۰.۲ درصد مساحت استان زنجان در معرض تخریب‌های معادن قرار دارد


0.2 درصد مساحت استان زنجان در معرض تخریب‌های معادن قرار دارد

رئیس سازمان صنعت, معدن و تجارت زنجان با اشاره به اینکه تعداد معادنی که در سطح استان بتوانند یک چهارم مساحت خود را به صورت سینه کار بزنند، بسیار انگشت شمار و محدودند, گفت: ۰.۲ درصد مساحت استان در معرض تخریب‌های معادن قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، ناصر فغفوری امروز در جلسه شورای معادن استان با اشاره به اینکه بخشنامه‌ای برای محدوده‌های اکتشافی با این مضمون که مناطقی با پوشش گون، حق پرداختن به امور معدن را ندارند، مصوب شده است این در حالی است که در نواحی شمال و شمال غرب کشور پوشش گون بسیار به وفور وجود دارد, اظهار داشت: طبق چنین مصوبه‌ای، بیش از 80 تا 85 درصد استعلام بلاتکلیف مانده است, چنین مواردی مشخص شده و به کار گروه تهران اعلام شده است.

وی با اشاره به اینکه در صورت اصرار به اجرای چنین مصوبه‌ای، در نواحی شمال غرب کشور، تمام فعالیت‌های معدنی متوقف خواهد شد, افزود: لذا در ارتباط با چنین امری پیگیری‌های لازم باید صورت گیرد.

رئیس سازمان صنعت, معدن و تجارت استان زنجان گفت: باید از حق و حقوق معدن‌داران که در راستای قانون عمل می‌کنند، دفاع کنیم.

وی با بیان اینکه در استان زنجان 8 درصد از مساحت استان در محدوده کراست معادن است، گفت: 10 درصد از معادن در محدوده کراست، محدود به پروانه بهره‌برداری هستند.

فغفوری با اشاره به اینکه تعداد معادنی که در سطح استان، بتوانند یک چهارم مساحت خود را، به صورت سینه کار بزنند، بسیار انگشت شمار و محدود هستند و تعداد آنها از 2 یا 3 معدن، بیشتر نیست, افزود: اکثر معادن بیش از یک پنجم مساحت خود را سینه کار می‌کنند.

وی با بیان اینکه محاسبه یک چهارم از 8 درصد مساحت، 0.2 درصد می‌شود، گفت: به عبارت دیگر 0.2 درصد از مساحت استان، در معرض تخریب‌های معادن قرار دارد و این موضوع لازم است که به اطلاع تشکل‌هایی همچون خانه معدن برسد.

رئیس سازمان صنعت, معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به اینکه منابع طبیعی در جلسات تخصصی خود، موضوعاتی را عنوان می‌کنند که مبحث تخریب معادن در مقابل با آن بسیار ناچیز محسوب می‌شود، افزود: حجمه‌ای که به معادن وارد می‌شود، در واقعیت بسیار متفاوت‌تر است نسبت به آنچه که بر روی کاغذ مکتوب می‌شود.

وی با بیان اینکه ماهیت مجوزی که منابع طبیعی می‌دهد این است که معادن، اجازه تخریب را به همراه داشته باشد, گفت: معدن کار برای بازگشت سینه کار به شرایط عادی، هزینه می‌دهد، لذا گزارش مربوطه در دستور کار شورای معادن، قرار گرفته می‌شود که مشخص شود در قبال حق بازسازی سینه کاری که واریز شده، چه اقداماتی صورت گرفته است.

فغفوری افزود: در استان زنجان از محل پولی که باید برای بازگشت سینه کار به حالت قبل پرداخت شود در حد بسیار ناچیز و گاهی این مبلغ صفر است چرا که مبالغ اخذ شده اما اقدامی صورت نگرفته است.

تخلف‌های معدنی

 رئیس سازمان صنعت, معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به اینکه کارمندان دولت فاقد اجازه اخذ مجوز معدن و پرداختن به امور معدن هستند, گفت: اما در بعضی موارد دور زدن قانون و فریب قانون و نام نویسی معدن به نام خانواده فرد کارمند صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه وکالت‌های بلاعزلی که در دفترخانه‌ها است, افزود: دفترخانه‌ها ملزم به اعلام وکالت نامه‌های بلاعزل به سازمان صنعت و معدن و تجارت و تحویل نسخه‌ای از چنین وکالت نامه‌هایی به سازمان مربوطه شوند چرا که وکالت‌های بلاعزل، در حقیقت دور زدن‌های قانون است, به عبارت دیگر، فردی که واجد صلاحیت معدن داری نبوده است به نام شخص دیگری از اعضای خانواده خود وکالت نامه بلاعزل را اخذ کرده است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon