جین‌بیک‌اوف: در قرقیزستان استخراج اورانیوم نخواهیم داشت

جین‌بیک‌اوف: در قرقیزستان استخراج اورانیوم نخواهیم داشت

رئیس جمهور سورونبای جین‌بیک‌اوف در دیدار با قضات اتاق قانون اساسی اعلام کرد که در قرقیزستان اورانیوم استخراج نخواهند کرد.

به گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، به نقل از خبرگزاری فرغانه، این بیانیه در پاسخ به اعتراضات علیه استخراج در معادن اورانیوم تاش بولاک در فاصله چند ده کیلومتری از دریاچه ایسیک کول بود.

سخنرانی‌های فعالان محیط توسط مجلس کشور نیز حمایت شده است. در همین رابطه، فعالان از رئیس جمهور نیز خواستند تا در مورد این موضوع اظهار نظر کند.

رئیس جمهور سورونبای جین‌بیک‌اوف  گفت: "ما ملزم به حفظ یک طبیعت پاک و سبز برای نسل جوان هستیم. با مغتنم شمردن این فرصت، می‌خواهم بگویم که مساله استخراج اورانیوم در منطقه قزل-اومپول در منطقه ایسیک کول در جامعه بسیار مورد بحث است. شهروندان ما در مورد این نگران هستند. من به صراحت می‌گویم - اسخراج اورانیوم در قرقیزستان وجود نخواهد داشت! "

او تأیید کرد که کار در قزل-اومپول توسط تصمیم دولت متوقف شده است. رئیس جمهور اطمینان داد: "من به هموطنان، جامعه مدنی و رسانه‌های جمعی می‌گویم که هیچ دلیلی برای نگرانی وجود ندارد."

وی همچنین اضافه کرد که فساد در صنعت استخراج معادن کشور، از جمله موضوع صدور مجوز، بسیار شایع است. به گفته وی، در سال های اخیر صدها مورد خلاف در زمینه استفاده از منابع زیرزمینی کشف و متوقف شده است، اما بسیاری از آنها هنوز به پایان نرسیده است. اکنون وضعیت در این صنعت را گروه کاری که توسط تصمیم شورای امنیت تعیین شده است، ارزیابی می‌کند.

استخراج توسط گروه قزل اومپول برای معادن تاش بولاک برنامه ریزی شده بود. ذخایر کشف شده اورانیوم در این منطقه حدود 3.5 هزار تن تخمین زده شده است.

مجوز اکتشاف توسط LLC YurAsia در قرقیزستان صادر شده بود و طبق گزارش 24.kg، "شرکت اورانیوم آسیای مرکزی"، سهامداران کارخانه معدنکاری Kara-Balta، به عنوان سرمایه گذاران در این معدن اورانیوم بودند. در این کارخانه، با توجه به پروژه، پردازش مواد خام استخراج شده نیز برنامه ریزی شده بود.

در پایان ماه آوریل، فعالیت‌های اعتراضی علیه استخراج اورانیوم در نزدیکی ایسیک کول صورت گرفت. یکی از اعتراضات در بیشکک برگزار شد. مخالفان استخراج تقاضانامه‌ای تنظیم کردند که بیش از 30 هزار نفر آن را امضا کردند.

در این زمینه، دولت اظهار داشت که مقامات از توسعه کار استخراجی در این معدن جلوگیری می‌کنند. مجوز اکتشافی به حالت تعلیق درآمد. بعدها، در تاریخ 2 مِی پارلمان قرقیزستان معدن اورانیوم را در این کشور به طور رسمی ممنوع کرد. معاون نخست وزیر کوبات‌بیک بورونوف با سخنرانی در نشستی گفت که کار در معدن تاش بولاک متوقف شده است، و تجهیزات نیز از آنجا منتقل شده‌اند. او همچنین درباره ایجاد کمیته‌ای که تاثیرات محیطی این فعالیت‌ها در منطقه را ارزیابی می‌کند، صحبت کرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان