حدود ۲۵ درصد از جمعیت آذربایجان شرقی مبتلا به بیماری فشار خون بالا هستند

حدود 25 درصد از جمعیت آذربایجان شرقی مبتلا به بیماری فشار خون بالا هستند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: اکنون ۱۸ درصد از جمعیت دارای فشار خون بالا در آذربایجان شرقی شناسایی شده که انتظار می‌رود با اجرای طرح ملی کنترل فشار خون، میزان شناسایی به ۲۵ درصد برسد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، محمدحسین صومی عصر امروز در جلسه کارگروه سلامت آذربایجان شرقی که در استانداری برگزار شد، با اشاره به اینکه مرگ‌و‌میر بر اثر بیماری‌های غیر واگیر افزایش یافته است اظهار داشت: نمی‌توان مانع مرگ و میر شد ولی باید مانع مرگ و میر «زودرس» شویم و در این راستا، کنترل فشار خون بالا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی با بیان اینکه یک سوم جمعیت بزرگسالان ایران بالای 30 سال، از فشار خون بالا رنج می‌برند که حد نرمال فشار خون باید بین 9 الی 14 میلی متر جیوه باشد، افزود: 60 درصد بیماران فشار خون بالا از بیماری خود اطلاع دارند که در این میان، مردان کمتر به سلامت خود توجه کرده و بیماری خود را کشف می‌کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با ابراز اینکه فقط نیمی از بیماران برای کنترل فشار خون بالا دارو دریافت کرده‌اند و همه دارندگان فشار خون بالا نیازمند دارو نیستند، گفت: چشم، کلیه و عروق تحت تاثیر افزایش فشار خون است که این فشار خون بالا قابل درمان نیست ولی قابل کنترل است و باید این امر مهم تحت کنترل قرار گیرد.

وی میزان شیوع پرفشاری خون را از 1990 تا 2016 سه برابر عنوان کرد و افزود: بر اساس مطالعه انجام شده اکنون 30 درصد زنان و 25 درصد مردان در دنیا مبتلا به فشار خون است که تا ده سال آینده این رقم نگران کننده تر خواهد شد.

صومی با بیان اینکه اکنون 18 درصد از جمعیت دارای فشار خون بالا در آذربایجان شرقی شناسایی شده که انتظار می‌رود با اجرای طرح ملی کنترل فشار خون، میزان شناسایی به 25 درصد برسد، گفت: در کشور حدود 2 میلیون بیمار جدید مبتلا به فشار خون بالا باید شناسایی شود که سهم آذربایجان شرقی، شناسایی 50 تا 100 هزار نفر بیمار مبتلا به فشار خون است.

وی گفت: تاکنون 280 هزار نفر از جمعیت آذربایجان شرقی که مبتلا به فشار خون بالاست، شناسایی شده که با اجرای این طرح باید نزدیک به 100 هزار نفر جدید مبتلا به این بیماری، شناسایی شود که تخمین ما وجود 450 هزار نفر مبتلا به این بیماری در استان است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر اینکه فشار خون در جامعه شایع است و مرگ زودرس را افزایش می‌دهد، تصریح کرد: تصادفات جاده‌ای سالانه 17 تا 19 هزار فوتی دارد ولی فشار خون بالا باعث مرگ 100 هزار نفر در سال می‌شود که باید مانع «مرگ زودرس» شد.

صومی تغییر رفتار و نگرش و افزایش آگاهی درباره عوارض فشار خون بالا را از جمله ضروریات کنترل این بیماری دانست و گفت: افراد باید به صورت مرتب کنترل داشته باشند و درمان درستی دریافت کنند، ضمن اینکه خود مراقبتی و مراقبت در منزل هم باید از سوی مردم پیگیری شود.

وی مصرف زیاد نمک، کم تحرکی، چاقی، مصرف سیگار و الکل و اختلال چربی را زمینه‌های افزایش فشار خون دانست و ابراز داشت: افزایش فشار خون یکی از عوامل «مرگ‌های خاموش» است چراکه باعث بروز سکته‌های قلبی، سکته‌های مغزی و مرگ زودرس می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با انتقاد از اینکه در آذربایجان شرقی 3 برابر استاندارد نمک مصرف می‌کنیم که باید 50 درصد آن کاهش یابد، تصریح کرد: افراد بالاتر از 30 سال، بیماران کلیوی و زنان باردار در طرح ملی کنترل فشار خون بالا جامعه هدف این طرح هستند که از 27 اردیبهشت تا 15 تیرماه این طرح غربالگری، اجرایی می‌شود.

با طرح ملی کنترل فشار خون بالا از بروز مرگ‌های زودرس جلوگیری کنیم

علیار راستگو معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی هم در این جلسه، سلامت را یکی از مهمترین مولفه های جامعه دانست و گفت: همزمان با آغاز طرح ملی کنترل و غربالگری فشار خون بالا باید اطلاع‌رسانی انبوه صورت گیرد تا گروه هدف شناسایی و تحت درمان قرار گیرند و از بروز مرگ های زودرس و خاموش جلوگیری کنیم.

وی افزود: تمام مدیران در این موضوع با تمام توان در میدان عمل حضور یابند تا در قالب این طرح ملی، نسبت به کنترل بیماری های غیر واگیر و کاهش آن، نتایج موفقی کسب کنیم.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon