رشد ۱۸۴ درصدی بارش باران در استان مرکزی/۱۵ سد کشاورزی نیاز به مرمت دارند


رشد 184 درصدی بارش باران در استان مرکزی/15 سد کشاورزی نیاز به مرمت دارند

در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان مرکزی با بیان اینکه حجم بارش نزولات آسمانی در استان مرکزی ۱۸۴ درصد رشد داشته است تاکید شد: ۱۵ مورد از سدهای کشاورزی استان نیاز به مرمت و بازسازی دارند.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، "آرش بهاروند" مدیرکل هواشناسی استان مرکزی ظهر امروز در شورای حفاظت از منابع  آب استان مرکزی با اشاره به ورود سامانه بارشی جدید به استان مرکزی اظهار داشت: بارش‌های استان در ماه‌های آینده نرمال و رگباری است، میزان بارش‌های استان 474 میلی‌متر بوده که نسبت به میانگین بلندمدت 184 درصد رشد داشته است.

مدیرکل هواشناسی استان مرکزی افزود: میزان بارش‌های سال آبی امسال در شهرهای اراک 542 میلی‌متر، ساوه 297 میلی‌متر، تفرش 450 میلی‌متر، خمین 510 میلی‌متر، محلات 363 میلی‌متر، شازند 950 میلی‌متر، خنداب 559 میلی‌متر، کمیجان 514 میلی‌متر، دلیجان 297 میلی‌متر، آشتیان 438 میلی‌متر، غرق‌آباد 479 میلی‌متر، فرمهین 409 میلی‌متر و مامونیه 356 میلی‌متر بوده است.

وی تصریح کرد: امسال بیشتر میزان بارش در 24 ساعته بیشتر از 20 میلی‌متر بود که در نرمال دراز مدت چنین چیزی وجود نداشت.

بهاروند بیان کرد: در فروردین ماه امسال در یک هفته بیش از 110 میلی‌متر بارندگی داشته‌ایم که این مهم در طول 65 سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

مدیرکل هواشناسی استان مرکزی عنوان کرد: اقلیم کشور خشک و نیمه خشک بوده و کشور و استان از سال 81 درگیر خشک‌سالی است. گرمایش زمین سبب کاهش بارندگی‌ها شده  و چند سال پرباران نمی‌تواند خشک‌سالی‌ها این چند سال را جبران کند.

15 مورد از سدهای کشاورزی استان نیاز به مرمت و بازسازی دارند

رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز در این جلسه با اشاره به بندها و سدهای کشاورزی استان گفت: در استان 44 سد متعلق به جهاد کشاورزی وجود دارد که در سیلاب اخیر نزدیک به 15 مورد از آنها نیاز به مرمت و بازسازی دارد.

مجید آنجفی افزود: برای نگهداری و مرمت این سدها، ردیف بودجه در نظر گرفته می‌شد که چند سال است این ردیف بودجه، به ردیف بودجه وزارت نیرو منتقل شده است.

وی تصریح کرد: طی چند سال اخیر به سبب عدم رسیدگی به این سدها، هم‌اکنون آنها نیاز به رسیدگی و مرمت دارند.

رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی با اشاره به کشت گیاهان آب‌بر در استان گفت: کشت هندوانه با روش‌های نوین، آب‌بر نیست و تصور عمومی در این زمینه غلط است.

آنجفی بیان کرد: سال‌های گذشته 4 هزار و 500 هکتار از اراضی استان تحت کشت هندوانه قرار می‌گرفت که با اقدامات، سال گذشته به یک هزار و 500 هکتار رسیده است.

وی عنوان کرد: عمده مشکلاتی که در کشت هندوانه در استان وجود دارد به این سبب است که کشت‌ها در اراضی خارج از تحت شبکه شرب، کشت می‌شوند.

رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: مشکل اصلی کشت هندوانه در استان، جمع‌ نکردن پلاستیک‌هایی است که موقع کشت استفاده می‌شود، زیرا علاوه‌بر زشت شدن چهره زمین، مشکلات زیست محیطی هم ایجاد می‌کند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon