بازگشت اعتراض کانون به رای هیئت مقررات زدایی به هیئت عمومی دیوان عدالت

بازگشت اعتراض کانون به رای هیئت مقررات زدایی به هیئت عمومی دیوان عدالت

رئیس کانون وکلای مرکز با اشاره به رای هیئت تخصصی دیوان عدالت اداری در خصوص کانون‌های وکلا گفت: این رای قابل تجدید نظر است و با امضاء ۲۸ نفر از قضات دیوان به هیئت عمومی بازگشت.

به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی خبرگزاری تسنیم، عیسی امینی رئیس کانون وکلای مرکز امروز در نشست خبری خود با خبرنگاران تغییر رئیس قوه‌قضائیه را مهمترین اتفاق چند ماه اخیر دانست و گفت: جامعه وکالت این تغییر را به فال نیک گرفت، چون آقای رئیسی فرزند قوه‌قضائیه، حقوق‌خوانده و فقیه هست.

وی با اشاره به دیدار شب گذشته روسای کانون‌ها با حجت ‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی گفت: با حسن نظری که رئیس قوه داشت، گلایه‌ها و نظرات‌مان را بدون رو دروایسی مطرح کردیم و نتایج خیلی خوبی هم به دست آوردیم.

امینی موضوعات مربوط به موسسات غیرمجاز، آئین‌نامه حق‌الوکاله و میزان جذب کارآموز در آینده و نوع برخورد با وکلا در مراجع قضایی و بازرسی بدنی‌ آنها را از موضوعات مطرح شده در دیدار با رئیس قوه‌قضائیه عنوان کرد.

رئیس کانون وکلای مرکز با اشاره به هجمه بعضی از گروه‌ها به کانون‌ها گفت: کلمه رمز این هجمه انحصار‌طلبی و دریافت حق‌الوکاله نجومی بود که از رسانه‌ها و قدرت هم بهره‌مند بودند. ابتدا توانستند جوانان زیادی را جذب کنند، اما در مسیر بسیاری از آنها با درک حقیقت پیاده شدند.

وی با تاکید بر این که منظور از قدرت مذکور بخشی از حاکمیت نیست، افزود: منظور بخش کوچکی از قدرت است که به دنبال تخریب جامعه مدنی است، من در مجلس اخیراً بندهای طرح جامع آموزش و پذیرش وکالت را توضیح دادم و گفتم که اینها باز کردن راه‌های بدون آزمون است و نمی‌تواند بخاطر جوانان باشد.

امینی در این رابطه افزود: به قدری روش‌های بدون آزمون را به روش‌های قبلی اضافه کردند که این طبل توخالی صدایش در مجلس هم درآمد و با آن مخالفت شد. طرح جامع با تمام شعارهایش از انرژی و پتانسیل قبل افتاده و تقریباً عقیم مانده است.

رئیس کانون وکلای مرکز با اشاره به این که گاهی شنیده می‌شود که با توافق کانون‌ها ظرفیت پذیرش 2 برابر خواهد شد، تصریح کرد: ابداً چنین اتفاقی نخواهد افتاد و شب گذشته هم از رئیس قوه‌قضائیه سوال کردیم و نظر ایشان هم این بود که ظرفیت باید به اندازه نیازهای کشور، امکان آموزش‌ و نظارت باشد و اگر بیش از این باشد فسادآور است.

وی شفاف شدن حق‌الوکاله‌ها، خودنظارتی وکلا بر عملکردشان را از انتظارات مطرح شده توسط رئیس دستگاه قضا عنوان کرد و گفت: من اذعان دارم که شاید بین ما هم افرادی متخلف باشند، کما این که در دیگر اصناف هم هستند.

امینی راجع به حق‌الوکاله‌ها هم گفت: به این نتیجه رسیدیم که با تعیین آئین‌نامه آن به سمت شفافیت برویم.

رئیس کانون وکلای مرکز در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه شرق در خصوص حکم امیرسالار داوودی (وکیل دادگستری) و سنگین بودن آن و این که آیا کانون قصد حمایت از او را دارد یا خیر نیز گفت: طبعا قانون به رسیدگی‌ها و قضاوت درباره ماهیت آن ورود نمی‌کند، اما من با همسر ایشان مکالمات و تماس‌های بسیار زیادی داشتم، دیروز هم جلسه‌ای داشتیم که قرار بود مواردی را نزد رئیس قوه ببرم که نشد. من هم با شنیدن چنین مجازاتی شوکه شدم ولی معتقدم که با پیگیری می‌توان به نتیجه رسید.

وی در پاسخ به سوال خبرگزاری فارس درباره اظهار نظر وکلا در خصوص پوشش صدا و سیما از موضوع شهردار سابق تهران و این که در آن موقع وکیلی پیش او حضور نداشته است، گفت: ما هم نوع پوشش صدا و سیما را نمی‌پسندیم. خبرنگار، خبرنگار است و حق ندارد نقش خبرنگار، پلیس، قاضی را ایفا کند به گونه‌ای که آئین دادرسی نقض شود و متهم در آن شرایط روحی مجبور به پاسخ‌هایی شود که بعداً علیه او استفاده شود. این نه در شأن خبرنگار است و نه در شأن رسانه.

امینی در پاسخ به خبرنگار ایرنا در خصوص رای هیئت مقررات‌زدایی  و موسسات حقوقی که از طرف دیوان عدالت صادر شده نیز گفت: هر دوی این آرا منشاء واحدی دارد و برای من عجیب بود که چطور ظرف یک ماه صادر شده‌اند. شب گذشته موضوع را با رئیس قوه‌قضائیه مطرح کردیم به حفاظت و جاهای دیگر قوه هم شکایت کرده‌ایم که موضوع پیگیری شود.

رئیس کانون وکلای مرکز با اشاره به این که هیئت مقررات‌زدایی مربوط به دولت است و رای‌های عجیبی را علیه کانون صادر کرده بوده است و مرحوم مصباح را با بی‌ادبی از آنجا بیرون انداخته بودند، گفت: من به همین خاطر در جلسه رئیس جمهور شرکت نکردم.

وی در این خصوص افزود: در این موضوع موسسات بر سر قبری می‌گریند که مرده‌ای در آن نیست، چرا که ما دولتی نیستیم و این رای ضمانت اجرایی هم جزء جریمه نقدی برای ما ندارد. یک بند اصلی هم در آن از قلم افتاده و از طرفی رای هیئت تخصصی هم قابل تجدید نظر است و شرایط آن را هم ما مهیا کرده‌ایم و تصمیمات در هیئت عمومی گرفته خواهد شد. هیئت تخصصی در سال 96 هم کانون را محکوم کرده بود و امروز هم با توجه به این که رای هیئت تخصصی با نظر رئیس قوه یا رئیس دیوان و یا امضاء 20 قاضی دیوان می‌تواند به هیئت عمومی برگردد، امروز با اخذ 28 امضاء از قضات دیوان این کار صورت گرفت.

امینی با بیان این که به دانشجویان و فارغ‌التحصیلان پیشنهاد می‌کنم که درس بخوانند، افزود: ظرفیت همانی است که در قانون کیفیت تعیین شده و هیئتی که این کار را انجام می‌دهد از کانون نیست و اکثر آنها قضات دادگستری هستند.

رئیس کانون وکلای مرکز با اشاره به این که موسسات حقوقی در رابطه با ثبت با بخشنامه سازمان ثبت هم مبنی بر توقف ثبت مواجه هستند، افزود: شب گذشته من به رئیس قوه‌قضائیه هم گفتم که حفاظت اطلاعات قوه با قدرت از کلاهبرداری و تدلیس در این موسسات شاکی است، با این حال چطور دیوان عدالت ظرف یک ماه این دو رای را صادر کرده‌اند.

وی با اشاره به این که در جلسه شب گذشته مقرر شده است که جلسه‌ای در حفاظت اطلاعات قوه قضائیه تشکیل و ظرف دو هفته به این موضوع رسیدگی شود، خاطر نشان کرد: موسسات حقوقی عملا به بن‌بست رسیده‌اند، اما اینها از قدرت زیادی برخوردارند که باید ببینیم آن از کجاست.

امینی در خصوص تغییرات صورت گرفته در طرح جامع وکالت نیز با اشاره به این که بندهای مربوط به داشتن مدرک دکتری، 10 سال سابقه کار حقوقی و بازنشستگی برای اخذ پروانه حذف شده، تصریح کرد: تمام تلاش بر این است که با اجباری شدن وکالت موارد آزمونی و ظرفیت نیز افزایش یابد.

رئیس کانون وکلای مرکز با اشاره به این که نسبت وکیل به جمعیت در ایران اکنون یک به هزار و پنجاه است، گفت: این نسبت باید به یک به هزار برسد و این که می‌گویند می‌خواهیم در 5 سال آینده وکلا به 150هزار نفر برسند قطعاً قابل اجرا نیست، مصوبه‌ای در این خصوص وجود ندارد و کانون‌ها هم چنین ظرفیتی ندارند.

وی با اشاره مجدد به جمله رئیس قوه‌قضائیه در خصوص فسادآور بودن تعداد وکلا بیش از ظرفیت جامعه آن را نکته‌ای مهم و ظریف دانست و افزود: اگر این کار را بکنیم مانند پاکستان می‌شویم، چرا که وکیل بیکار هم کارش در دادگستری است.

امینی در خصوص این که صدا و سیما در برنامه‌ها و سریال‌هایش روی خوشی به وکلا نشان نمی‌دهد نیز گفت: باید بپرسیم با این حال آیا ما انحصار طلبیم یا آنها، بسیاری از پرونده‌های هنرمندان دست ما بوده، اما آیا ما آمده‌ایم چیزهایی که دیده‌ایم بگوییم؟ خُب بین ما هم آدم بد هست،

رئیس کانون وکلای مرکز همچنین از فعالیت بیشتر رسانه‌ای کانون‌ها خبر داد و گفت: گاهنامه‌ای منتشر خواهد شد و از امروز صفحه اینستاگرام کانون را نیز راه‌اندازی می‌کنیم و با برخی از بخش‌های صدا و سیما نیز در حال رایزنی هستیم.

در بخش دیگری از این نشست حسین محمدنبی رئیس اداره معاضدت کانون وکلای مرکز نیز به ارائه گزارشی از فعالیت‌های این اداره پرداخت و گفت: الان نزدیک به هزار و صد وکیل داریم که هر روزه برای کمک و مشورت به دوایر ما در استان‌های تهران، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و سمنان مراجعه می‌کنند.

وی با اشاره به این که از سال 83 تاکنون هیچ وجهی بابت این معاضدت‌ها به وکلا پرداخت نشده است، افزود: با این حال معاضدت قضایی تعطیل نشده و ما هر سال به هر وکیل می‌توانیم 3 پرونده معاضدتی ارجاع دهیم.

محمدنبی از امضاء تفاهم‌نامه با سازمان زندان‌ها و استقرار روزانه 4 وکیل در زندان اوین برای ارائه مشاوره به زندانیان و خانواده آنها، خبر داد و گفت: در این زمینه زندان فشافویه و زندان بزرگ تهران نیز در حال تجهیز است و علاوه بر این ما به صورت تلفنی نیز پاسخگوی مردم هستیم و حتی روزانه 4 یا 5 تماس نیز از خارج از کشور داریم و قصد داریم در ساعات غیراداری نیز پیام‌ها را ضبط و به آنها پاسخ دهیم.

رئیس اداره معاضدت کانون وکلای مرکز از نامه‌نگاری با صدا و سیما برای تشکیل صدا و سیمای معاضدت خبر داد و گفت: متاسفانه آنها مقرراتی دارند که باید وجهی برای این کار پرداخت شود و ما هم گفتیم که می‌خواهیم کار معاضدتی کنیم و می‌توانیم به جای این وجه به کارکنان شما نیز مشاوره بدهیم.

انتهای پیام/

 

 

 

 

 

پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon