صداوسیما، «وحدت» و سکوت مدیر جوان...

صداوسیما، «وحدت» و سکوت مدیر جوان...

صداوسیما بایستی از اهل‌سنت دلجویی می‌کرد؛ چون یکی از خط قرمزهای اصلی رسانه‌ملی وحدت میان اقوام و مذاهب ایرانی است ولی قبل از برکناری نیاز به فرهنگسازی بود؛ حتماً باید به فکر یک مکانیسمی در پخش زنده باشند تا این اشتباهات تکرار نشود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، ماجرای ماه رمضانِ امسال تلویزیون با اتفاقات مختلفی همراه شد. ابتدای آن با جلوگیری از روی آنتن رفتن «بنیامین بهادری» در برنامه افطار شبکه سه سیما همراه شد، حضور یک زوج فضای مجازی در برنامه «هزار راه نرفته» که با انتقادات فراوانی، تذکر «جعفری‌جلوه»- رئیس شبکه دو- را به دنبال داشت. شائبه‌های بحث واسطه‌گری ازدواج در یک برنامه تلویزیونی و استفاده از یک بازیگر برای اجرای برنامه رمضانی هم مسئله‌ دیگری را بوجود آورد. البته این اتفاقات و انتقادات با واکنش‌های به موقع مدیران مربوطه تلویزیون همراه شد.

حتی شبکه پنج در اقدامی جلوی ادامه اجرای این بازیگر را گرفت و به طرح ضابطه‌مند شدن حضور سلبریتی‌ها در تلویزیون، رسمیّت بخشیدند. در صورتیکه لازم بود دیگر شبکه‌ها هم به میدان بیایند و استفاده بیش از حد سلبریتی‌ها در برنامه‌های تلویزیونی را می‌گرفتند.

ولی پخش ناخواسته سخنانان تفرقه‌افکن در تلویزیون، رویه برخورد مدیران صداوسیما را هم تغییر داد. در حالیکه شبکه پنج سیما بلافاصله بیانیه عذرخواهی از برادران و خواهران اهل‌سنت را صادر کرد، باز هم معاون سیمای رسانه‌ملی در پیامی ضمن عذرخواهی مجدد از اهل‌سنت، تهیه‌کننده و مدیر این برنامه را اخراج و شخص مدیر شبکه پنج سیما را هم توبیخ کرد.

البته مدیر شبکه پنج پیش از این واکنش،‌ در قالب گفتگویی اعلام کرده بود که همه خاطیان را برکنار کرده است. انتقادات و هجمه‌ها آنقدر بالا رفت که خبر ساعت 14، یک دستور همه را شوکه کرد. رئیس سازمان صداوسیما در نامه‌ای خطاب به معاون سیما دستور برکناری مدیر شبکه پنج را صادر کرد. او با تأکید بر اینکه حفظ حرمت امت اسلامی همواره سیاستگذاری اصلی رسانه‌ملی بر مبنای منویات رهبر معظم انقلاب بوده است.

در متن توبیخ سیدمرتضی میرباقری جمله‌ای آمده که قابل تأمل است. او نوشت: "پخش زنده سخنانان نامربوط مداح در هیأتی که مراسم آن از شبکه پنج سیما پخش می‌شده خارج از اراده مدیران شبکه بوده و برای یک غفلت ناخواسته چنین حُکمی قابل تأمل است!

جواد رمضان‌نژاد به عنوان مدیر جوان شبکه پنج اما بی‌تجربه نبود. حتی در زمان انتصاب در این شبکه تلویزیونی یکی از مدیران صداوسیما درباره او گفت: "انتصاب اخیر گواه بر انتخاب درست و اعتماد مدیران صداوسیما به جوانان کارآمد است". 

با این اوصاف، رمضان‌نژاد اولین مدیر جوانی بود که در حالی کنار رفت به شکل مستقیم نقش در پخش آن سخنانان موهن روی آنتن شبکه نداشت و نتوانست در اجرای طرح توجه به هیئت‌های مذهبی و مساجد، موفق شود. او به سبک و سیاق برخی مدیران دیگر به غوغاسالاری روی نیاورد و با توجه به واکنش‌های برخی که نسبت به این برکناری و اخراج واکنش نشان دادند، هیچ صحبتی نکرد. مدیر سابق شبکه پنج به خاطر وحدت‌ملی سکوت کرد، چون به منافع انقلاب و اسلام می‌اندیشد.

رمضان‌نژاد سال 93 با حُکم رئیس وقت سازمان صداوسیما شبکه تلویزیونی افق را راه‌اندازی کرد و بعد از چهارسال در سال 97  با حکم معاون‌سیمای رسانه‌ملی به عنوان رئیس شبکه پنج تلویزیون منصوب شد. او طی این مدت توانست کارنامه قابل قبولی از خود به نمایش بگذارد، اما یک اشتباه بزرگ روی آنتن باعث شد با برخورد سخت مدیران رسانه‌ملی مواجه شود. البته پیش از این،‌ مدیر گروه مستند شبکه چهار، عضو شورای طرح و برنامه شبکه چهار سیما، عضو شورای راهبردی سیمافیلم، عضو شورای بررسی طرح برنامه‌های مستند سیما، مدیر مجتمع آموزشی شهید آوینی مرکز بسیج صداوسیما، سردبیر بخش‌های خبری مختلف رادیو و تلویزیون و ... بوده است.

با این سابقه پا به شبکه پنج سیما گذاشت و جوانان خوش‌قریحه را به میدان آورد؛ برنامه‌سازی در این شبکه تلویزیونی رویِ مطالبه‌گری را به اوج رساند. جایی که موضوع زمین‌خواری آقازاده‌ها مبنای برنامه «تهران 20» قرار گرفت، برنامه‌ای با گفتگوهای چالشی و ساخت سریال‌های طنز جزو اتفاقاتی بود که در این مدت کوتاه مدیریت،‌ انجام شد. با این سابقه ‌و دغدغه اجرای اهداف و رسالت رسانه‌ملی که بر فرهنگسازی و مطالبه‌گری تأکید داشت نباید در این زمان متوقف شود.

قطعاً این اتفاق براساس یک غفلت ناخواسته مدیر پخش اتفاق افتاده است و قبل از برکناری لازم بود فرهنگسازی‌ها و میزگردهای تخصصی برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی برگزار می‌شد. حتماً سازمان صداوسیما بایستی از هموطنان اهل‌سنت دلجویی می‌کردند؛ چون یکی از مهمترین خط قرمزهای رسانه‌ملی وحدت میان اقوام و مذاهب ایرانی است ولی مدیران عالی سازمان صداوسیما باید به فکر یک مکانیسمی در پخش زنده باشند که امکان فنی جلوگیری از تکرار این اشتباهات فراهم شود. هیچ‌کس از برکناری مدیر جوان خوشحال نیست حتی مدیران مربوطه که مطمئناً در ادامه راه از این نیروی دلسوز برای بخش دیگری در رسانه‌ملی استفاده خواهند کرد.

اما ای کاش در کنار برخی کارهای سلبی که در سازمان صدا و سیما رخ می‌دهد و بعضاً هم تصمیمات مهمی است، کارهای ایجابی نیز عیان می‌شد و در همین زمینه‌ها و به خصوص موضوع وحدت، برنامه‌ها، مستندها و میزگردهایی پخش می‌شد تا سازمان به رسالت اصلی خود که همانا اشاعه فرهنگ ایرانی - اسلامی است نزدیک‌تر می‌شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران