عضو هیئت رئیسه مجلس: نیمی از شرکت‌های حمل و نقلی کشور غیرفعال است

عضو هیئت رئیسه مجلس: نیمی از شرکت‌های حمل و نقلی کشور غیرفعال است

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اجرای برنامه عملیاتی برای توسعه حمل و نقلی در کشور، گفت: نیمی از شرکت‌های حمل و نقلی مازندران غیرفعال است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، علی اصغر یوسف نژاد امروز در جلسه گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در استانداری، اظهار داشت: در کنار تولید محصولات مختلف کشاورزی، باغی و شیلاتی، صادرات نیز نقش مهمی در توسعه اقتصادی استان دارد که باید مشکلات این حوزه شناسایی و رفع شوند.

وی افزود: مصوبات این شورا جنبه اجرایی و عملیاتی داشته تا مشکل حمل و نقل صادرکنندگان رفع شود. طبق گزارش‌های ارائه شده هزار و 100 شرکت حمل و نقل در کشور وجود دارد  که نیمی آن غیر فعال بوده و در مازندران نیز پنج شرکت حمل و نقل بین المللی وجود دارد که تقریبا نیمه فعال هستند.

یوسف نژاد ادامه داد: سئوال اینجاست که  آیا اداره کل راهداری صلاحیت صدور مجوز شرکت حمل و نقل را دارد یا خیر و اگر وظیفه ذاتی دستگاه است چرا تا کنون صادر نشد. افرادی که ظرفیت و توانمندی دارند در زمینه حمل و نقل جاده ای فعالیت دارند، رغبت و انگیزه را ایجاد کنیم و تسهیلاتی به آنان اعطا شود.

رضا رستمی، نائب رئیس اتاق بازرگانی مازندران نیز گفت: اساسی ترین عنصر حمل و نقل راننده و ماشین آلات است. مشکل حمل و نقل بین المللی به سهولت رفع نمی‌شود و از ظرفیت و کامیون مازندرانی استفاده کنند و اکنون 16 هزار و 380 کامیون باری در مازندران داریم.

وی افزود: 50 درصد کامیون‌ها توسط لیزینگ به صورت وام خریداری شد و سند به نام رانندگان نیست که بخواهد مجوز عبورو مرور داشته باشد. مشکل با تاسیس شرکت رفع نمی‌شود زیرا باید خودرو حمل مناسب داشته باشیم.

مازندران نیازمند ناوگان حمل و نقل توانمند است

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار مازندران نیز با اشاره به شرکت‌های حمل و نقلی در زمینه توسعه صادرات مازندران سهیم باشند؛ گفت: مازندران نیازمند ناوگان حمل و نقل توانمند است.

حسن خیریانپور اظهار داشت: 5 مجوز شرکت حمل و نقل بین المللی در استان وجود دارد اما به اندازه کافی فعال نیست که با توجه به وجود گمرک و بنادر باید شرکت حمل و نقل بین المللی مستقل در استان فعال شود تا صادرات تقویت شود.

وی افزود: مازندران نیازمند ناوگان حمل و نقل توانمند است که اداره کل راهداری نسبت به صدور مجوز شرکت‌های حمل و نقل اقدام کند. به دلیل وجود پنج شرکت حمل ونقل در استان مجوز جدید برای شرکت حمل و نقل داده نمی‌شود.

خیریان‌پور ادامه داد: شرکت‌ها به دلیل آنکه وسایل نقلیه ملکی ندارند و به جهت اینکه مازندران مرز زمینی ندارد موجب شد این شرکت‌ها در استان‌های دیگر فعالیت کنند در این راستا برای افزایش صادرات شرکت فراگیر که ترکیبی از فعالان اقتصادی استان و افرادی که ماشین ملکی داشته باشند تشکیل شود.

وی افزود: سرمایه‌گذاران به سرویس دهی در عرصه حمل و نقل متعهد شوند و تشکیل هلدینگ یا شرکت سهامی از ضروریات استان است و در این راستا کمیته ای متشکل از مسئول اقتصادی، بخش خصوصی و راهداری تشکیل شود از ظرفیت موجود در استان و استان‌های همجوار با نگاه تسهیل‌گری تصمیات لازم انجام شود.

غیرفعال بودن شرکت‌های بازرگانی غیرفعال در استان

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران نیز گفت: مازندران در تولید بسیاری از محصولات جایگاه نخست را در کشور دارد که ظرفیت استان به گونه ای است که کالای ما نیاز مند زمان است اما شرکت‌های مازندرانی حمل و نقل در استان فعال نیستند.

عبدالله مهاجر افزود: برخی محصولات کشاورزی و باغی مانند هلو و شلیل زمان نقش مهمی دارد که باید ماشین آلات تامین شود.

وی گفت: 123 هزار تن کیوی از مجاری استان خارج شد که سهم صادرات استان پنج درصد است ما نیز راضی نیستیم ماشین روسی کالای ما را ببرد اما چاره ای جز این نداریم.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon