لزوم پررنگ شدن سهم دانشآموزان در تدوین آییننامه اجرایی مدارس
معاون وزارت آموزشوپرورش با اشاره به اینکه در آییننامه اجرایی مدارس نقش دانشآموزان کمرنگ دیده شده است، گفت: در تدوین آییننامه جدید باید نقش و سهم دانشآموزان را پررنگ ببینیم.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ علیرضا کاظمی در جلسه بررسی آییننامه اجرایی مدارس اظهار کرد: زیرساخت اجرایی سند تحول بنیادین آییننامه اجرایی مدارس است زیرا تا زمانی که یک چارچوب صحیح نداشته باشیم نمیتوانیم سند تحول بنیادین را در مدارس اجرایی کنیم بنابراین زمینهساز اجرایی شدن سند تحول بنیادین در مدرسه آیین نامه اجرایی مدارس است.
وی افزود: بازنگری در آییننامه اجرایی مدارس کار بسیار ارزشمندی است که از سوی شورای عالی آموزش و پرورش در حال اجراست و از همه همکاران در معاونت پرورشی خواستیم که به صورت تیزبینانه، هوشمندانه با دقت، سرعت و با توجه به مفاهیم بلند و رویکردهایی حاکم بر سند پیشنهادها و راهکارهای خود را ارائه کنند.
معاون پرورشی و فرهنگی گفت: البته در آییننامه اجرایی باید چند شاخص تعریف کنیم که در آییننامه فعلی این شاخصها وجود ندارد همانطور که میدانید روح حاکم بر سند تحول بنیادین تربیت تمام ساحتی است بنابراین در آییننامه اجرایی جدید مدارس نیز باید رویکردی کاملا تربیتی با هدف ایجاد مشارکتپذیری ببینیم.
مشارکت دانشآموزان در شکلگیری تربیت
کاظمی خاطرنشان کرد: در آیین نامه جدید باید ارکان مدرسه به ویژه دانشآموزان در شکلگیری تربیت نقش داشته باشند زیرا امروز بیشترین و مهمترین نقش در شکلگیری تربیت را خود دانشآموز دارد یعنی هر چقدر زمینه مشارکت دانشآموزان را در فضای تصمیمگیری و مدیریت همکاری فراهم کنیم بسیاری از مشکلات در مدارس حل خواهد.
وی ادامه داد: آییننامه اجرایی مدارس زمینه هم افزایی و همسو سازی همه ارکان مدرسه را برای تحقق سند تحول بنیادین محقق میکند به شرط اینکه منطبق با شاخصهای اصلی باشد. شاخصهای تعلیم و تربیت تمام ساحتی است و معتقدیم باید رویکرد تربیتی در حوزه آموزشی و در عرصه فعالیتهای اداری و اجرایی حاکم باشد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزشوپرورش گفت: علاوه بر این در آیین نامه باید توزیع عادلانهای در ساحتهای تعلیم و تربیت انجام شده باشد تا بتوانیم به اهداف سند تحول بنیادین دست یابیم و تعلیم و تربیت تمام ساحتی در آموزش و پرورش رخ دهد.
نقش کمرنگ دانشآموزان در آییننامه اجرایی مدارس
کاظمی ادامه داد: در آیین نامه قبلی نقش دانشآموزان کمرنگ دیده شده است و پیشنهاد میکنم که حتما در شورای مدرسه نماینده تشکلهای دانشآموزی یا نماینده شورای دانشآموزی حضور داشته باشند زیرا نمیتوانیم در جلسات و شوراها برای دانشآموزان تصمیمی بگیریم که دانشآموزان در آن هیچ نقشی ندارند بنابراین نقش و سهم دانشآموزان را در بخشهای مختلف آیین نامه به دلایل مختلف باید بینیم زیر را در خود سند تحول بنیادین نیز نقش دانشآموز بسیار پررنگ است.
وی اضافه کرد: باید از این فرصت استثنایی که به ویژه برای فعالیتهای تربیتی در شورای عالی آموزش و پرورش به وجود آمده است به خوبی استفاده کنیم و با توجه به این شاخصها آییننامه را بازنگری کنیم تا به اهدافی که در سند تحول به دنبال آن هستیم دست یابیم.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش وپرورش گفت: اگر قرار است مدرسه محوری و تمرکز زدایی مطرح شود و مدرسه را رکن اصلی تحول بدانیم باید به مدیر اختیارات متعددی در حوزههای مختلف بدهیم زیرا مدرسه قرار نیست که فقط کانون تحول در درون خود باشد بلکه قرار است کانون تحول در محله باشد اگر قرار است چنین اتفاقی رخ دهد باید مدیر قدرت تصمیمگیری داشته باشند و موانع تصمیمگیری مدیران مدرسه برای انجام فعالیتها کاهش یابد که در آییننامه فعلی محدودیتها برای مدیر زیاد است.
مسعود شکوهی مدیرکل امور تربیتی و مشاوره نیز در این جلسه گفت: با توجه به دغدغه تربیتی که در شورای عالی آموزش و پرورش وجود دارد بحث تجدید نظر در آیین نامه اجرایی مدارس مطرح شده است.باید بتوانیم به صورت جدی ماموریتهای حوزه پرورشی را در آیین نامه بگنجانیم تا بر اساس سند تحول بنیادین، مدارس از یک موسسه آموزشی صرف به یک موسسه آموزشی و تربیتی تبدیل شوند.
مدیرکل امور تربیتی و مشاوره ابراز امیدواری کرد: با تدوین آییننامه جدید اجرایی مسائل تربیتی موثرتر در مدارس دیده شود.
امیدواریم در آییننامه اجرایی مدارس مباحث پرورشی با جدیت پیگیری شود
همچنین علی رمضانی، مدیرکل فرهنگی، هنری، اردوها و فضاهای پرورشی نیز در این جلسه گفت: خوشبختانه اعضای شورای عالی نگاه تربیتی به مسائل آموزش و پرورش دارند و این نگاه آنها بسیار ارزشمند است. امیدواریم در تدوین آییننامه اجرایی جدید مدارس بحث پرورشی با جدیت پیگیری شود تا مشکل تربیتی در مدارس نداشته باشیم زیرا با توجه به سند تحول بنیادین مدرسه باید کانون تربیت و مدیر محور فعالیت های تربیتی در مدارس باشد.
آییننامه فعلی مدارس رنگ و بوی تربیتی ندارد
سپس میکائیل باقری، معاون مدیرکل قرآن، عترت و نماز گفت: آیین نامه اجرایی فعلی مدارس رنگ و بوی پرورشی ندارد و بر اساس سند تحول به روز نشده است اما تمام فعالیتهایی که در سند دیده شده است رویکردی پرورشی دارد بنابراین باید بحث پرورشی و تربیتی در آیین نامه مدارس دیده شود.
احمد عابدینی، معاون شورای عالی آموزش و پرورش نیز در این جلسه عنوان کرد: اینکه معاونت پرورشی و فرهنگی چنین جلسهای را برای آیین نامه اجرایی مدارس برگزار کرده است ابتکاری است که تنها در این معاونت شکل گرفته است.
وی ادامه داد: امروز در جامعه نیاز بیشتری به طرح جامع تربیت داریم و باید از این فرصتی که در شورای عالی آموزش و پرورش ایجاد شده است به خوبی استفاده کنیم.ما در مورد تحول بسیار صحبت کردهایم تغییر آیین نامه اجرایی مدارس میتواند زمینه ساز تحول در مدارس باشد در آیین نامه جدید باید اختیارات بیشتری به مدیران مدارس بدهیم زیرا تحول در مدارس اتفاق نمیافتد مگر اینکه به توانمندی مدیران مدارس اعتماد کنیم.
معاون شورای عالی آموزشوپرورش گفت: در آیین نامه جدید باید کاری کنیم که ارسال بخشنامهها به مدارس کاهش یابد و مدیر بتوانند با توجه به مسئولیتی که در محدوده مدرسه دارد تصمیمگیری کند تا نیازمندیهای خود را برآورده سازد.
انتهای پیام/