خوزستان| قیمت مرغ منصفانه نیست؛ دولت مرغداران را حمایت نمی‌کند


خوزستان| قیمت مرغ منصفانه نیست؛ دولت مرغداران را حمایت نمی‌کند

رئیس اتحادیه مرغداران خوزستان با اشاره به افزایش سه برابری هزینه‌های تولید گفت: قیمت مرغ در حال حاضر منطقی نیست و باقیمت فعلی، صنعت مرغداری تبدیل به یک صنعت زیان ده شده است.

محمدحسین زمانی راد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اهواز، بابیان این‌که ایران ازنظر تولید گوشت مرغ رتبه هشتم دنیا را دارد، اظهار داشت: در حال حاضر ایران دو میلیون و 126 هزار و 286 تن گوشت مرغ در سال تولید دارد که با امکانات موجود می‌توان این مقدار تولید را نیز افزایش داد.

وی افزود: بااین‌وجود مرغداران ما از 15 فروردین‌ماه به بعد شاهد کاهش قیمت مرغ بودند تا جایی که در برخی استان‌های کشور تا 2 هزار تومان زیر قیمت تمام‌شده نیز از مرغداران خریداری شد و مرغدار مجبور به فروش بود چراکه اگر مرغ بالای 45 روز باقی بماند برای مرغدار زیان ده می‌شود.

رئیس اتحادیه مرغداران خوزستان بابیان این‌که دولت و مسئولان ما را حمایت نمی‌کنند،گفت: متأسفانه زمانی که مرغ می‌خواهد به قیمت واقعی خود برسد مسئولان و رسانه‌ها مدام از گرانی مرغ میگویند و تیترهای آن‌چنانی می‌زنند. درحالی‌که سال گذشته قیمت ذرت حدود 600 الی 700 تومان و سویا حدود 1300 تا 1400 تومان افزایش‌یافته بود اما ستاد تنظیم بازار قیمت مرغ برای مصرف‌کننده را 11 هزار و 500 تومان تعیین کرد.

وی ادامه داد: در شش ماه گذشته قیمت ذرت به 1600 و سویا به 2700 تومان رسید اما ستاد تنظیم بازار بدون در نظر گرفتن افزایش قیمت‌ها و براساس قیمت‌های قبلی نرخ مرغ را تعیین و با اطلاعات اشتباه دادستانی را نیز گمراه کرد.

محمدحسین زمانی راد افزود: ما در رابطه با موضوع قیمت مرغ جلسات متعددی با کمیسیون کشاورزی مجلس، وزارت جهاد کشاورزی و معاونت اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی برگزار کردیم و گفتیم که این قیمت یعنی 11 هزار و 500 تومان برای مصرف‌کننده در شرایط کنونی باید افزایش یابد.

رئیس اتحادیه مرغداران خوزستان بیان داشت: براساس این جلسات به ما مأموریت داده شد که ظرف یک هفته قیمت‌ها را آنالیز کرده و قیمت جدید را به آن‌ها بدهیم و ستاد تنظیم بازار آن را تثبیت کند؛ آنالیز انجام شد و با در نظر گرفتن این‌که همه‌دان موجود در جهاد کشاورزی باید به دست مرغدار داده شود، قیمت مرغ برای خرید از مرغداران 9 هزار و 906 تومان تعیین گردید.

وی بابیان تلاش‌های صورت گرفته برای تعیین قیمت جدید مرغ، عنوان کرد: پس از اعلام نتیجه آنالیز باقیمت پیشنهادی مخالفت شد و گفتند به‌جای سود 15 درصد برای سه ماه مرغداران، سود 12 درصد محاسبه شود که بر این اساس این قیمت به 9 هزار و 689 تومان کاهش یافت اما بازهم این قیمت را نپذیرفتند.

زمانی ادامه داد: در جلسه‌ای با حضور همه تشکل‌های مرغ گوشتی بررسی مجدد قیمت‌ها صورت گرفته و درنهایت بر قیمت 9 هزار و 368 تومان توافق شد؛ این کار 20 روز قبل از ماه مبارک رمضان انجام گرفت اما شنیده شد که معاونت اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی قیمتی کمتر از 9 هزار تومان به سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف‌کننده داده است.

رئیس اتحادیه مرغداران خوزستان تصریح کرد: هرچه جلوتر رفتیم شاهد افت قیمت مرغ بودیم و درنهایت به ما گفتند که دولت می‌خواهد به هر شکلی شده ماه رمضان را با این وضعیت به پایان برساند سپس قیمت‌ها را بازنگری کند. اکنون بیش از دو ماه است که آنالیز قیمت را انجام دادیم اما دولت به داد این صنعت نمی‌رسد و این خیانت به تولیدکننده است.

هزینه تولید مرغ گوشتی سه برابر شده

زمانی گفت: سازمان جهاد کشاورزی سن مرغ مادر را از 60 هفته به 80 هفته تغییر داده، در این دو هفته حدود 30 تا 40 میلیون تخم بیشتر تولیدشده و این مسئله سبب کاهش عرضه مرغ می‌شود.

وی تأکید کرد: صنعت مرغداری از تلویزیون و رسانه گله‌مند‌است چراکه واقعیات را در این صنعت به مردم نمی‌گوید؛ باید با تولیدکننده‌ها صحبت کنند تا بتوانیم مشکلاتمان را بیان کنیم، صداوسیما برخلاف فرمایشات رهبر در موردحمایت از تولید کارکرده و مشکلات صنفی ما را به مردم نشان نمی‌دهد.

رئیس اتحادیه مرغداران خوزستان در مورد نهاده‌های دامی گفت: خوشبختانه وزارت جهاد کشاورزی در مورد نهاده‌های دامی اقدامات خوبی انجام داده و باعث شده که دست واسطه‌ها کوتاه شود. نهاده‌ها مستقیماً از واردکننده دریافت می‌شوند و با دادن حواله به مرغداران این نهاده‌ها را در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon