مقایسه نرخ قبولی آزمون وکالت در ایران و ۳ کشور جهان + جدول

مقایسه نرخ قبولی آزمون وکالت در ایران و 3 کشور جهان + جدول

یکی از مناقشات حوزه وکالت در سال‌های اخیر که صدای بسیاری از دانش‌آموختگان رشته حقوق را هم درآورده است، موضوع تعیین ظرفیت در آزمون‌ وکالت کانون‌های وکلاست که به سد بزرگی در پذیرش دانش‌آموختگان رشته حقوق تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم؛ در حال حاضر 60 هزار و 996 وکیل دادگستری در ایران مشغول فعالیت هستند در حالیکه جمعیت کشورمان بیش از 80 میلیون نفر است و نزدیک به 17 میلیون پرونده قضایی وجود دارد و به گواه بسیاری از کارشناسان، این تعداد وکیل، بسیار کمتر از نیاز کشورمان است.

در حال حاضر صرفاً دو مرجع "کانون‌های وکلا" و "مرکز امور وکلا و مشاوران حقوقی قوه‌ قضائیه" در ایران پروانه وکالت صادر می‌کنند؛ کانون وکلا‌ هر سال آزمونی را تحت عنوان آزمون وکالت برگزار و با تعیین ظرفیت حداقلی که محل مناقشه شده، کارآموز وکالت جذب می‌کند؛ نکته قابل تامل اینکه با وجود قدمت طولانی کانون وکلا و آغاز فعالیت این کانون از سال 1331، در حال حاضر صرفاً 31 هزار وکیل دارای پروانه رسمی وکالت از سوی کانون وکلا هستند!

در سوی دیگر هم مرکز امور وکلا و مشاوران حقوقی قوه‌ قضائیه قرار دارد که تاسیس این مرکز در ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه پیش‌بینی شد و امروز پس از گذشت نزدیک به دو دهه از ایجاد آن،  29 هزار و 996 وکیل توسط این مرکز جذب شده است.

برای بررسی موضوع، نرخ قبولی در آزمون وکالت در 3 کشور فیلیپین، ژاپن و آمریکا را مورد بررسی قرار دادیم.

بر اساس آنچه سایت "اختبار" اعلام کرده، در آزمون وکالت سال 96 در ایران، چیزی حدود 80 هزار نفر شرکت کردند که نرخ قبولی 3 درصد بوده است؛ جالب‌تر اینکه این نرخ در آزمون سال 95 با حدود 70 هزار شرکت‌کننده، تنها 2 درصد بوده است!

بر اساس گزارش دیوان عالی فیلیپین، در سال 2017 و 2016 چیزی حدود 70 هزار نفر در آزمون وکالت این کشور شرکت کردند که نرخ قبولی 26 درصد بوده است؛ جالب‌تر اینکه نرخ قبولی در آزمون وکالت فیلیپین در سال 2015 با حدود 6.5 هزار شرکت‌کننده، 59 درصد بود.

کشور ژاپن از دیگر کشورهایی است که نرخ قبولی در آزمون وکالت در آن را مورد بررسی قرار دادیم؛ تعداد شرکت‌کنندگان در آزمون وکالت در ژاپن از سال 2011 که چیزی حدود 9 هزار نفر بوده به حدود 6 هزار نفر در سال 2017 رسیده اما نرخ قبولی در آزمون وکالت در این کشور تقریباً تفاوت زیادی نداشته و از 24 درصد در سال 2011 به 26 درصد در سال 2017 رسیده است.

آمریکا از جمله کشورهایی است که نرخ جالب توجهی در قبولی آزمون وکالت دارد؛ تعداد شرکت‌کنندگان در آزمون وکالت در سال 2017 حدود 75 هزار نفر بوده که از این تعداد 59 درصد قبول شدند؛ بیشترین نرخ قبولی در آزمون وکالت در آمریکا مربوط به سال 2008 با 71 درصد و کمترین آن نیز مربوط به 2016 با 57 درصد است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon