طرح عقب نشینی ارتش افغانستان از مناطق دورافتاده به پایگاه‌های بزرگ

طرح عقب نشینی ارتش افغانستان از مناطق دورافتاده به پایگاه‌های بزرگ

مقامات امنیتی افغان اظهار داشتند که ارتش این کشور در نظر دارد تا با بستن پاسگاه‌های امنیتی خود در مناطق دور افتاده و تحت کنترل و نفود طالبان، نیروهای خود را در پایگاه‌های بزرگ متمرکز کند.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «عبدالرازق صافی» فرمانده سپاه 203 افغانستان که فرماندهی نیروهای مسئول نگهبانی از بزرگراه «وردک» و «لوگر» به کابل را بر عهده دارد، اظهارداشت: برخی از ایست و بازرسی‌ها در برابر حمله طالبان آسیب‌پذیر هستند و تامین تدارکات و اعزام نیروهای کمکی به این مناطق نیز دشوار است.

این ژنرال افغان در فصل زمستان شماری از پست‌های امنیتی در لوگر را بست و در فصل بهار نیز در نظر دارد تا با هدف ایجاد پایگاه‌های بزرگتر در مسیر بزرگراه‌ها همین اقدام را در وردک نیز انجام دهد.

صافی با اشاره بر خروج نیروهای امنیتی از مناطق حامی طالبان نیز گفت: اگر منطقه تحت کنترل طالبان است و مردم آن نیز مخالف دولت هستند در چنین مناطقی پاسگاه ایجاد نمی‌کنیم چون خطر آن بالاست.

«محمد زبیر عارف» معاون سخنگوی وزارت دفاع افغانستان در این باره گفت: هدف ما کاهش نیروها در مناطقی است که تهدیدات امنیتی بالاست. این پایگاه‌های جدید نه تنها قادر به تامین امنیت مناطق اطراف خود هستند بلکه عملیات و کمین‌های نظامی نیز از این مناطق انجام خواهند داد.

در گزارش 6 ماهه به کنگره آمریکا درباره وضعیت امنیتی افغانستان در دسامبر سال 2018 نیز آمده بود که بسیاری از پایگاه‌های امنیتی در خطر قرار دارند و در واقع به طالبان فرصت حمله می‌دهند و بیشتر حملات موفقیت‌آمیز طالبان نیز به پایگاه‌هایی صورت می‌گیرد که از نظر نیروها در وضعیت خوبی قرار ندارند.

طرح عقب نشینی از مناطق دورافتاده افغانستان منتقدان زیادی نیز دارد و برای حفظ پایگاه‌ها در روستاها و در امتداد بزرگراه‌ها فشارهای عمومی و سیاسی زیادی وجود دارد.

«علی اکبر قاسمی» نماینده مردم غزنی در پارلمان افغانستان نیز اظهارداشت: اگر تدارکات می‌رسید نیروهای امنیتی مورد این همه تهدید قرار نداشتند و بستن پاسگاه‌های کوچک برای طالبان مسیرهای بزرگی را برای تحرک ایجاد می‌کند و اعضای این گروه قادر خواهند بود آزادانه بین شهرستان‌ها تردد کنند، با مردم محلی ارتباط بگیرند، جنگجویان جدید به خدمت گرفته و از طریق جمع‌آوری مالیات منابع مالی خود را نیز تقویت کنند.

«مایکل کوگلن» عضو ارشد اندیشکده «ویلسون» نیز می‌گوید خروج نیروها از مناطق تحت درگیری و در چنین شرایط حساسی پیام ضعف نیروهای امنیتی را به همراه دارد.

انتهای پیام/.

ما را در فیسبوک، توییتر و تلگرام دنبال کنید.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان