استقبال سرد مردم از روند ثبت نام رای دهندگان انتخابات ریاست جمهوری افغانستان

استقبال سرد مردم از روند ثبت نام رای دهندگان انتخابات ریاست جمهوری افغانستان

با وجود گذشت دو روز از آغاز روند ثبت نام رای دهندگان برای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، گفته می‌شود که حتی یک نفر هم به برخی از مراکز در کابل برای ثبت نام مراجعه نکرده است.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، دو روز پیش روند ثبت نام «تقویتی» رای دهندگان انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در حدود سه هزار مرکز رای دهی در 33 ولایت این کشور آغاز شد.

قرار بود کسانی که به هر دلیل از روند ثبت نام رای دهندگان انتخابات پارلمانی این کشور جامانده‌اند در این روند ثبت نام کنند اما با وجود گذشت دو روز از آغاز این روند به برخی از مراکز تا کنون کسی برای ثبت نام مراجعه نکرده است.

برخی از نهادهای ناظر بر روند انتخابات افغانستان دلیل عدم مشارکت مردم در روند ثبت نام رای دهندگان برای انتخابات ریاست جمهوری را عدم اطلاع رسانی و عدم اعتماد به کمیسیون‌های انتخاباتی این کشور عنوان کردند.

«یوسف رشید» رئیس بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان گفت: کمیسیون‌های انتخاباتی نتوانستند گام‌های درست و اجرایی برای شفافیت روند ثبت نام رای دهندگان و جلوگیری از نقلب بردارد.

وی دلیل دیگر عدم مراجعه مردم به مراکز ثبت نام رای دهندگان در این کشور را عدم اطلاع رسانی کمیسیون‌های انتخاباتی درباره آغاز روند ثبت نام عنوان کرده است.

«عبدالعزیز ابراهیمی» معاون سخنگوی کمیسیون انتخابات افغانستان بی باوری به کمیسیون‌های انتخاباتی و یا عدم اطلاع رسانی دلیل عدم شرکت مردم در این روند نیست بلکه بیشتر مردم در انتخابات سال گذشته ثبت نام کرده‌اند.

کمیسیون انتخابات افغانستان حدود 23 میلیون دلار برای برگزاری روند ثبت نام رای دهندگان انتخابات ریاست جمهوری در این کشور بودجه دریافت کرده است.

حدود 5 میلیون دلار آن نیز برای اطلاع رسانی درباره روند ثبت نام رای دهندگان اختصاص یافته بود و بیش از 900 کارمند نیز در راستای اطلاع رسانی از سوی کمیسیون انتخابات بکار گماشته شده بودند.

اما بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان بر این باور است که هیچ اطلاع رسانی صورت نگرفته زیرا بخش عمده 5 میلیون دلاری که برای این کار کنار گذاشته بود حیف و میل شده است.

«فضل احمد معنوی» رئیس سابق کمیسیون انتخابات افغانستان با اشاره به عملکرد کمیسیون‌های انتخاباتی این کشور گفت: هزینه بی‌جا خرج می‌شود بطور قطع انتخابات آینده ریاست جمهوری افغانستان به مراتب بدتر از انتخابات‌های گذشته برگزار خواهد شد.

روند ثبت نام رای دهندگان انتخابات ریاست جمهوری افغانستان بدون استفاده از فناوری بیومتریک صورت می‌گیرد که این موضوع تردیدهایی را درباره مهندسی انتخابات از سوی دولت این کشور برانگیخته است.

این در حالی است که استفاده از فناوری در تمام مراحل انتخاباتی یکی از قوانین انتخاباتی افغانستان است و از سوی دیگر نیز تفکیک ثبت نام کنندگان تکراری بدون استفاده از ثبت نام هوشمند تقریبا ناممکن است.

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان