برپایی اجلاس سالانه نظام مهندسی معدن ایران در مازندران

برپایی اجلاس سالانه نظام مهندسی معدن ایران در مازندران

هفدهمین اجلاس سالانه عمومی سازمان نظام مهندسی معدن ایران امروز با حضور فعالان صنعتی و معدنی ایران د مجتمع رفاهی نفت محمودآباد برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از محمودآباد، هفدهمین اجلاس سالانه عمومی سازمان نظام مهندسی معدن ایران امروز با حضور فعالان معدنی ایران، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مسئولان استانی در مجتمع رفاهی نفت محمودآباد گشایش یافت.

تاثیر کم تحریم بر معدن کشور

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران در این اجلاسیه گفت: تحریم‌ها کمترین اثر را در بخش معدن داشته و میزان تولید و صادرات مواد معدنی افزایش یافته است.

داریوش اسماعیلی  با بیان اینکه وضعیت سیاسی و اقتصادی جهان به سمتی در حرکت است که اگر هر کشوری منتظر تصمیم گیری دیگران باشد از قافله عقب می‌ماند افزود: جمهوری اسلامی ایران از نظر سیاسی و اقتصادی شاخص است و حمایت از مستضعفان و آزادیخواهان شعار ایران اسلامی است.

وی با اشاره به اینکه تلاش دشمن زمین‌گیر کردن کشور جمهوری اسلامی ایران است، تصریج کرد: در سال گذشته آمار صادرات مواد معدنی نشان می‌دهد که این بخش از تحریم‌ها کمترین تأثیر را پذیرفته است و تولید و صادرات آن افزایش یافته است.

اسماعیلی با بیان اینکه بخش معدن به عنوان محوری ترین فعالیت‌ها باید مدنظر قرار گیرد، افزود: برنامه و محوریت کار شورای مرکزی نظام مهندسی معدن در راستای برنامه‌ریزی برای توسعه بنا شده است و حفظ و صیانت از مواد معدنی تجدید ناپذیر از جمله اولویت‌ها است.

تولیدات 22 میلیاردی مواد معدنی کشور

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این اجلاسیه ارزش تولیدات مواد و صنایع معدنی را در سال قبل 22 میلیارد تومان بیان کرد و  با بیان اینکه باید از فرصت تاریخی در بخش معدن استفاده کرد افزود: معدن می‌تواند جایگزین نفت شود.

وی افزود: تحریم‌ها فرصت تاریخی برای بخش معدن ایجاد کرده و در یکسال گذشته، صنایع معدنی نه با کمبود مواجه شده و نه گرانی مضاعف داشته است و سال قبل ارزش تولیدات مواد و صنایع معدنی 22 میلیارد تومان بوده است.

معاون امور معادن با بیان اینکه در زنجیره فولاد 207 میلیون تن ظرفیت تولید داریم گفت: از 120 میلیون تن ظرفیت به 207 میلیون تن رسیدیم و بیشتر این ظرفیت‌ها در دولت تدبیر ایجاد شده است.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه مازندران در بخش معدن قدرت چندانی ندارد و نوپا است، گفت: در بخش زیرساختی معدن نوپا هستیم و تقویت این بخش ضروری است.

 عبدالله رضیان  با تاکید بر جلوگیری از خام فروش مواد معدنی، گفت: امروز با توجه به شرایط کشور نیاز ضروری به ظرفیت معدنی وجود دارد و باید زیرساخت‌های معدنی را تقویت کنیم.

وی توسعه صنایع معدنی را از جمله نیازها برشمرد و افزود: بیشترین ذخایر معدنی را در کشور داریم و باید از ظرفیت‌های موجود بهره‌گیری کنیم.

معاون وزیر و رئیس هیئت عامل ایمیدرو نیز با اشاره به استخراج 460 میلیون تنی مواد معدنی، میزان صادرات مواد معدنی را 50 میلیون تن اعلام کرد.

خداداد غریب پور با بیان اینکه 138 نفر در بخش معدن کشور شاغل هستند، گفت: این درحالی بوده که 40 هزار نفر عضو سازمان نظام مهندسی معدن هستند و از نظر ظرفیت علمی، پژوهشی و تخصصی وضعیت مطلوب داریم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه به ازای هر سه نفر یک نفر متخصص در بخش معدن وجود دارد، گفت: سال قبل 50 میلیون تن ماده معدنی از مجموع 461 میلیون تن استخراج صادر شده است و ارزش صادرات به ازای هر تن 160 دلار است و در مجموع بیش از 9 میلیارد دلار صادرات داشته است.

معاون سازمان محیط زیست و عضو شورای عالی معدن با بیان اینکه یک میلیون گونه زیستی و حیات وحش جهان در معرض انقراض هستند، گفت: 71 گونه مهره دار در کشور نیز در فهرست تهدید وجود دارد.

حمید ظهرابی با بیان اینکه معادن 60 درصد تولید ناخالص ملی 81 کشور را تشکیل می‌دهند، افزود: یک میلیون گونه در کره زمین در معرض خطر انقراض قرار دارند از این رو توجه به مسائل محیط زیست اولویت زیادی دارد.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon