‌‌تصادفات درون‌شهری در استان مرکزی ۹۰ کشته برجای گذاشت‌


‌‌تصادفات درون‌شهری در استان مرکزی 90 کشته برجای گذاشت‌

رئیس پلیس راهور استان مرکزی گفت: از سال ۸۸ که طرح‌های ترافیکی آغاز شده از ۱۷۱ فوتی در سال ۸۸ به ۹۰ فوتی در سال ۹۷ رسیده‌ایم.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سرهنگ سیدعلی حسینی ظهر امروز در نشست با اصحاب رسانه با اشاره به اقدامات پلیس راهور در راستای کاهش تصادفات درون شهری اظهار داشت: نهادینه کردن قوانین اجتماعی یکی از نکات مهم درراستای کاهش تصادفات و تلفات ناشی از آن است.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان مرکزی افزود: سالیانه در کشور 16 هزار نفر کشته و 300 هزار نفر مجروح  و مصدوم حوادث ترافیکی هستند.

وی با اشاره به بالا بودن آمار مصدومان و تلفات حوادث ترافیکی تصریح کرد: این شرایط زیبنده کشور نبوده و سبب هدررفت سرمایه‌های اجتماعی کشور می‌شود، به سبب ایجاد شدن عوارض دائمی و طولانی‌‌مدت برای برخی از مصدومان این حوادث، نگهداری و هزینه‌های زیادی به جامعه و خانواده‌های آنها تحمیل می‌شود.

7 درصد از تولید ناخالص ملی هزینه تصادفات در کشور می‌شود

حسینی بیان کرد: سالانه 7 درصد از تولید ناخالص ملی هزینه تصادفات در کشور می‌شود، درحالی که این میزان از سرمایه را می‌توان در راستای تولید علم و پژوهش در کشور هزینه کرد.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان مرکزی با بیان این که همه کشور در زمینه ترافیک حساسیت زیادی دارند گفت: تمامی دستگاه‌ها و افراد ذی‌ربط در این زمینه نقش موثری نسبت به اجرایی شدن قوانین و مقررات، رعایت قوانین و مقررات و اجرایی شدن اهداف دولت و ناجا در راستای کاهش تلفات انسانی و تلفات تحمیلی به جامعه، ایفا می‌کنند.

در استان به ازای هر 10 هزار وسیله نقلیه 2 نفر فوتی وجود دارد

وی عنوان کرد: به ازای هر 10 هزار وسیله نقلیه در استان 2 نفر فوتی و 130 نفر مصدوم می‌شوند، همچنین به ازای هر 10 هزار وسیله نقلیه 693 فقره انواع تصادفات و در هر ساعت 4 فقره تصادف در استان رخ می‌دهد.

عدم رعایت حق تقدم بیشترین عامل تصادفات درون شهری در استان

حسینی با اشاره به بیشترین عامل تصادفات درون‌شهری در استان خاطرنشان کرد: عدم رعایت حق تقدم با 30 درصد، عدم توجه به جلو و عدم رعایت فاصله طولی با 23 درصد بیشترین عامل تصادفات درون‌شهری در استان هستند.

41 درصد متوفی در تصادفات درون‌شهری استان عابران پیاده هستند

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان مرکزی ادامه داد: 41 درصد متوفیان و 40 درصد از مجروحان استان مربوط به عابران پیاده و 39 درصد متوفیان و 34 درصد از مجروحان استان هم مربوط به موتورسواران است.

وی اضافه کرد: سهم خودرو استان در کل کشور 2 درصد و سهم موتور سیکلت‌های استان به کل کشور یک درصد است.

میانگین سنی حوادث ترافیکی 44 سال است

حسینی افزود: میانگین سنی حوادث ترافیکی 44 سال، میانگین سنی عابران پیاده در تصادفات 60 سال، میانگین سنی موتورسواران 41 سال است و بیشترین تصادفات در کمربندی‌ها، بلوارها، میادین و تقاطع‌ها اتفاق می‌افتد.

به ازای هر 4 نفر در استان یک خودرو وجود دارد

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان مرکزی تصریح کرد: به ازای هر 4 نفر در استان یک خودرو و به ازای هر 10 نفر یک موتور در استان وجود دارد.

وی عنوان کرد: بیشتر تصادفات موتورسیکلت‌ها در فصل بهار، تابستان و بخشی از پاییز است، میل استفاده از موتور به سبب چابکی، انعطاف‌پذیری در ترافیک‌ها، قدرت مانور زیاد است.

درصد بالای تصادفات درون شهری با عابران و موتورسواران است

حسینی بیان کرد: 80 درصد تصادفات فوتی در داخل شهر و معابر شهری مربوط به عابرین و موتورسواران است.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان مرکزی خاطرنشان کرد: آموزش کانون‌های اصلی مثل خانواده، تاثیر زیادی در کاهش تلفات دارد.

فوت 90 نفر در استان به سبب حوادث ترافیکی

وی با اشاره به آمار تلفات ناشی از تصادفات درون‌شهری در استان گفت: از سال 88 که طرح‌های ترافیکی آغاز شده از 171 فوتی در سال 88 به 90 فوتی در سال 97 رسیده‌ایم که این کاهش نشان از اقدامات انجام شده در این زمینه است.

حسینی ادامه داد: در سال 88 به ازای هر 10 هزار خودرو 10.5 نفر کشته می‌شدند و در سال 97 به 6 نفر کاهش پیدا کرد.

سهم بالای اراک و ساوه  در تصادفات استان

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان مرکزی افزود: بیشترین سهم تصادفات استان در شهرهای اراک و ساوه بوده که بیشترین سهم خودروهای استان هم در این دو شهر است.

وی تصریح کرد: نقل و انتقال وسایل نقلیه استان در سال گذشته 58 هزار دستگاه بود، رفع توقیف‌های انجام‌شده سال گذشته 6 هزار مورد و تعداد اسقاطی‌های انجا‌م‌شده هم 3 هزار و 357 دستگاه بود.

حسینی بیان کرد: سال گذشته 7 هزار دستگاه موتور سیکلت  و 23 هزار دستگاه خودرو در استان نوشماره شده است.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان مرکزی با بیان این که پلاک خودرو در حقیقت به حاکمیت فرد است گفت: در زمان نقل و انتقال، داد و ستد و فروش خودرو، پلاک باید اخذ شود، بخش عمده‌ای از ارجاعات قضایی و توقیفات راهنمایی و رانندگی در زمینه عدم تعویض پلاک است.

وی عنوان کرد: اراک جزو شهرهایی است که کنترل تخلفات راهنمایی و رانندگی در آن به صورت هوشمند انجام می‌شود، باتوجه به این که تخلفات راهنمایی و رانندگی به صورت پیامک برای صاحبان پلاک خودروها ارسال می‌شود، افرادی که شماره تماس خود را در زمان تعویض پلاک صحیح وارد نکرده‌اند یا شماره تماس آنها تغییر کرده می‌توانند با مراجعه به پلیس+10، مراکز تعویض پلاک، راهنمایی و رانندگی و یا مراکز خودرویی مراجعه و نسبت به تصحیح شماره تماس خود اقدام کنند.

صدور 80 هزار جلد انواع گواهینامه در استان

حسینی خاطرنشان کرد: سال گذشته 80 هزار جلد انواع گواهینامه در استان صادر شد و 18 هزار و 574 دستگاه خودرو رفع ترخیص شد و  یک هزار و 951 خودرو براساس ماده 8( جریمه بیش از یک میلیون) توقیف شدند.

آموزش 50 هزار و 200 راننده ناوگان عمومی در استان

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان مرکزی با اشاره به ارائه آموزش فرهنگ ترافیک در استان گفت: سال گذشته 28 هزار و 550 دانش‌آموز به عنوان همیار پلیس، 17 هزار و 900 پلیس‌یار و 3 هزار فرهنگ‌یار، 50 هزار و 200 راننده ناوگان عمومی آموزش داده شد.

وی افزود: تعداد پیامک‌های ارسالی در زمینه‌های مختلف 22 هزار مورد بوده است.

حسینی با اشاره به اولویت برنامه‌های امسال پلیس راهور استان تصریح کرد: کاهش تلفات و تصادفات استان براساس حوادث ترافیکی، کنترل هوشمند ترافیک از برنامه‌های امسال پلیس راهور استان است.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان مرکزی ادامه داد: جانمایی نصب و نصب دوربین‌های کنترل ترافیک و تخلفات راهنمایی و رانندگی در شهر اراک انجام شده است.

تصحیح سرعت‌گیرهای غیراستاندارد درون شهری استان

وی با اشاره به سرعت‌گیرهای غیراستاندار در سطح شهر اراک گفت: برخی از سرعت‌گیرهای سطح شهر مثل خیابان شریعتی غیراستاندارد بودند که خود می‌توانستند سبب تصادفات و وارد شدن خسارت به رانندگان می‌شد که با یک تعامل و همکاری با شهرداری در زمینه تغییر و جانمایی دقیق این سرعت‌گیرها اقدام شود.

حسینی اضافه کرد: سال گذشته 18 هزار دستگاه موتور سیکلت از پارکینگ‌های راهنمایی و رانندگی استان برای اسقاط ارسال شدند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon