سهم فروش فرش ‌با برند زنجان در بازار بسیار کم است


سهم فروش فرش ‌با برند زنجان در بازار بسیار کم است

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان گفت: در استان زنجان با وجود این که ۱۲ هزار نفر بافنده فرش وجود دارد که عمدتا بانوان هستند اما سهم فرش استان با برند زنجان در بازار بسیار کم است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، شهرام طهماسبی امروز در نخستین کارگروه تخصصی بانوان و خانواده استان زنجان با اشاره به این که در دنیای امروزی کارآفرینی مفهوم دیگری دارد و به معنای توسعه و پیشرفت است، تصریح کرد: تعالی و پیشرفت در کشور های مختلف متاثر از دو نوع عنصر دانایی و خلاقیت است و این فقط از عهده کارآفرین بر می آید.

به گفته وی امروز در حوزه اشتغال با وجود چندین میلیون نفر بیکار در کشور مشکل وجود دارد، دولت تلاش بر ایجاد اشتغال  و از طرفی سعی بر حفظ اشتغال موجود دارد که برای این امر منابعی از تسهیلات بانکی و منابع عمومی اختصاص داده است.

 طهماسبی با بیان این که اگر از سمت هدف‌گیری اشتغال به سمت هدف گیری کارآفرینی می‌رفتیم وضعیت بهتر از این بود، خاطر نشان کرد: با وضع تحریم‌های حال حاضر برخی از کارگاه‌های تولیدی  شاهد نا کارآمدی هستند که اگر کارگاه‌ها در تامین مواد اولیه، نگه داشت نیرو، تولید محصول برای صادرات کارآفرینی می‌کرد می‌توانست بسیار کمک کننده باشد.

 وی با بیان این که ایران یک درصد جمعیت دنیا را دارد اما در اقتصاد دنیا نقشی ندارد، افزود: ایران تنها تولید کننده نیم درصد از اقتصاد دنیا است با این که اگر تمرکز بر حوزه کارآفرینی می‌کردیم بسیار موفق‌تر بودیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان با اشاره به این که در حوزه کارآفرینی سه مانع اساسی وجود دارد گفت: موانع اصلی از جمله موانع ادارای، فرهنگی و قانونی است که باید  تسهیل شوند که همین امر در حوزه بانوان نیز اجازه کار را می‌گیرد و نمی‌توان از فرصت ها استفاده لازم را کرد.

وی با بیان این که در حوزه اشتغال و تولید نیازمند همکاری بین دستگاهی هستیم، خاطر نشان کرد: باید از ظرفیت‌های خوب استان در حوزه کارآفرینی استفاده کنیم و برای این امر  روستاهایی به عنوان پایلوت برای ایجاد اشتغال در نظر گرفته شده است.

به گفته وی اگر تفکر کارآفرینی داشته باشیم شاید بخش عمده جمعیت روستایی مخصوصا بانوان بتوانند وارد چرخه اقتصادی شده و به جای مصرف کننده، خود تولید کننده باشند خصوصا در تولید صنایع دستی، که این امر نیازمند ارائه ایده است و باید یادآور شد که ما تسهیل‌گری را جدی نگرفته‌ایم.

 طهماسبی گفت: طبق قانون ششم توسعه باید 100 هزار نفر تسهیل‌گر تقویت شوند تا به شهرها، حاشیه شهر‌ها و روستا‌ها بروند و آموزش‌های لازم را ارائه دهند.

فرماندار زنجان نیز در ادامه جلسه با اشاره به این که استان توانمندیهای بالایی دارد اما در حوزه بازار یابی با مشکل مواجه است گفت: در استان زنجان با وجود این که 12 هزار نفر بافنده فرش وجود دارد که عمدتا بانوان هستند اما سهم فرش استان با برند زنجان در بازار بسیار کم است.

وی افزود: عموما افرادی که فرش بافی می‌کنند تامین موادشان از قم و تبریز انجام میشود و فرش زنجان با برند تبریز به فروش می‌رسد و به نظر می‌رسد که باید برای توانمند‌سازی افراد، مجموعه پشتیبانی و بازاریابی ایجاد شود و فعالیت اقتصادی افراد صرفا محدود به خانواده نباشد.

مدیرکل کمیته امداد نیز در ادامه جلسه با بیان این کوچک‌ترین اقتصاد، مربوط به اقتصاد خانواده است و باید تاب آوری آن را بالا برد، گفت: خانواده نقش مضاعف برای زنان ایجاد می‌کند و باید به صورت تحقیقاتی و عمیق به مسئله خانواده و مادران پرداخت و تاب آوری آن را در برابر مخاطرات بالا برد و مولفه‌های دیگر در کنار آموزش به کار برد.

وی با بیان این که در سال گذشته 2 هزار و 880 شغل با کمک بانک‌ها انجام شد، افزود: 29 درصد اشتغال ایجاد شده برای زنان سرپرست خانوار بود که اگر در استان کارآفرینان حرفه‌ای شناسایی شوند و یا ایجاد شوند و پایین دستی‌ها را به این‌ها ارتباط دهیم می‌توانیم میزان ایجاد اشتغال را بسیار بیشتر از 450 شغل تعریف شده در کارگروه در سال کنیم.

صفری به بیان این که جنگ امروز مربوط به بازاریابی نیست بلکه بازارسازی است، افزود: پیوند مشاغل بالادستی و پایین دستی اگر تقویت شوند همه بخش‌ها از جمله زنان خانواده می‌توانند در ایجاد اشتغال و وارد شدن به چرخه تولید بسیار موثر باشند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon