دخالت شورای شهر همدان در عزل و نصب‌ها با استقلال کاری شهردار مغایرت دارد


دخالت شورای شهر همدان در عزل و نصب‌ها با استقلال کاری شهردار مغایرت دارد

درحالی که بر اساس قانون، شهرداران در انتخاب مدیران زیرمجموعه‌ خود باید استقلال نظر داشته باشند رفتار برخی از اعضای شورای شهر همدان در قبال جابجایی‌های مدیران شهرداری شائبه دخالت در عزل و نصب‌ها را ایجاد می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، بر اساس قانون شوراها اعضاى شوراهای شهر و روستا حق ندارند در نصب و عزل کارکنان دهیاری‌ها و شهرداری‌ها و یا شرکت‌ها و مؤسسات وابسته دخالت کنند و یا دستورى براى انجام این کار دهند. با این وجود در دوره پنجم شورای اسلامی شهر همدان در چند مورد شائبه دخالت برخی از اعضای شورا در عزل و نصب‌ برخی از مدیران شهرداری در افکار عمومی ایجاد شد و اخباری مبنی بر تحت فشار گذاشتن شهردار همدان در انتخاب برخی افراد برای مسئولیتی خاص در شهرداری به صورت غیر رسمی در فضای مجازی پیچید.

بخش عمده‌ای از این دخالت‌ها به ویژه در ماه‌های ابتدایی انتخاب شهردار همدان به اعضای فراکسیون امید شورای شهر نسبت داده می‌شد و خبر جلسات شورای سیاستگذاری و دبیران احزاب اصلاح طلب همدان با اعضای فراکسیون امید که در آن تاکید می‌شد از مدیرانی در شهرداری همدان استفاده شود که با این جریان سیاسی همسو هستند، نقل محافل بود.

از سوی دیگر در آن ایام یکی از احزاب اصلاح طلب همدان به شدت بر انتصاب یکی از اعضای فعال خود برای مدیریت یکی از مناطق چهار گانه همدان اصرار داشت و در حالی که این فرد در یکی از مراجع نظارتی دارای پرونده بود با مصاحبه‌هایی علیه شهردار همدان و تحت فشار قرار دادن لیست امید برای حمایت از این فرد جنجال چند ماهه‌ای هم به راه انداختند.

حتی در مقطعی از زمان کار به جایی رسید برخی از دبیران احزاب همدان برای تخریب یک دیوار توسط شهرداری بیانیه صادر کردند. البته دیری نپایید این رفتار با واکنش منفی افکار عمومی مواجه شد و در این شرایط دبیران برخی احزاب اصلاح طلب استان با صدور بیانیه‌ها و یا مصاحبه‌هایی بر استقلال و آزادی عمل فراکسیون امید شورای شهر و شهردار همدان در تصمیم‌گیری‌ها تاکید کردند.

شائبه دخالت برخی از اعضای شورای شهر در عزل و نصب‌ها

در حالی که به نظر می‌رسید این نوع دخالت‌های جناحی و سیاسی و یا حتی فردی و سلیقه‌ای از فضای انتصاب یا عزل مدیران شهری همدان دور شده اتفاقات روز گذشته صحن علنی شورای شهر بر این تفکر خط بطلان کشید.

روز یکشنبه در صحن علنی شورای شهر همدان خبرنگاران شاهد مباحثی بین شهردار و اعضا بودند که برآیند آن حکایت از دخالت واضح اعضای شورا در عزل و نصب‌ها داشت.

در حالی که عباس صوفی شهردار همدان تصمیم‌ بر تغییر در معاونت شهرسازی و برخی مسئولیت‌های دیگر دارد، برخی از اعضای شورای شهر واکنشی‌هایی نشان دادند تا صوفی در پاسخ به این رفتار در صحن شورا بگوید: جابجایی در شهرداری خواسته شما بوده و اکنون می‌گویید چرا یک جابجایی رخ داده؟.

وی در رابطه با دلیل این تغییر و تحول نیز با بیان اینکه آقای یوسفی‌نوید طی مدت خدمتش در معاونت شهرسازی تمام توانش را به کار گرفته تصریح کرد: با این وجود اعتقاد دارم معاونت در حوزه شهرسازی خوب عمل نکرده است. چرا باید در بحث جداره‌سازی و ورودی شهر کار نشده باشد؟. اما واکنش برخی از اعضای شورای شهر به این اقدام شهردار قابل تأمل بود؛ چنان که به ذهن بیننده و شنونده شائبه دخالت در عزل و نصب‌ها را تداعی کرد.

رئیس کمیسیون نظارت، بازرسی و امور اداری شورای شهر همدان در واکنش به این جابجایی گفت: آقای فتحیان‌نسب برای کار در معاونت شهرسازی تخصص ندارد، همه نگرانند به خاطر عدم تخصص کافی در این معاونت عملکرد خوبی نداشته باشد.

سید مسعود عسگریان افزود: ایشان باید در پستی به کار گرفته شود که فراغ بال داشته و کارهای عمرانی انجام دهد؛ او توانمند است اما این توانمندی در رابطه با رشته مرتبط اوست.

وی با اشاره به ضعف عملکرد فتحیان‌نسب طی دو سال گذشته تصریح کرد: با رفتن یوسفی‌نوید از معاونت شهرسازی، فتحیان‌نسب جایگزین خوبی نیست، شاید در معاونت فنی ـ عمرانی موفق باشد.

رئیس کمیسیون نظارت، بازرسی و امور اداری شورای شهر همدان تاکید کرد: برآیند اختیارات شهردار به عملکرد شورا برمی‌گردد و اگر زیرمجموعه شهرداری قوی نباشد این موضوع شورا را نیز درگیر می‌کند.

کامران گردان هم با بیان این که در این حد با شهردار در خصوص تغییرات صحبت کردم و اسامی این لیست تغییر کرده و در جریان لیست نهایی نیستم تصریح کرد : این اقدام به معنی هماهنگی با بنده برای انجام تغییرات نبوده و نیست.

گیاه‌شناس دیگر عضو شورای شهر نیز خطاب به شهردار همدان گفت: شما در سازمان فناوری که باید یک فرد متخصص حضور داشته باشد یک مهندس عمران را گذاشته‌اید که همین نیز سبب بروز مشکلاتی در این عرصه شده است.

اظهار نظر شهردار کلید ماجرای دخالت در عزل و نصب‌ها

اما یک اظهار نظر از سوی شهردار همدان در جلسه صحن علنی روز یکشنبه خیلی از مسائل در ارتباط با شائبه دخالت برخی از اعضای شورای شهر همدان در عزل و نصب‌های مدیران شهرداری را روشن کرد و کلید اصلی ماجرا بود؛ آنجا که عباس صوفی گفت: در طول مدت مسئولیتم هر وقت خواستم درباره یک جابه‌جایی با اعضای شورای شهر به نتیجه برسم نتیجه‌ای به دست نیاوردم. پس از شما می‌خواهم اجازه دهید ما تصمیم خود را بگیریم و شما نیز تنها از ما کار بخواهید.

در واقع با توجه به تفاوت دیدگاه سیاسی اعضای شورای شهر با یکدیگر و تعصب برخی از اعضا بر این دیدگاه و نیز با در نظر گرفتن سلائق و عقیده‌های فردی و شخصی هر یک از اعضای شورا از ظن خود یار شهردار می‌شوند و مشاوره می‌دهند؛ به همین دلیل عمل کردن شهردار به پیشنهاد و مشاوره فرد یا گروهی از اعضای شورای شهر بی‌تردید با واکنش گروه یا فرد دیگر مواجه می‌شود و شهردار مجبور است در این موارد قید پیشنهادها و مشاوره‌ها را بزند.

گردان رئیس شورای همدان نیز در این جلسه در اعتراض به عدم برخی تغییر و تحولات از سوی شهردار همدان در حوزه مدیریت شهری عنوان کرد: در بدو انتخاب صوفی به عنوان شهردار، وعده‌هایی در خصوص تغییرات کلی در معاونت‌ها و مدیریت‌ها داشته که این امر طول کشید و موجب بلاتکلیفی‌هایی شد.

اما بی‌تردید دلیل این تاخیرها همان دخالت‌های جریان‌های سیاسی و تحمیل برخی مدیران سیاسی‌کار ( که از قضا دارای پرونده هم بودند) به شهردار بود که موجب شد صوفی حداقل در تغییرات بدنه شهرداری همدان دست به عصا شود.

مغایرت دخالت اعضای شورا در عزل و نصب‌ها با استقلال کاری شهردار

آنچه مسلم است اگر فشارهای بیرونی برای عزل و نصب‌ها در بدنه شهرداری به شهردار همدان وارد نمی‌شد شاهد جابجایی‌های بسیار و در نتیجه عملکردی مناسب در حوزه مدیریت شهری همدان بودیم.

شهردار توسط اعضای شورا انتخاب می‌شود و اگر ضعف و اشکالی هم در کار باشد این شهردار است که باید پاسخگو باشد. بنابراین اعضای شورا باید خواسته‌ها و مطالب خود را از طریق شهردار پیگیری کنند، نه با دخالت در عزل و نصب‌های مدیران شهرداری.

برای اصلاحات شهری باید از ابتدا اصلاحات را در راس مدیران اجرایی انجام داد و طبیعی است که شهرداری که با تفکرات جدید از سوی شورا انتخاب می‌شود با بدنه مدیریتی سابق کار خاصی را پیش نمی‌برد. از سوی دیگر  هیچ مقامی به اندازه خود شهردار نمی‌تواند نسبت به عزل و تغییرات گسترده در بدنه مدیریتی زیرمجموعه‌اش ذی حق باشد.

شهردار باید پاسخگوی عملکرد خود به شورا و افکار عمومی باشد و قابل درک است که نتواند با مدیرانی که با او همراه نیستند کارنامه خوبی از خود بجا بگذارد.

اگر اعضای شورا در عزل و نصب‌های مجموعه شهرداری دخالت کنند با این عمل خود استقلال شهردار را مخدوش کردند و از سوی دیگر این بهانه را به دست وی می‌دهند که در صورت عملکرد نامناسب در دفاع از خود نداشتن اختیار در چیدمان معاونت‌ها و مدیران مناطق را برشمارد.

یک مدیر با توجه به شناختی که از بدنه تحت مدیریت خود دارد این اختیار را دارد که مدیران بخش های مختلف را عوض کند و کسی هم نمی‌تواند و نباید بگوید که این کار را بکند یا نکند در غیر اینصورت مواخذه وی به دلیل عملکرد نامناسب محلی از اعراب ندارد.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon