«قارانلیق دره» گنج ناشناخته طبیعت گرمی+تصاویر


«قارانلیق دره» گنج ناشناخته طبیعت گرمی+تصاویر

قارانلیق دره یا دره تاریک از جاذبه‌های گمنام شهرستان گرمی است که به تعبیر گردشگران مناظر بکر آن به بهشتی روی زمین مشابه است و می‌تواند به عنوان محور درآمدزایی منطقه تعریف شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، شهرستان گرمی واقع در شمال استان اردبیل و در مرز ایران و آذربایجان یکی از مناطق گردشگری طبیعت در کشور شناخته می‌شود. وجود جاذبه‌های متعددی از جنگل و کوه گرفته تا آبشارها و دریاچه‌ها موجب شده تا گرمی به عنوان یکی از مقاصد گردشگری طبیعت مورد توجه گردشگران مشکل پسند واقع شود.

در بین جاذبه‌های کمتر شناخته شده دره منحصر به فردی وجود دارد که از آن به «قورخولی دره» یعنی دره ترسناک یا قارانلیق دره یاد می‌شود.

نامگذاری مناطق به دلیل ویژگی‌های اقلیمی

در بخش مرادلو شهرستان گرمی و  دامنه قله آنزیر در محدوده ژئوپارک دومولی دره اسرارآمیزی واقع شده که از گذشته نام دره تاریک بر آن باقی مانده است و از زیبایی هایی دامنه قره داغ گرمی محسوب می‌شود.

هرچند به تعبیر برخی مردم محلی وجود وحوش مختلف در این منطقه و طبیعت بکر و اسرارآمیز آن موجب این نامگذاری شده اما به اعتقاد برخی نام این منطقه متاثر از اقلیم آن بوده است.

رحمان خداوردی یکی از شهروندان گرمی در این خصوص گفت: دلیل نامگذاری قارانلیق دره به طبیعت آن مرتبط است. در گذشته این دره پوشیده از درختان بزرگ بود تا جایی که برگ درختان از هر طرف در هم فرورفته و اجازه نفوذ نور را به دره نمی‌داد.

وی افزود: سیمای دره همیشه تاریک بود و اهالی از آن به نام قارانلیق دره یاد می‌کردند؛ بعدها با تغییر پوشش گیاهی و از بین رفتن بسیاری از درختان این نامگذاری تغییر یافت.

در عین حال کارشناس باستان شناسی و محقق حوزه گردشگری در استان اردبیل معتقد است این نامگذاری به طبیعت بکر و دست نیافتنی دره مرتبط است.

روح الله محمدی با بیان اینکه در گرمی مناطق طبیعی بکر متعددی وجود دارد، افزود: یکی از این مناطق قارانلیق دره است که حیات وحش آن نیز از تنوع کم‌نظیری برخوردار بوده و از جاذبه‌های گردشگری منطقه محسوب می‌شود.

وجود آثار باستانی متعدد در دره های مخوف

وی افزود: طبیعت بکر این منطقه موجب شده تا قلعه های متعددی در آن شکل بگیرد و آثار باستانی متنوعی را در این منطقه شاهد باشیم.

کارشناس باستان شناسی معتقد است جاذبه‌های گردشگری طبیعی و تاریخی در این شهرستان از تنوع کم نظیری برخوردار است و می‌تواند به عنوان مقصد گردشگری تعریف شود.

مطابق اظهارات محمدی در محدوده قره داغ که در زبان ترکی لفظ قره به معنی بزرگ و دست نیافتنی است، قلعه‌هایی شکل گرفته و زیبایی‌هایی گردشگری این منطقه را تنوع بخشیده است. از جمله می‌توان به  قلعه تاریخی کند قالاسی در بخش غرب و جنوب غربی روستای دومولی اشاره کرد که یکی از سحرانگیزترین قلعه‌های کشور است.

این قلعه باستانی که قدمت آن بر اساس بررسی سطحی باستان‌شناختی به بیش از هزار سال می‌رسد به دلیل صعب العبور بودن تسخیر ناپذیرترین قلعه نظامی نامیده می شود.

منطقه جنگلی اینی، منطقه شکار ممنوع ساحل آراز، منطقه حفاظت شده تولون، تالاب شورگل، تالاب گیلارلو، شوله‌لر دره‌سی، دریاچه سد گیلارلو، رودخانه بلغار چایی، گرمی چایی، خروسلو داغ، صلوات داغ، قره داغ، آبشار چالاچوخور و آبشار دومولی تنها بخشی از جاذبه‌های طبیعی این شهرستان هستند که در کنار روستاهای هدف گردشگری و قلعه های باستانی لیست بلند بالایی را شامل می‌شود.

تنوع آثار تاریخی و گردشگری موجب شده تا امروز فعالان حوزه گردشگری از گرمی به عنوان یکی از مقاصد گردشگری هیجانی یاد کنند.

ظرفیت های گردشگری گرمی ناشناخته است

مدیر عامل انجمن صنفی دفاتر گردشگری استان اردبیل معتقد است در شهرستان گرمی و حتی استان اردبیل جاذبه‌های طبیعی متعددی داریم که اغلب در سایر استان ها ناشناخته است.

سیمین غیبی تصریح کرد: این در حالی است که در خود گرمی جاذبه‌های هیجانی متعددی داریم که به عنوان مثال می توان تورهای پارگلایدر در ارتفاعات گولی بولاغ تعریف کرد.

مدیر عامل آژانس مسافرتی مهسان گشت با تاکید به ضرورت تبلیغ و معرفی جاذبه‌ها از سوی نهادهای متولی افزود: متاسفانه تقویم مشخصی از آیین‌های سنتی و گردشگری استان نداریم؛ تقویم گردشگری می‌تواند فرصت تعریف تور برای آژانس‌های گردشگری را فراهم سازد.

مدیر عامل انجمن صنفی دفاتر گردشگری استان ادامه داد: علاوه بر این برخی مجموعه‌های تفریحی و هیجانی خود را به آژانس های گردشگری معرفی نمی‌کنند و این در حالی است که با معرفی می‌توان تورهای مجاز در حوزه گردشگری هیجانی تعریف کرد.

غیبی به ضرورت ساماندهی تورهای گردشگری اشاره کرد و گفت: متاسفانه فعالیت برخی تورهای غیرمجاز را شاهد هستیم در حالی که تورهای مجاز با بیمه و راهنمایان مجوزدار خدمات ارائه می‌کنند.

ضرورت تعریف بسته سفر درآمدزا

در عین حال مدیر باشگاه کوهنوردی آلوارس معتقد است شهرستان گرمی  مستعد گردشگری کوهستانی، صخره نوردی، سنگ نوردی و در مجموع گردشگری هیجانی است.

داوود حسین زاده با اذعان به تنوع مناظر طبیعی و جاذبه‌های این منطقه گفت: به عنوان مثال قارانلیق دره یکی از جاذبه‌های کم نظیر است که گردشگرانی که از آن بازدید داشته‌اند، این منطقه را بهشتی روی زمین توصیف می‌کنند.

وی افزود: لازم است جاذبه‌هایی از این دست با برنامه‌ریزی مدون و گسترده معرفی شود و تورهای گردشگری نیز در این خصوص نقش ایفا کنند.

این تاکیدات در حالی است که گرمی یکی از مناطق محروم محسوب می‌شود و شهرستان گرمی در سال 96 به عنوان یکی از 10 شهرستان محروم کشور شناخته شد. در مقابل تا کنون ظرفیت گردشگری نتوانسته درآمدزایی قابل توجهی برای این منطقه به دنبال داشته باشد و پکیج سفری که بتواند گردشگران را در این منطقه ماندگار کند، تعریف نشده است.

از سویی واقع شدن گرمی در مرز شمال غرب کشور ظرفیت کم‌نظیری برای رونق گردشگری است و با توجه به رویکرد مثبت مسئولان ارشد استان به توسعه گردشگری امید می‌رود، محرومیت‌های گرمی در سایه توانمندی گردشگری آن جبران شود.

گزارش از ونوس بهنود

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon