سامانه «تصمیم» در کاهش طلاق زوج‌های زنجان موثر است


سامانه «تصمیم» در کاهش طلاق زوج‌های زنجان موثر است

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان زنجان با بیان اینکه سامانه «تصمیم» در پیشگیری از طلاق موثر است، گفت: پرونده افراد متقاضی طلاق قبل از ثبت نام در این سامانه و بدون دریافت مشاوره به دادگستری ارجاع داده نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، محمدتقی فتحی امروز در نخستین کارگروه تخصصی بانوان و خانواده استان با بیان اینکه در سال های اخیر جامعه ما جا در پای غرب گذاشته است، اظهار داشت: در حال حاضر غربی‌ها به این واقعیت رسیده‌اند که باید به شکل گیری نظام خانواده و تحکیم بنیاد خانواده پایبند باشند.

به گفته وی امروز در کشور ما نهاد خانواده با معضلاتی از جمله، کاهش تمایل به تشکیل خانواده، روابط خارج از خانواده، افزایش تعداد فرزندان نامشروع با پدران نامعلوم، افزایش تعداد خانواده‌های تک سرپرست ناسازگار و عمر کوتاه خانواده روبه‌رو است که سبب افزایش نگرانی‌هایی شده است.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان با بیان اینکه بنیاد صیانت از نهاد خانواده در سال 90 در کشور شکل گرفته است، خاطر نشان کرد: این بنیاد در استان در اواخر سال 97 کلید خورده و 17 نفر از هیئت امنا مشخص شده است که 6 عضو اصلی آن ریاست دادگستری، مدیرکل بهزیستی، کمیته امداد، فرهنگ و ارشاد و مدیرکل امور بانوان استانداری است.

به گفته وی تشکیل این نهاد اهدافی همچون برجسته شدن جایگاه خانواده، کاهش مناقشات خانوادگی، افزایش ازدواج‌های آسان و آگاهانه، باز اجتماعی کردن افراد و خانواده‌های آسیب دیده، شناسایی خانواده‌های برتر به عنوان الگو و آشنایی ارکان خانواده با مهارت‌های زندگی است.

فتحی با بیان اینکه ازدواج آسان باید افزایش یابد اظهار داشت: باید برای ازدواج آسان ترویج این امر در دانشگاه‌ها، سطح محلات و مساجد انجام گیرد.

وی همچنین در ارتباط با حفاظت از خانواده خاطر نشان کرد: آموزش‌های پیش از ازدواج برای زوجین در سریع‌ترین زمان راه اندازی شده است و در تمام شهرستان‌ها نیز در حال اجرا است علاوه بر آن 6 ساعت کلاس با 4 عنوان احکام، مسائل بهداشتی، روان شناختی و حقوق برای زوجین در شرف ازدواج برگزار می‌شود.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان زنجان به راه اندازی سامانه «تصمیم» در مرکز بهزیستی استان اشاره کرد و گفت: زوج‌های متقاضی طلاق ابتدا باید در این سامانه ثبت نام کنند و وارد نوبت‌دهی این سازمان شوند و در مورد نفقه، طلاق، مهریه مورد غربالگری قرار گیرند.

وی افزود: افراد ثبت نام کننده در سامانه بعد از دریافت مشاوره اگر امکان سازش بود، سازش می‌یابند و اگر نتوانند به هیچ طریقی سازش یابند پرونده به دادگستری ارجاع داده می‌شود.

به گفته فتحی 70 درصد مراجعه کنندگان به سامانه تصمیم اصلا پیگیر تقاضای خود نمی‌شوند و انصراف می‌دهند و 12 درصد نیز منجر به سازش بین زوجین می‌شود.

وی با بیان اینکه در صورت ایجاد طلاق کودک حق دیدن والدین خود را در زمان جدایی دارد که در گذشته این امر در کلانتری‌ها انجام می‌شد، خاطر نشان کرد: در حال حاضر جهت ملاقات کودکان با پدر و مادر خود مکان‌هایی که مناسب با روحیات فرزندان باشد در نظر گرفته شده است.

به گفته فتحی در مکان‌های دیدار والدین جدا شده با فرزندان، مشاوران نیز حضور دارند و به زوجین مطلقه مشاوره می‌دهند به طوری که آمار موجود سال گذشته نشان می‌دهد بعد از دریافت مشاوره، 10 درصد از زوجین در این مکان‌ها با هم سازش یافته‌اند.

معاون اجتماعی بهزیستی استان زنجان نیز در ادامه جلسه با بیان این که سامانه تصمیم کمتر از یک سال است در استان راه اندازی شده است، گفت: هدف از اجرای سامانه حفظ خانواده و ارائه مشاوره روان شناختی به زوجین و کاهش طلاق است که این سامانه به زودی در شهرستان‌های ابهر، خرمدره و خدابنده راه اندازی می‌شود و با کار سامانه در این شهرستان‌ها، استان زنجان حائز رتبه سوم در استفاده از سامانه خواهد شد.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon