کتاب‌گردی کودکان اوتیسم در کتابخانه ملی ایران

کتاب‌گردی کودکان اوتیسم در کتابخانه ملی ایران

سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با هدف آشنایی کودکان دارای اختلال اوتیسم و والدین آنها با کتاب، شعر و قصه‌های مناسب این قشر، برای نخستین‌بار میزیان این کودکان شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم،‌ گروه بازدیدهای اداره یادمان‌های رؤسای جمهور، موزه و بازدیدها طی اقدامی برای نخستین‌بار میزبان کودکان و نوجوانان دارای اختلال اوتیسم به همراه والدین آنها شد. مهمترین دغدغه خانواده‌های دارای کودک اوتیسم مربوط به آینده فرزندانشان است و در این میان همه باید در حمایت از خانواده‌های دارای کودک اوتیسم مشارکت داشته باشند.

از آنجایی که به نقش مؤثر مشارکت مردم در کنار دولت در حل مشکلات این قشر از افراد جامعه تأکید شده است، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایرن نیز گامی مفید در این مسیر برداشت و با دعوت از کودکان اوتیسم به فضای این کتابخانه و اجرای برنامه‌های مختلف سعی در بهبود شرایط موجود کرد.

طی تحقیقات به عمل آمده برخی از تداخلات اجتماعی این دسته از کودکان به عدم وجود روابط دوستانه، نبود اشتیاق برای بازی‌های کلامی و ترجیح دادن تنهایی مربوط می‌شود، بر همین اساس خواندن کتاب در جمع گروهی و در فضایی آرام مانند کتابخانه مورد توجه قرار می‌گیرد.

در ابتدای بازدید کودکان اوتیسم به دعوت گروه بازدیدهای سازمان اسناد و کتابخانه ملی که با حضور مصطفی رحماندوست شاعر،  نویسنده و مترجم کتاب‌های کودکان و نوجوانان همراه بود. کودکان در تالار کودک این سازمان به کتاب‌گردی پرداختند و کارشناسان مربوطه آنها را برای خواندن کتاب‌هایی که از میان قفسه‌های کتابخانه انتخاب کرده بودند، راهنمایی کردند.

این برنامه با هدف آشنا کردن کودکان و نوجوانان دارای اختلال اوتیسم با کتاب، شعر و قصه و نیز آشنا کردن خانواده‌های این دسته از افراد با کتاب‌های مناسب برای این کودکان برگزار شد.

در ادامه کودکان و والدین آنها به سمت تالار رودکی که ویژه نابینایان و افراد معلول می‌شود برای بازدید هدایت و ضمن توضیحات کارشناسنان حاضر با این فضا آشنا شدند. در نهایت کودکان به همراه والدین خود وارد موزه نسخ خطی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران شدند و در این موزه پای قصه‌گویی مصطفی رحماندوست نشستند در این میان والدین آنها همزمان به بازدید از این موزه پرداختند.

رحماندوست ضمن ابراز خرسندی از قرار گرفتن در چنین جمعی گفت: کتابخانه ملی ایران با ویژگی های خاصی که دارد فضای مناسبی برای این کودکان است چرا که این کودکان به قرار گرفتن در میان جمعی خلوت احتیاج دارند و کتابخانه بهترین مکان است.

وی با بیان اینکه اوتیسم دارای طیف های گسترده ای است افزود: هم اکنون یک کودک هفت ساله دارای اختلال اوتیسم در حال آموختن سه زبان زنده دنیا در یک زمان است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران