واحدهای روغن کشی زیتون در طارم از روش‌ تصفیه استفاده نمی‌کنند


واحدهای روغن کشی زیتون در طارم از روش‌ تصفیه استفاده نمی‌کنند

معاون محیط زیست استان زنجان با بیان اینکه نمونه برداری‌ واحدهای روغن‌کشی زیتون در سال گذشته نشان از بالا بودن میزان آسیب بود، گفت: در حال حاضر پنج شش مورد پرونده‌های قضایی روغن‌کشی وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، علی اسدی امروز در جلسه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی اظهار داشت: متاسفانه در سال‌های قبل، با توجه به وجود فنول در فاضلاب روغن‌کشی‌ها که ترکیبی ضد میکروبی است و به واحدهای صنعتی، اجازه استفاده از سیستم بیولوژیک را نمی‌دهد، لذا این واحدها، از روش‌های سالم جهت تصفیه فاضلاب ها استفاده نکردند.

وی با اشاره به اینکه تصفیه فاضلاب روغن کشی‌ها، بغیر از روش‌های بیولوژیکی از طریق روش‌های فیزیکی و حرارتی نیز امکان‌پذیر است، افزود: واحدهای زیتون در شهرستان طارم، به علت هزینه‌بر بودن، از روش‌های تصفیه کننده استفاده نمی‌کنند.

معاون محیط زیست استان زنجان با خاطرنشان کردن اینکه نمونه برداری واحدهای زیتون در سال گذشته، نشان از بالا بودن میزان آسیب بود، تصریح کرد: پنج شش مورد پرونده‌های قضایی روغن‌کشی وجود دارد و تمام واحدها، تا زمانی که مشکل خود را حل نکنند و هزینه‌ای جهت حل مشکل تصفیه صرف نکنند، مشمول مالیات بر ارزش افزود هستند و پرداخت هزینه مالیات برای آنها الزامی است.

وی با بیان اینکه در شهرستان طارم 3 هزار تن نمک مصرف می‌شود، افزود: نمک از طریق آب به چاه یا رودخانه‌ها هدایت می‌شود که در صورت ورود این نمک به آب‌های زیرزمینی، منجر به از بین رفتن زمین‌های کشاورزی می‌شود.

اسدی گفت: برای تولید یک زیتون، 2 هزار لیتر محلول که حاوی 160 گرم نمک است؛ مورد نیاز است که باید این مسئله   مدیریت شود و گرنه به محیط زیست آسیب می‌زند.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon