قطبهای تولید کرک کشور از کمبود صنعت فرآوری و خام فروشی رنج میبرد
شهرستان سربیشه با استقرار ایستگاه اصلاح نژاد بز کرکی در کشور یکی از قطبهای تولید کرک کشور است اما از کمبود صنعت فرآوری و خام فروشی رنج میبرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، این روزها با آغاز فصل بهار پشم چینی در سربیشه حال هوای خاصی به خود گرفته و از زن و مرد مشغول پشم چینی گوسفندان هستند.
سربیشه یکی از قطبهای تولید کرک در کشور است، پتانسیلی که به تنهایی برای رونق اقتصادی منطقه کافی نیست و باید زنجیره فرآوری تکمیل شده و ارزش افزوده بیشتری نصیب بهرهبرداران شود.
سالیانه بیش از 12 تن کرک در سربیشه تولید میشود و وجود تنها ایستگاه اصلاح نژاد بز کرکی کشور در سربیشه سبب شده تا همچنان بز کرکی در این شهرستان شهرت داشته باشد.
70 درصد دام سبک سربیشه از نوع بز کرکی است
به گفته دامداران سربیشهای با وجود اینکه کرک خالص در این منطقه وجود دارد و 20 سال از راهاندازی ایستگاه اصلاح نژاد بز کرکی در سربیشه سپری میشود اما حلقه مفقوده صنعت فرآوری هنوز وجود دارد.
هدف از وجود ایستگاه اصلاح نژاد بز کرکی حفظ نژاد دام موجود است و همه ساله تعداد دامهای مازاد ایستگاه در منطقه به فروش میرسد.
به گفته مدیر جهاد کشاورزی سربیشه در حال حاضر 300 راس بز کرکی در سربیشه و در ایستگاه اصلاح نژاد بز کرکی وجود دارد و از هر بز بین 800 تا یک و نیم کیلوگرم کرک به دست میآید.
جوادی با بیان اینکه 70 درصد دام سبک سربیشه از نوع بز کرکی است افزود: خام فروشی مهمترین مشکل موجود در این زمینه است.
وی اظهار داشت: سالیانه 12 تن کرک در ایستگاه اصلاح نژاد شهرستان تولید میشود اما از این میزان تنها 5 درصد فرآوری و توسط بانوان در مود تبدیل به پارچه میشود.
خانه برک در بخش مود شهرستان سربیشه راهاندازی میشود
رئیس نمایندگی میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشکری سربیشه نیز بیان کرد: شهرستان سربیشه یکی از قطبهای تولید کرک در کشور به شمار میرود و نیاز است تلاشهای بیشتری انجام شود.
اتفاقی از راهاندازی خانه برک در شهر مود در چند ماه آینده خبر داد و افزود: به منظور معرفی هرچه بیشتر این هنر، خانه برک بافی راهاندازی میشود و تمامی فرایندهای تولید پارچه برک از جمله فرآوری کرک و فروش پارچهها در این خانه انجام میشود.
انتهای پیام/ن