باغات انجیر پلدختر ۷۱ روز در گِل؛ بزرگترین انجیرستان ایران در بی‌توجهی مسئولان نفس‌های آخر را می‌کشد


باغات انجیر پلدختر 71 روز در گِل؛ بزرگترین انجیرستان ایران در بی‌توجهی مسئولان نفس‌های آخر را می‌کشد

بزرگترین انجیرستان ایران ۷۱ روز پس از سیلاب هنوز در زیر خروارها گل است و در بی‌توجهی مسئولان نفس‌های آخر را می‌کشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد،دوازدهم فروردین‌ماه امسال بود که سیلاب تمام داشته‌ و نداشته‌های شهرستان پلدختر را ویران کرد و خسارت‌های زیادی برجای گذاشت، در پی این سیل ویرانگر مردم علاوه بر خانه و زندگی منبع‌های درآمد و حاصل دسترنج یک‌عمر خود را در یک‌چشم بر هم زدن از دست دادند.

در پی وقوع این سیلاب باغات منطقه «بن‌لار» و «زیودار» پلدختر که زودرس‌ترین انجیر سیاه جهان را تولید می‌کنند تا ارتفاع دو تا سه متری زیر خروارها گل‌ولای مدفون شدند، این سیل خروشان سبب شد تا قطب انجیر سیاه ایران این بار به‌جای گُل‌دادن در بهار به گِل بنشیند.

به گل نشستن بزرگ‌ترین انجیرستان

اکنون‌که 71 روز از این حادثه تلخ می‌گذرد قطب انجیر سیاه ایران همچنان در زیر خروارها گِل مدفون است و نفس‌های آخرش را می‌کشد؛ انجیرستانی که روزی برکت سفره افراد بی‌شماری شده بود و اشتغال‌زایی زیادی ایجاد کرده بود این روزها حال خوشی ندارد و برای لایروبی و نفس کشیدن به کمک فوری نیاز دارد.

اما باید گفت مردم و نیروهای جهادگر در جریان این سیل تنها به لایروبی منازل، کوچه و خیابان‌های شهر اکتفا نکرده و برای حیات دوباره انجیرستان پلدختر و معمولان آستین همت بالا زده تا آن را از گل‌ولای پاک‌سازی کنند اما چون عمق این بحران زیاد است باگذشت چندین ماه از سال بخش زیادی از این سرمایه و دسترنج مردم همچنان در گِل باقی‌مانده است.

قطب انجیر ایران در حال نابودی

بخش عمده‌ای از این جهادگران را دانشجویان تشکیل می‌دادند اما با توجه به فصل امتحانات به‌ناچار به دانشگاه‌ها بازگشته تا به درس و تحصیل خود برسند، حال که تنها منبع درآمد و دسترنج مردم این منطقه در حال نابودی است می‌طلبد هر آن‌کس که از دستش برمی‌آید برای حیات دوباره این انجیرستان قدم خیری بردارد چون اگر به‌موقع به این باغات رسیدگی نشود این سرمایه از بین می‌رود و معضل بیکاری گریبان گیر بسیاری از مردم این منطقه می‌شود.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین محمد صدارت عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به فعالیت قرارگاه  شهید مجید قربان خانی در منطقه زیودار بخش معمولان اظهار داشت: پس از سیلاب اخیر در استان لرستان آنچه در بحث‌های مسئولان گذرا شنیده می‌شد بحران انجیرستان منطقه زیودار بود که پس از بازدید کارشناسان جهاد متوجه شدیم بحران خیلی شدیدتر از این است که تهران برویم و فراخوان جذب نیروی جهادی بزنیم بر همین اساس در منطقه ماندیم و قرارگاه شهید قربان خانی را مستقر کردیم.

باغات انجیر پلدختر 71 روز در گل‌ولای

وی افزود: از همان روزهای اول با مشاهده وضعیت باغ‌ها و روحیه باغ داران فراخوان برای نجات انجیرستان در فضای مجازی منتشر کردیم که همین امر سبب شد طی 45روز گذشته تا قبل از عید فطر حدود 950نفر در منطقه حاضر شدند.

مسئول قرارگاه شهید قربان خانی عنوان کرد: با توجه به اینکه منطقه زیودار قطب انجیر سیاه کشور است و 90 هکتار باغ با اشتغال حدود ده هزار نفر مرتبط بود تلاش کردیم با پاک‌سازی باغات  کمک کنیم اشتغال باغداران رونق پیدا کند.

وی بیان کرد: تاکنون 133باغ  و حدود 15هزار و 800درخت احیاشده است و تقریباً40باغ و 5هزار و800درخت باقی‌مانده که با توجه به اینکه پس از عید فطر نیروهای جهادی منطقه را ترک کردند جهت پاک‌سازی باغات باقی‌مانده حدود 300نفر نیرو و اجاره 40دستگاه بابکت توسط خیرین نیاز داریم که طی مدت‌زمان 10روز کار پاک‌سازی باغات را تمام کنیم.

صدارت گفت: با توجه به نزدیک شدن فصل برداشت انجیر چنانچه نتوانیم در مدت‌زمان باقی‌مانده باغات را پاک‌سازی کنیم درختان نابود خواهند شد بر همین اساس علاوه بر حضور نیروهای جهادی مسئولان نیز باید راه‌های دسترسی کشاورزان را با سرعت بازسازی کنند که بتوانند محصولات خود را به بازار فروش برسانند. 

حضور نیروهای جهادی برای پاک‌سازی

وی خاطرنشان کرد: کار پاک‌سازی انجیرستان کاملاً مردمی انجام‌شده و تلاش ما بر این نبوده که خودمان به‌تنهایی کار را انجام بدهیم بلکه احساس کردیم باید در منطقه بمانیم و توجه مردم و مسئولان را جلب کنیم که بر همین اساس کمک‌هایی از طرف ادارات شده است.

مسئول قرارگاه شهید قربان خانی اظهار داشت: روزهای اول آنچه از مسئولان استان شنیدیم این بود که سراغ استان‌های معین بروید و نوع برخوردها این‌گونه بود که احساس می‌کردند با توجه به تعداد نیروها و تجهیزات موردنیاز اقدام ما نوعی جو گرفتگی است و پس از چند روز بیل‌زنی خسته می‌شویم ولی بر اساس آموزه‌های قرآن با تعداد اندک در منطقه ایستادیم تا اینکه حدود هزار نفر در منطقه جهت نجات انجیرستان حضور پیدا کردند.

وی افزود: پس از عید فطر که نیروهای جهادی پس از 45 روز کار به شهرهای خودشان بازگشتند تا رسیدن نیروهای جهادی جدید در روستا کنار مردم خواهیم ایستاد چراکه مردم روستا معتقدند و بسیار نگران‌اند چنانچه نیروهای جهادی در منطقه حضور نداشته باشند امیدی به مسئولان ندارند.

پس از وقوع سیلاب تاکنون گروه‌های جهادی پای‌کار هستند و برای پاک‌سازی انجیرستان حضور پررنگی داشتند ولی حضور مسئولان کمرنگ است و با توجه به اینکه فصل گل‌دهی باغات است نیاز است با امکانات بیشتر هر چه سریع‌تر این انجیرستان پاک‌سازی شود.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon