نقش‌آفرینی داروسازی بحرانی در شرایط پیش‌بینی نشده


نقش‌آفرینی داروسازی بحرانی در شرایط پیش‌بینی نشده

ریاست اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح گفت: امروز با جنگهای نوین مواجه هستیم دوران جنگهای شیمیایی گذشته است لذا باید خودمان را برای شرایط جدید و پیش‌بینی نشده آماده کنیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر عبادی معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله صبح امروز در پنجمین همایش داروسازی نظامی اظهار کرد: پیش از انقلاب تعداد دانشجویان دانشگاه‌ها 200 هزار نفر بود که هم اکنون این تعداد بالغ بر 4 میلیون نفر رسیده است. همچنین در حال حاضر حدود 66 دانشگاه و دانشکده مستقل علوم پزشکی داریم و بیش از 2 هزار دانشجوی خارجی در کشور مشغول به تحصیل هستند.

عبادی در ادامه افزود: طبق آمارها کشور ایران چهارمین کشوری است که در حال مواجهه با بلای طبیعی است. در حال حاضر تقریبا با 42 مخاطره طبیعی روبرو هستیم. سیل اخیر نشان داد نیاز به یک رویکرد جدید در حوزه سلامت داریم. این بحران نشان داد مخصوصا در حوزه داروسازی نیاز به تربیت نیروی متخصص بحران داریم.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله در ادامه با تاکید بر تربیت نیروی متخصص شرایط بحرانی پیشنهاداتی را به وزارت بهداشت ارائه داد از جمله بازنگری کوریکولوم رشته داروسازی مبتنی بر بلایا و حوادث به روش لانه‌گزینی، توجه به سایر برنامه درسی سایر رشته‌های علوم پزشکی با رویکرد حوادث و بلایا، آموزش بین حرفه‌ای و توسعه برنامه‌های آموزشی مداوم مبتنی بر حوادث و بلایا و اقتصاد مقاومتی.

در ادامه این همایش دکتر عراقی‌زاده ریاست اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح در خصوص وضعیت فعلی نیروهای ارائه دهنده خدمات دارویی در نیروهای مسلح گفت: امروز تمام سازمانهای نیروهای مسلح از ارتش تا سپاه دغدغه تربیت نیروی انسانی در حوزه داروسازی را دارند. طبق برآوردهای انجام شده حدود 70 درصد از ظرفیت کل پذیرش شده داروسازان نیروهای مسلح تکمیل شده است با این حال باید با جذب نیروهای جدید این خلاء را پر کنیم.

وی ادامه داد: در بهداری رزمی نیاز اساسی به داروسازی رزمی داریم؛ در نظر بگیرید یک محیط بیمارستانی را با یک محیط بیمارستان رزمی، در بیمارستان شما یک مکان امن دارید اما در بیمارستان رزمی شما یک محیط خاص، ناامن و اضطراری دارید. با این شرایط طبابت در دوره رزم با دوره عادی متفاوت است. بنابراین نیاز است در این شرایط نیروی متخصص تربیت شده حضور داشته باشد.

عراقی‌زاده در ادامه با تاکید بر توجه داروسازی نظامی به تداخل دارویی و مقاومت آنتی‌بیوتیک‌ها تاکید کرد: امروز با جنگ‌های نوین مواجه هستیم دوران جنگهای شیمیایی گذشته است لذا باید خودمان را برای شرایط جدید و  پیش‌بینی نشده آماده کنیم به همین جهت داروسازی نظامی می‌تواند با استفاده از تمام ظرفیت‌های بالینی و بین رشته‌ای به عنوان کانون هم افزایی در حوزه سلامت فعالیت کند.

ریاست اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح  در پایان تصریح کرد: دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله در حال تربیت نیروی متخصص مورد نیاز است بنابراین سازمانهای نظامی مختلف باید برنامه‌ریزی لازم را برای جذب این متخصصان داشته باشند.

گفتنی است در پایان این همایش از دو تن از داروسازان پیشکسوت نیروهای مسلح تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon