتنه‌آفرینی و دسیسه‌چینی کرده‌اند.  

حسام در ادامه از برگزاری این جایزه با مشارکت کشورهای حوزه مقاومت خبر داد و اضافه کرد: با توجه به اهمیت ثبت خاطرات این حوزه،‌ با گروه‌های سوریه، لبنان و عراق تصمیم گرفتیم تا جایزه‌ای در این زمینه با یاد شهید همدانی، از شهدای مدافع حرم، برگزار کنیم. بررسی‌هایی در این زمینه صورت گرفت که نتایج خوبی به همراه خواهد داشت؛ نخست شناسایی استعدادها در ایران، لبنان، عراق و سوریه است.

به گفته وی؛ در گام نخست بررسی‌ها قریب 364 اثر که در فاصله زمانی سال‌های 90 تا 97 نوشته شده‌اند، شناسایی شدند. البته وزن انتشار کتاب در ایران با میزان کتاب‌های منتشر شده در سایر کشورها قابل مقایسه نیست. آثار خوبی در ایران منتشر شده است.

حسام ادامه داد: تشویق استعدادهای این حوزه و نویسندگان از دیگر اهداف برگزاری این جایزه است. بسیاری از نویسندگان ایرانی علی‌رغم توانایی هنوز وارد این حوزه نشده و اثری خلق نکرده‌اند. از سوی دیگر، این جایزه می‌تواند به ترجمه آثار به دیگر زبان‌ها از جمله عربی نیز کمک مؤثری کند.

وی با اشاره به جزئیات بیشتر درباره این جایزه گفت: قالب‌های مد نظر این جایزه در چهار قالب خاطره‌نگاری، شعر، داستان و پژوهش‌های تاریخی است. اولین جلسات شورای سیاست‌گذاری این جایزه در بهمن‌ماه سال گذشته برگزار شد. قرار است بعد از بررسی آثار، در روز شانزدهم مهرماه نیز جایزه با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان دهد. برای این دوره جایزه جوایز متعددی در نظر گرفته شده است که بیشتر به دلیل جنس جایزه، معنوی است مانند سفر به عتبات عالیات.

زنجانی نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه به منظور ارتقای سطح کیفی جایزه، نشست‌های تخصصی نیز برگزار خواهد شد، افزود: با برخی از استان‌ها برای این منظور گفت‌وگو کرده‌ایم. همچنین قرار است برنامه‌هایی برای معرفی بیشتر نیز با همکاری صدا و سیما تولید شود. جمع‌آوری آثار و ارائه آنها در کتابخانه‌ها از دیگر اهداف این جایزه خواهد بود.

به گفته او؛ در راستای برگزاری این جایزه، نهادها و سازمان‌های متعددی همکاری داشته‌اند. ضمن اینکه بنیاد فرهنگی شهید همدانی در همدان تأسیس شده و قرار است این جایزه را یاری دهند.  امیدواریم جایزه شهید همدانی جریانی فرهنگی را ایجاد کند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران